ضرورت توجّه ویژه به جایگاه شوراهای اسلامی روستا!
با پایان یافتن مرحله ثبت نام داوطلبان شوراهای اسلامی روستا، مقامات ستاد انتخابات استان خوزستان از ثبت نام حدود 17 هزار نفر داوطلب در انتخابات شورای روستا خبرمی دهند که از افزایش 2400 نفری داوطلبان نسبت به دوره گذشته یعنی افزایش 17 درصدی حکایت دارد.
در استان خوزستان 4039 روستا با جمعیتی نزدیک به 1 میلیون و 200 هزار نفر وجود دارد که 24.5 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و از این تعداد روستاها، 2167 روستا دارای شورا هستند که بالغ بر 6700 عضو دارند و بعضی از این شوراها توانسته اند بیشترین توفیق را در انجام وظایف خود و بهسازی کامل روستا بدست آورند و الگوئی برای شوراهائی باشند که هم با قصد خدمت آمده اند و هم توانائی لازم را برای انجام وظایف قانونی محوّله دارند.
شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از مهمترین جلوه های واگذاری کار مردم به خود آنها بوده و برای برنامه ریزی جهت رفع مشکلات و پیشرفت امور مناطق توسط منتخبین همان مناطق تشکیل می شود و لذا از اعضای شوراها انتظاری جز همدلی با یکدیگر برای خدمت صادقانه نیست و تجربه 6 دوره شوراها نشان داده است که هرگاه مردم اشخاص متعهّد و دلسوز و دردآشنا را به عضویت شوراها برگزیده اند، همدلی در جهت خدمت به مردم شکل گرفته و اعضاء در فضائی صمیمی به رفع مشکلات و پیشبرد برنامه ها پرداخته اند و چنین شوراهائی ضمن توفیق کامل در انجام وظایف خود، به کانونی جهت کشف و تربیت مدیران برجسته کشور تبدیل شده اند.
با اینهمه، شوراها تا رسیدن به آنچه که اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از آنها انتظار دارند، فاصله دارند، که رفع این مشکل جز با اصلاح نواقص قانون شوراها که مکرّراً در عمل خود را نشان داده است، میسّر نیست. علاوه برآن باید بسترهای فرهنگی و اجتماعی لازم جهت فعّالیت شوراها فراهم گردد و ضمن آشنا شدن این برگزیدگان مردم با محدوده وظایف و اختیارات خود، سازمانهای اجرائی که در نبود شوراها وظایف آنها را به عهده داشته اند از مقاومت در واگذاری این وظایف و اختیارات به شوراها دست بردارند.
در اهمیت نقش شوراهای اسلامی روستا در توسعه پایدار کشور و نقش بی بدیل آنها در عملی سازی اداره امور مردم بدست مردم که یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی است، مکرّراً سخن گفته ایم و اینک در آستانه برگزاری انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا بتدریج فضای کشور نیز از این مقوله متأثّر می شود و مردم با مشاهده گزارشهائی از عملی شدن طرحهای بهسازی روستاها و حل مشکلات اهالی با تدبیر شوراهای اسلامی، مشتاقند که با فرارسیدن تاریخ برگزاری انتخابات کسانی را برای عضویت در شوراها برگزینند که صلاحیت لازم را برای نصدی چنین مسئولیتی داشته باشند تا همانطور که در برخی روستاهای کشور رخ داده این شوراها هم بتوانند با الگوگیری از شوراهای موفق و با کمک اهالی روستا تمام مشکلات را حل کنند و با بهسازی منازل مسکونی، مراکز بهداشتی، آموزشی، ورزشی و مانند آن رفاه قابل قبولی برای اهالی روستای خود فراهم کرده و ضمن درج نام خود در تاریخ روستا به عنوان شورائی موفّق، زمینه مهاجرت معکوش به روستا، رونق اقتصادی و اشتغالزائی کامل روستا را نیز فراهم کنند. امّا همانطور که پیش از این نیز گفته شده، توفیق شوراها به دو عامل بستگی دارد: اوّل ورود داوطلبانی واقعاً دلسوز و متعهد و توانمند که حقیقتاً برای خدمت آمده باشند و دوم هوشیاری مردم در تشخیص اصلح و انتخاب صالحترین افراد بدون دخالت وابستگیها و روابط قومی و مانند آن که در صورت لزوم می تواند با استفاده از مشورت نخبگان منطقه بدست آید.
موسوی زاده
برچسب ها : شوراهای اسلامی روستا شوراهای اسلامی ستاد انتخابات استان خوزستان
- در واکنش به پست فارسی سیا؛ سفارت ایران: استانداردهای دوگانه آمریکا برملا شد
- نیوزیلند ممنوعیت سفر علیه مقامات ایران را اعمال کرد
- سفارت ایران مطالب انتشار یافته در رسانه های فرانسوی درمورد مسائل داخلی کشورمان را رد کرد
- جنبش امل و حزب الله لبنان: هرگونه حمله به ایران، امنیت و ثبات کل منطقه را به خطر میاندازد
- شهر کودک و نوجوان با مشارکت بخش خصوصی در خوزستان کلید میخورد
- پیشرفت ۵۰ درصدی ۳۳ طرح مدرسهسازی در مناطق محروم خوزستان
- لزوم آمادگی تامین و توزیع بهینه دارو و شیر خشک در خوزستان
- رییس ستاد انتخابات خوزستان عنوان کرد: افزایش ۱۷ درصدی داوطلبان شورای روستا در خوزستان/ تشکیل کمیته مشارکت برای انتخابات پرشور
