شماره خبر : 45876
منتشر شده در مورخ : ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 22:12
بزرگترین گردهمائی سالانه اصحاب فرهنگ!

بزرگترین گردهمائی سالانه اصحاب فرهنگ!


با افتتاح سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران در روز گذشته، بزرگترین رویداد فرهنگی کشور رقم خورد و پیش بینی می شود که با وجود روحیه فرهنگی ملّت ایران و علاقمندی آنان به کتاب و رشد معنوی، امسال نیز شاهد نمایشگاهی پررونق و مورد رضایت مردم و کمک کننده به صنعت نشر باشیم.
 از سال 1366 تاکنون، معمولاً همه ساله در اردیبهشت ماه، یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور، یعنی برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب را شاهد بوده ایم و امسال نیز از 17 اردیبهشت ماه این نمایشگاه با شعار "بخوانیم برای ایران" و با حضور نزدیک به 3000 ناشر داخلی و خارجی تا 27 اردیبهشت ماه برپاست و هر روزه از ساعت 10 صبح تا 8 شب آماده استقبال از بازدید کنندگان و عرضه ارزشمندترین دستاورد فرهنگی جامعهِ بشری یعنی کتاب است. اکرچه امسال برای فراهم کردن دسترسی تمام علاقمندان به کتاب که امکان حضور در نمایشگاه را ندارند برگزاری مجازی آن نیز عملی شده است.
برپایی نمایشگاه کتاب رویداد فرهنگی مهمّی است که با فراهم آوردن امکان تماس مستقیم و تعامل خوانندگان کتاب و ناشران و نویسندگان و نیز برپائی همایش ها و محافل فرهنگی جنبی می تواند کمک بزرگی به ارتقاء فرهنگی جامعه بنماید. نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از پشتوانه تجارب 35 دوره برگزاری نمایشگاه و میزبانی هزاران ناشر و میلیونها بازدید کننده برخوردار است، اینک چنان اعتباری یافته است که ناشران برجسته و امین جهان را مشتاق شرکت و حضور در آن کرده است، بطوریکه امسال نمایشگاه کتاب تهران میزبان حدود 65 کشور است که با بیش از 250ناشر، به همراه 2363 ناشر داخلی شرکت کننده در نمایشگاه، بر تنوع ناشران و عناوین کتاب‌ها و کثرت کشورهای شرکت‌کننده در این نمایشگاه افزوده اند.
نمایشگاه کتاب تهران به مرور زمان به بزرگ‌ترین گردهمائی اهالی فرهنگ تبدیل شده است و می توان گفت که هیچ رویداد فرهنگی با این گستردگی در کشور وجود ندارد. با اینهمه، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به جهت فضای برگزاری و تامین نیاز جمعیت بازدید کننده و تامین امکانات و تسهیلات رفاهی بویژه برای ناشران استانی و بازدید کنندگان شهرستانی که مشتاقانه راهی طولانی را برای بازدید از نمایشگاه طی می کنند، متأسفانه دارای ایرادات فراوان بوده است و علیرغم کوششهای مستمری که برای فراهم کردن سبهولت کار بازدید کنندگان تهرانی صورت گرفته، در تأمین نیاز سایر هموطنان برای بهره برداری مطلوب از این رویداد مهم فرهنگی در تنگنا قرار دارد. ازدحام سرسام آور و مشکل‌ آفرین برخی سالن ها و راهروها در سال های گذشته و خلوتی برخی دیگر نیز از مشکلاتی بوده که از عدم توجّه متولّیان نمایشگاه به پراکندگی و فراوانی بازدید کنندگان و نوع علاقمندی آنان و نواقصی که در آرایش و چینش غرفه ها و توزیع ناشران حکایت داشت.
مصلای تهران به عنوان محل برگزاری نمایشگاه اگرچه توانسته است به جهت فضا و وسعت تا حدودی جوابگوی جمعیت میلیونی بازدید کننده باشد اما فراهم کردن امکانات رفاهی اولیه همچون امکان دسترسی سریع به ناشرین و کتابها، وسیله حمل و نقل کتاب، دستشویی ها، محل استراحت بازدید کنندگان، تهویه سالنها و مانند آن، از ضروریاتی است که تأمین مناسب آن هنوز جای کار دارد و امید است با رفع اشکالات گفته و ناگفته، شرایطی فراهم گردد تا بازدید کنندگان بتوانند با آسودگی بیشتر از این رویداد فرهنگی بزرگ بهره مند شوند، گو اینکه انتظار بحق هموطنان غیر تهرانی برای برپائی چنین نمایشگاه ها و رویدادهای فرهنگی مهم، در مراکز استانها و شهرستانها، کماکان پا برجاست.

موسوی زاده



 

برچسب ها : اصحاب فرهنگ فرهنگ نمایشگاه بین المللی كتاب تهران