
نعمت ارزشمند میراث فرهنگی استان خوزستان!
اگرچه بارها در همین ستون و بمناسبتهای مختلف، از میراث ارزشمند فرهنگی استان خوزستان و ظرفیتهای بی نظیر فرهنگی و اقتصادی آن سخن گفته و بمناسبت شعار سال یعنی "سرمایه گذاری برای تولید" نیز به جایگاه برتر سرمایه گذاری در این بخش اشاره کرده ایم لیکن جا دارد که در روزی چون امروز یعنی روز جهانی موزه و روز ملّی میراث فرهنگی نگاهی مجدّد به این گنج بی همتا و جاودان داشته باشیم تا قدر این نعمت و میراث ارزشمند بازمانده از نیاکان فرهیخته و مردم متمدن این آب و خاک بیشتر شناخته شود.
اهمیّت میراث فرهنگی، به عنوان زمینه ای برای شناخت و درک بهتر ملّتها از یکدیگر و وسیله ای جهت برقراری تفاهم و کاهش تنشهای بین المللی، و نیز جایگاه موزه ها در حفظ و عرضه این میراث، سازمان ملل را واداشت که در سال ۱۳۵۶ روز ۲۸ اردیبهشت ماه را به عنوان روز جهانی موزه و میراث فرهنگی اعلام کند تا با هدف کمک به ارتقاء صلح جهانی، این موضوع در تمام کشورها با حسّاسیّت بیشتری مورد توجّه قرار گیرد و همین روز در کشور ما به عنوان روز میراث فرهنگی نامگذاری شد تا بر اهمیت این سرمایه بی نظیر ملّی تأکید شود.
استان خوزستان افتخار دارد که اوّلین اثر جهانی ثبت شده از ایران در سازمان فرهنگی یونسکو به عنوان میراث بشری، یعنی معبد باستانی چغازنبیل، متعلق به تمدن ایلامی و مربوط به 1250 سال قبل از میلاد، و همچنین مجموعهِ اعجاب انگیز سازه های آبی شوشتر که یکی از باستان شناسان بزرگ جهان از آن به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی جهان یاد کرده و آن هم در فهرست کارنامه بشری یونسکو ثبت جهانی شده، از استان خوزستان بوده و براین اساس معلوم می شود که استان ما علاوه بر داشتن ظرفیتهای بی نظیر فرهنگی، کشاورزی و صنعتی و ...، در میراث فرهنگی نیز از غنای بی نظیری برخوردار است و با ثبت جهانی ۴ اثر به عنوان میراث بشری و وجود صدها اثر برجسته فرهنگی دیگر که از از نیاکان پرافتخار به ارث رسیده، یکی از غنی ترین استانهای کشور در این زمینه است. امّا با وجود این ظرفیتهای بی مانند و علیرغم امتیاز کم نظیر ثبت جهانی ۴ اثر از این استان در فهرست میراث بشری، که فرصتی طلائی برای جهانی شدن آوازه خوزستان و آثار باستانی و میراث فرهنگی اش بوجود آورده، از این سرمایه عظیم استفاده مطلوب صورت نمی گیرد و حتی گفته می شود که در بعضی شهرها، برخی مقامات وجود این آثار را مخلّ توسعه شهری دانسته و چندان اعتنائی به حفظ و نگهداری آنها ندارند و این در حالی است که بعضی کشورها و نیز برخی استانهای کشور با وجود فرصتهای بسیار کمتر، بیشترین بهره مندیها را از این عامل فرهنگی بدست آورده اند.
انتظار می رود که مسئولین ذیربط با هدایت مقامات ارشد استان بگونه ای برنامه ریزی کنند که استان سرافراز ولی محروم خوزستان بتواند از فرصت گرانبها و بی نظیر وجود نعمت ارزشمند میراث فرهنگی متعدّد که از نیاکان فرهنگمدارمان برجا مانده، در جهت رشد فرهنگی و و رونق اقتصادی استان بیشترین بهره برداری صورت گیرد و برای حفظ و نگهداری این میراث جاودان و توجیه مستمر مسئولین در دادن اهمیت به این سرمایه بزرگ ملّی برنامه ریزی شده و نظارت دقیق انجام شود. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : میراث فرهنگی استان خوزستان خوزستان
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- به گزارش میدل ایست آی؛ انصار الله یمن در طول ۱۸ ماه جنگ چه چیزی کسب کرد؟
- طرح ساماندهی کارکنان دولت بهزودی تعیین تکلیف میشود/ قانون تبدیل وضعیت ایثارگری باید اجرا شود
- وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی میشود
- فینال جام حذفی انگلیس؛ کریستال پالاس ۱ - ۰ منچسترسیتی/ عقابها برای نخستین بار فاتح قدیمیترین مسابقات فوتبالی جهان شدند
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟