اولویت اجرا و گسترش دامنه طرح نهضت ملّی مسکن در استان!
با وجود اقدامات مهمی همچون تلاش برای به صفر رساندن هزینه زمین و افزایش چشمگیر تسهیلات بانکی که در طرح نهضت ملّی مسکن دولت شهید رئیسی صورت گرفته، امّا در استان خوزستان باز هم متقاضیان مسکن از ناکافی بودن پیشرفت و محدودیت دامنه طرح در استان گله دارند و بر ضرورت ورود دستگاههای نظارتی برای رسیدگی به این دو مسأله تأکید می کنند.
بیاد داریم که با آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن در خوزستان، ۲۴۰ هزار نفر ثبت نام کرده که ۱۷۰ هزار نفر از آنان واجد شرایط تشخیص داده شدند، امّا از این میان در طول یک سال تنها ۱۰ هزار و۵۰۰ نفر؛ یعنی کمتر از ۶ درصد، واریز وجه داشته و با دریافت زمین و شروع به ساخت عملاً به طرح پیوستند که بخوبی کندی سرعت پیشرفت را از همان ابتدا نشان می داد. از طرفی گفته می شد که تنها برای ۳۸ هزار متقاضی؛ یعنی کمتر از ۲۲ درصد متقاضیان، تأمین زمین صورت گرفته که با وجود گذشت حدود یک سال از اجرای طرح، نشانه دیگری ازعقب ماندگی استان در اجرای طرحی است که امید زیادی برای خانه دار شدن فاقدین مسکن ایجاد کرده بود، و این در حالی است که با توجه به رتبه اول حاشیه نشینی استان خوزستان در کشور و وجود بسیاری از اقشار شهرنشین و روستا نشین با شاخصه های عدم دسترسی به مسکن مقرون بصرفه و یا بدمسکن، معلوم بود که متقاضیان واجد شرایط استان و نیز سهم تعیین شده برای استان در این طرحی که قرار بود سالی 1 میلیون مسکن تولید کند بسیار بیش از این باید باشد.
مسکن و تامین سرپناه از مهمترین دغدغههای مردم در سراسر جهان است و معمولا بالاترین سهم را در سبد هزینه زندگی بهخود اختصاص میدهد. تأمین مسکن که برای دهکهای پایین درآمدی جامعه همچون آرزوئی دستنیافتنی است، در بعضی کشورها مترادف با فقرزدایی شناخته میشود و حقیقت نیز جز این نیست که با تأمین مسکن بخش عمدهای از مشکل فقرا حل میشود. با پذیرش این واقعیت است که از بدو پیروزی انقلاب موضوع تامین مسکن برای نیازمندان از دغدغههای اصلی مسئولان نظام قرار گرفت و علاوه بر اینکه تامین مسکن به عنوان یکی از مصادیق رفع محرومیت، از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی آورده شد، طرحهای متعددی نیز اجرا شد که البته نتوانست مشکل مسکن را بهنحو مطلوب حل کند، سپس طرح مسکن مهر که با مزایائی همچون تامین زمین، تسهیلات بانکی، نظارت و توانمندسازی متقاضیان همراه بود برای ساخت مسکن به میدان آمد و علیرغم تمام نواقصی که داشت توانست جمع زیادی را صاحب خانه کند ولی با کارشکنی دولت بعدی روبرو شد.
امّا با توجّه به این که در استان خوزستان در زمینه استفاده از فرصتها و تسهیلات فراهم شده برای تامین مسکن مردم تعلّلهای زیادی صورت گرفته، لذا انتظار می رود که در این استان به نهضت ملی مسکن اهمیت بیشتری داده شود و به جبران عقب ماندگیهای زیاد در این زمینه، سهم استان از تولید مسکن در این طرح افزایش یابد و با استفاده از تجارب موفق موجود در کشور و نیز تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید مسکن،فرصتی فراهم شود تا هم تمام متقاضیان واجد شرایط بتوانند به مرحله اجرا وارد شوند و هم افراد نیازمند دیگری که بدلیل تنگدستی حتی جرأت ثبت نام نداشته اند، با دریافت تسهیلات ویژه و احیاناً کمکهای بلاعوض بتوانند صاحب سرپناه شده و با رفع یکی از بزرگترین دغدغه های زندگیشان، با اعتماد به نفس بیشتری در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنند. ان شاء ... .
موسوی زاده
1403/11/13
برچسب ها : نهضت ملّی مسکن مسکن در استان خوزستان مسکن خوزستان