شماره خبر : 5469
منتشر شده در مورخ : ۲۳ شهریور ۱۴۰۰
ساعت : 20:8
راوی گفت: رفع کمبود معلم با بهره گیری از افراد آموزش ندیده، فاجعه است

راوی گفت: رفع کمبود معلم با بهره گیری از افراد آموزش ندیده، فاجعه است


سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفته: 190 هزار معلم کمبود داریم. سوال شده از کجا تامین خواهند شد که جواب داده از طریق بکارگیری بازنشستگان و به خدمت گرفتن معلمان پیمانکاری و نظیر آن.
 ضمناً خوزستان از استانهایی است که کمبود معلم دارد و کلاس ها اکثراً با 40 دانش آموز و بیشتر تشکیل می شوند.
باور کنید این جور برنامه‌ریزی آن هم برای وزارتخانه ای که در آن آموزش حرف اول را می زند فاجعه است. مگر می شود معلم از هر جا و هر شکل که شد تامین شود. مساله سواد، آن هم سواد پایه مطرح است و هرگونه تعلل در بکارگیری معلم غیروارد و نا آشنا به فنون آموزش، خیانت به نسل آینده مملکت است. اگر در سطح مدیریتی، چیزی بنام مدیر پروری نداریم، اما در بحث تعلیم و تربیت نبایدکوتاه بیاییم. 
البته در سال های گذشته این اشتباه را کردند که انواع نیروهای ناوارد را سرکلاس‌ها فرستادند. 
منظور این نیست که نباید از  نیروهای موجود استفاده کرد بلکه حرف برسر اینست که نیروی آموزشی که بخواهد در کلاس حاضر و بچه های مردم را درس بدهد باید شرایطی داشته باشد و هر کدام برای پایه مورد نظر آموزش خاص خود را دیده باشد. به خصوص معلم کلاس اول که پایه آموزش و پرورش است که خیلی مهم و اثر گذار است و حتماً باید دوره های لازم را طی کند.
در حال حاضر معلم‌های مدارس دولتی فاقد گذراندن دوره های کامل اند یا خیلی عادی و گذرا به موضوع توجه می شود. ما شاهد آن هستیم که معلمان در حالیکه برای یک درس به خصوص آموزش ندیده‌اند، به کلاس‌های غیر مرتبط هدایت می شوند، که نتیجه اش افت تحصیلی دانش آموزان است، در حالی که طبق ضوابط وزارت آموزش و پرورش تامین نیاز در این مورد مشروط به گذراندن دوره یکساله مهارت آموزی است.
البته قرار است از طریق دانشگاه فرهنیگیان معلم با کیفیت تربیت شود اما تا آن زمان چه خواهید کرد و چرا سیستم ارزشیابی معلمان اجرا نمی شود، زیرا نبود سیستم ارزشیابی مانع پیشرفت نظام آموزش کشور است و استقرار نظام سنجش ضرورت دارد.
در مدارس غیر انتفاعی وضع آموزش بدتر است.
به خصوص آنکه در آنجا پدر و مادرها در ازای پرداخت هزینه های بالا،  انتظار  دارند فرزندشان به هر شکل شده نمره بیاورد و به کلاس بالا برود که نتیجه آن خسارت بار است. در این مدارس هم معلمان به بخاطر وضع استخدامی ناپایدارشان انگیزه ندارند و این وضع مزید بر علت است. 
بهر حال تامین معلم باید با برنامه ریزی صحیح و نه به صورت رفع مقطعی مشکل باشد و نباید موضوع به این مهمی با باری بهر جهت برگزار شود.
سازمان های نظارتی بر مواد غذایی و دارو، خیال مردم را راحت کنند
بی توجهی به کیفیت مواد غذایی مردم به جائی رسیده که ادامه آن ممکن است سلامت مردم را به شدت تهدید کند چرا که نحوه نظارت بر کیفیت مواد غذایی تاسف بار است.
سازمان غذا و دارو وظیفه دارد ضوابط ویژه و مقررات مربوطه و کنترل واحدهای دارویی، غذایی بهداشتی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، اقلام و تجهیزات پزشکی و دهها مورد دیگر را به خوبی در نظر بگیرد و صدور مجوزها و پروانه های آنها را با در نظر گرفتن ضوابط و استانداردهای آنها انجام دهد.
ما، معاونت غذا و دارو و مدیریت نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و ... را هم داریم که باید دید چگونه است که با وجود این فیلترها، تقلب در مواد غذایی و غیر غذایی بیداد می کند. از جمله این روزها کلیپی منتشر شده که نشان می دهد، شیرهای موجود ترکیبی از روغن پالم با مواد دیگر است که سازمان غذا و دارو و مدیریت مربوطه باید یا موضوع را مستنداً تکذیب کند و اسناد مربوط به بازدیدهای سرزده از کارخانه های شیر را منتشر نماید، یا در صورت صحت موضوع با متخلفین برخورد کند. همچنین شنیده شده که واحدهای بسته بندی خرما، خرده نبات‌ها را از کارخانه ها خریداری و پس از آب کردن، آنها را روی خرماهای نامرغوب می ریزند.
منظور تشویش افکار عمومی نیست بلکه غرض ایجاد خاطر جمعی برای مردمی است که می خواهند با خیال راحت مواد غذایی را که فکر می کنند، بی ضرراند مصرف نمایند و این انتظار بالایی نیست.
حق کارگران را به موقع بدهید تا شهر زباله دانی نشود
مدتی ست در اهواز وقتی صبح ها مردم در مناطق مختلف شهر از خانه بیرون می آیند، با انبوه زباله های بسته بندی شده در پیاده روها یا کنار  خیابانها مواجه می شوند که ثابت می کند، شب گذشته کامیونهای جمع آوری زباله فعال نبوده اند، در نتیجه گربه ها پلاستیک ها را پاره و زباله ها را در سطح خیابان پخش کرده اند. البته زباله گردها هم که ول کن کیسه های زباله نیستند و برای یافتن مواد پلاستیکی، کیسه ها را به هم می زنند و به همان حال رها می کنند.
این وضعیت بخاطر آنست که پیمانکاران شهرداریهای مناطق، حقوق کارگران زحمتکش را به موقع پرداخت نمی کنند، آنها هم که نمی توانند بیش از این شرمنده زن و بچه شان باشند، راهی جز دست کشیدن از کار ندارند، هر چند می دانند اینکار ممکن است به ضررشان تمام شود. انتظار اینست سرپرست شهرداران به موضوع رسیدگی کند و اگر نمی توانند کاری برای تغییر چهره شهر بکنند، لااقل قضیه حقوق کارگران را حل کنند تا محیط شهری بیش از این زشت و آلوده نشود.

برچسب ها : سرپرست وزارت آموزش و پرورش افت تحصیلی دانش آموزان معاونت غذا و دارو