شماره خبر : 5406
منتشر شده در مورخ : ۲۰ شهریور ۱۴۰۰
ساعت : 20:21
استاندار جدید و پیشران توسعه  استان!

استاندار جدید و پیشران توسعه  استان!


                                                

انتصاب و استقرار استانداری با ویژگیهای درخور استان بزرگ خوزستان را باید مهمترین گام دولت سیزدهم در جهت عمل به وعده هایش در مورد این استان زرخیز و محروم تلقی کرد. چرا که جبران عقب ماندگیهای نازیبنده و دیرپای استان جز با مدیریتی هم شان جایگاه والای استان و دارای نگاهی عمیق و آشنا به مسائل میسّر نیست.
استان ما با داشتن 3/3 میلیون هکتار زمینهای قابل کشت مرغوب 6 رودخانه بزرگ، مهمترین منابع نفتی، سدها و نیروگاههای متعدّد، مرزهای زمینی و دریائی، صنایع بزرگ، امکانات حمل و نقل دریائی، زمینی و ریلی کشت و صنعتهای عظیم نیشکری و مانند آن و علیرغم سهم بزرگی که در تولید ناخالص و درآمد ملّی دارد، متاسفانه سالها است که از وجود مشکلات متعدّدی همچون بیکاری، آلودگی هوا، مهاجرت نخبگان، حاشیه نشینی و مانند آن رنج
می برد و در حالیکه تمامی دولتها و دولتمردان در اهمیت جایگاه و نقش این استان و تاثیر مستقیم رفع مشکلات آن در توسعه پایدار کشور تردیدی نداشته و مکرّرا علاقمندی خود را به رفع مشکلات این استان قهرمان به زبان آوردهاند لیکن از اینهمه دلسوزیهای لفظی در مجموع چندان آبی برای خوزستان گرم نشده است که یکی از دلایل این عدم موفقیت دولتها را باید ناشی از ضعف و عدم تناسب مدیریتی  و نادرستی اولویت بندیها در این مورد دانست بطوریکه با وجود تخصیص اعتبارات فراوان و صرف هزینه های سنگین در بعضی برهه ها، سال به سال بر میزان عقب افتادگی استان افزوده شده است.
خوزستان اگرچه از بدو پیدایش نفت گامهای بزرگی در جهت توسعه صنعتی برداشته امّا به دلیل وجود زمینهای بسیار مرغوب با قابلیت کشت چهاربار در سال و وجود رودخانه های پرآب و کشاورزانی خبره و پرتلاش مزیت اصلی آن از هزاران سال پیش کشاورزی بوده که وجود دهها آب بند بر روی رودخانه ها و شبکه های متعدّد آبیاری چند هزار ساله در اکثر نقاط استان گواه این موضوع است و امروزه نیز هر طرح برای پیشرفت استان در صورتی موفّق خواهد بود که توسعه کشاورزی در آن محوریت داشته باشد. 
از طرفی همانطور که بارها یادآوری شده خوزستان استانی است که باوجود داشتن رودخانه‌های متعدّد، در تامین آب مورد نیاز تمام زمینهای قابل کشت خود دچار مشکل است و از جمله استانهائی است که هم در ترسالی بدلیل هجوم سیل و هم در خشکسالی به دلیل کم آبی خسارت می‌بیند امّا تجربه هزاران ساله در کشورمان نشان می دهد که برای پیشگیری از طغیان رودخانهها و مسیلها در ترسالی و تامین آب مورد نیاز کشاورزی در خشکسالی بهترین راه، مهار و ذخیره نزولات آسمانی با آبخیزداری و آبخانداری است. 
براساس آنچه گفته شد و به دلیل فراهم شدن شرایطی همچون صادق الوعد بودن رئیس جمهور، تخصّص وزیر جهاد کشاورزی در آبخیز داری، که می تواند به رونق این روش در استان کمک کند و تخصّص استاندار در رشته کشاورزی می توان امیدوار بود که با نگاهی ویژه به خوزستان و با محوریت توسعه کشاورزی، به پایان دوران عقب ماندگی استان نزدیک شده باشیم. ان شاء ... .
موسوی زاده
1400/06/21   ‌

برچسب ها : استاندار جدید خوزستان صنایع بزرگ