فرهنگ عمومی مهمترین بستر رستگاری و پیشرفت!
14 آبان ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران "روز فرهنگ عمومی" نام گرفته است تا مردم اولاً با مقوله فرهنگ که جزئی تفکیک ناپذیر از زندگی انسان است آشنا شوند و ثانیاً به اهمیت فرهنگ عمومی که یکی از مهمترین بخشهای فرهنگ است پی ببرند.
آری فرهنگ جزئی جدائی ناپذیر از زندگی انسان است که در گفتار، رفتار، آداب و رسوم و تمامی تولیدات مادی و معنوی او ظاهر می شود و کلیه ابعاد و اشکال زندگی را در بر گرفته، هویّت فرد و جامعه را می سازد. باین ترتیب فرهنگ مبدأ هرگونه تحوّل در جامعه و بستر اصلی هرگونه تکامل و تعالی است، همچنانکه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران رحمت ا...علیه مکرّر میفرمودند:"... اگر فرهنگ درست بشود یک مملکت اصلاح میشود."
یکی از بخش های مهم فرهنگ، فرهنگ عمومی است که دو بخش پیدا و پنهان دارد. بخش ظاهری آن شامل شکل لباس، نوع غذا، پخت و پز، معماری و شهرسازی و هر نوع فعالیتی است که برای رفع نیازهای زندگی انجام می شود و بخش ناپیدای آن اخلاقیات فردی، خانوادگی و اجتماعی، مهماندوستی، وقت شناسی، وجدان کاری، احترام به والدین و مانند آن را در برمی گیرد و در مجموع رفتارهای عمومی مردم را در جوامع مختلف شکل میدهد. و ناگفته پیداست که رستگاری و موفقیّت هرجامعه به رشد فرهنگ عمومی آن جامعه بستگی دارد.
به لحاظ اهمیت فرهنگ عمومی، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1365، «شورای فرهنگ عمومی » را به منظور سیاستگذاری، هدایت و نظارت بر فرهنگ عمومی کشور تشکیل داد و شورای فرهنگ عمومی نیز، در سال 87، روز چهاردهم آبان ماه را که روز تصویب آئین نامه این شورا است، بنام روز فرهنگ عمومی نامگذاری کرد، تا این بخش از فرهنگ که تأثیر عمیق و گسترده ای در سرنوشت جامعه دارد، هر چه بیشتر شناسانده شود و نظر مردم، به عنوان مهمترین عامل تأثیرگذار، برای مشارکت در اصلاح و تعالی این فرهنگ جلب گردد.
وظایف شورای فرهنگ عمومی را با توجه به دفاتر و شورای فرعی زیر مجموعه آن تا حدودی می توان باز شناخت. برخی از واحدهای زیر مجموعه این شورا عباتند از ا-شورای نظارت بر نامگذاری شهرها، خیابانها، اماکن و مؤسسات عمومی؛ 2 ـ کمیسیون نامگذاری روزهای خاص؛ 3 ـ شورای نظارت بر طراحی، ساخت، تهیه و توزیع اسباببازی کودکان؛ 4 ـ شورای نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میدانها و اماکن عمومی؛ 5 ـ شورای نظارت بر علایم، نشانهها و تصاویر روی لباسها، لوازمالتحریر و کالاهای مشابه؛ 6 ـ دفتر پیگیری مصوبه مقابله با عرفانهای انحرافی؛ 7 – کمیته کار گروه تبلیغات محیطی؛ 8 – اتاق فکر دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی؛ 9 – کار گروه شوراهای فرهنگ عمومی استان.
ارزیابیهای صورت گرفته از عملکرد شورای فرهنگ عمومی با توجّه به وظایف مهمی که این شورا به عهده دارد و وضعیتی که بر فرهنگ عمومی کشور حاکم است، نشان می دهد که این شورا تا دستیابی به اهداف تعیین شده و رساندن جامعه به نقطه مطلوب راه درازی در پیش دارد. همچنانکه تصاویر و نشانه های روی لباسها و نوشت افزار دانش آموزان و وضعیت اسفبار اسباب بازیهای کودکان و در مواردی، جولان عرفانهای انحرافی و مانند آن بخوبی نشان می دهد که شورای فرهنگ عمومی کشور کار زمین مانده بسیار دارد و بایستی با جبران عقب ماندگی در بکارگیری هرچه بیشتر بهره گیری از عناصر قوی فرهنگ دینی و بومی اهداف مهم خود را محقّق سازد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : فرهنگ عمومی فرهنگ تقویم جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند