
راوی گفت: راهنمایی ها و نکات خیرخواهانه به سکاندار جدید آموزش و پرورش (قسمت دوم)
پیش از این مواردی در خصوص اوضاع و احوال آموزش و پرورش خوزستان و برخی راهکارهای خیرخواهانه که می تواند به بهبود و زمینه پیشرفت این سازمان برای حال و آینده آن کمک کند با مدیر جدید آموزش و پرورش استان در میان گذاشتیم، در این مطلب به ادامه آنها می پردازیم.
گفتیم که اگر آموزش و پرورش خوبی داشته باشیم، نیروهای با تجربه ماندگار خواهند شد و سیل مهاجرت ها فروکش خواهد کرد. لازمه نیل به این مهم مجهز شدن بدنه کارشناسی اداره کل به افراد خوشنام، خبره و با تجربه است و به صرف این که افرادی از فلان جا معرفی و بگویند آدم های درستی هستند کافی نیست و در مجموع هر چه از بدنه سازمان در مدیریت ها استفاده شود، کارها بهتر و از شیوه کارشناسی پیش خواهد رفت. یادش بخیر زمان مدیریت آقای بلادیان، هر کارشناس سازمان در حد یک مدیر بود، اما سالهاست از این شیوه استفاده نمی شود که به زیان استان تمام شده است.
به یاد داشته باشیم که پی گیری افزایش بودجه آموزش و پرورش خوبست اما امکانات و منابع مالی در صورتی جواب می دهند که به نحو مطلوب مدیریت شوند. به خاطر داریم که در زمان استاندار اسبق خوزستان 120 میلیارد تومان در اختیار مدیر کل وقت آموزش و پرورش گذاشت اما چون سوء مدیریت بود، نه تنها کارها پیش برده نشدند، بلکه فساد هم ایجاد شد.
منظور این که شرط انجام بهینه امور، سپردن کارها به افراد درست اما کارشناس با تفویض اختیار و دادن استقلال عمل است و گرنه مدیری که چشم و گوش بسته فقط مطیع مافوق خود باشد بدرد نمی خورد.
نکته دیگر اینکه ضعف آموزش و پرورش، نظام متمرکز است یعنی این که تهران فرمان می دهد و استان ها باید اجرا کنند، در حالی که یک نوع روش و دستور، در شمالی ترین نقاط و گرمترین استانها جواب نمی دهد و لازم است براساس مقتضیات منطقه و اقلیم هر استان برنامه ریزی شود. مثلاً در خوزستان با وجود مشکلات گرما و خاک، مدارسی داریم که کولر ندارند یا خرابند و دختران دانش آموز با وجود پوشش مقنعه و ماسک نمی توانند فضای گرم کلاس را تحمل کنند، در حالی که تهران و تبریز و اردبیل این مشکل را ندارند، بنابراین وضعیت فرق می کند و استمرار چنین وضعیتی افت تحصیلی در استان را موجب می شود. راه حل اینست که مدیر کل، وزیر آموزش و پرورش را توجیه کند که نباید در خوزستان همانند استان های دیگر عمل شود و باید اینجا به مدیر کل اختیار بدهند حتی برای شهرها اقدامات و امکانات متناسب منطقه انجام دهد چرا که مثلاً ایذه و باغملک با آبادان و اروند کنار و بستان تفاوت هایی دارند.
در تمام دنیا هم شورای مدرسه تصمیم گیرنده است. حتی در یک شهرستان مثل اهواز وضع در مناطقی مثل کیان پارس با محل هایی مانند خشایار و پردیس و مهدیس تفاوت دارند.
منظور این که تهران نباید متمرکز عمل کند و برای همه استان ها یک برنامه را دیکته کند و بدترین مشکل اجرا هم اینست که مدیران استانی برای خوش خدمتی، روی مشکلات سرپوش بگذارند و همه جا را گل و بلبل نشان دهند. وزیر آموزش و پرورش هم که بنده خدا مدرک گردشگری دارد و مدیران با تجربه در استانها باید او را به درستی خط بدهند.
مدیران نواحی آموزش و پرورش باید با توجه به سوابق و عملکردشان منصوب شوند نه اینکه براساس سفارش فلان نماینده یا کانال های غیر مرتبط باشد و کارشان زیر ذره بین و بازرسی قرار گیرد. و اما خیلی از مدارس غیر انتفاعی یا مهد کودک ها و پیش دبستانی های خصوصی، اسماً مدرسه اما در معنا دخمه اند. کلاس ها بسیار کوچک و محوطه ای برای زنگ تفریح، دانش آموزان و بچه ها ندارند و معلوم نیست چطور به این محل ها مجوز می دهند، حتی داریم که مثلاً در یک مجتمع چهار واحده مسکونی، یک واحد را مدرسه کرده اند که این وضع اصلاً قابل تحمل نیست و ایجاب میکند نواحی یا اداره کل به مدارس غیر انتفاعی سرکشی و برای مدارس که استانداردهای لازم را رعایت نکرده اند، چاره اندیشی کنند.
امید که این موارد که کل مسائل مربوط به آموزش و پرورش نیست و در فرصت های دیگر به نکات دیگر خواهم پرداخت مورد توجه مدیر کل و مسئولان آموزشی استان قرار گیرد و اگر جوابیه ای هم دارند، بفرستند.
هر چه در خیابان سلمان فارسی کاشتند پنبه شد
هر کس این روزها گذرش به خیابان سلمان فارسی (نادری) بیفتد باورش نمی شود که این همان خیابانی است که برای سامان دهی دستفروشها چقدر وقت و هزینه و زحمت صرف شد و شهرداری منطقه یک، زمانی یکی از افتخاراتش ازاد کردن سطح پیاده روها و بقیه خیابان بود و امروز انگار نه انگار که چنین اقداماتی در زمانی نه چندان دور انجام شده است.
حالا دیگر حساب پهن کردن یک بساط کوچک در یکی دو متر از خیابان نیست و مشاهدات عینی خبر از تصرف بخش زیادی از خیابان توسط هر یک از این دستفروش ها و پهن کردن چند میلیون انواع کالا به خصوص پوشاک است، بطوری که باریکه هایی برای عبور مردم با زحمت مانده است. راستی چرا در این شهر اقدامات ماندگار نیست و اگر هم بعد از مدتها کاری می شود، خیلی زود به حال اول برمی گردد و بی تفاوتی و رها کردن کارها جای خود را به پیگیری های مستمر می دهد؟
از شهروندان در شهرها هم بخواهید انتقادها و پیشنهادهایشان را اطلاع دهند
معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان خطاب به <هم استانی ها> مردم روستا و اعضای شوراهای اسلامی روستا و دهیاران اعلام کرده هر گونه انتقاد، پیشنهاد و یا مشکل در روستا را برای پیگیری و اقدام با ذکر نام روستا و شهرستان، در قالب فیلم و عکس به شماره 09301167353 ارسال نمایند. از این اعلامیه چنین استنباط می شود که در شهرها مشکلی وجود ندارد که مردم منعکس کنند و فقط در روستاها اگر مسائلی هست، از مردم و اعضای شوراها خواسته شده به شماره تلفن امور عمرانی استانداری خبر یا انتقال دهند. اگر غیر از این است و از شهروندان در شهرستانها هم چنین درخواستی شده، اطلاع رسانی کنند.
بانیان فقر و گرانی از امتحان الهی بترسند
یکی از ائمه جمعه گفته : <فقر و گرانی و فساد و سلطه ظالمان، به نوعی امتحان است و انسان باید بداند چگونه با امتحان های الهی مواجه شده و از آن خارج شود.> در اینجا این سوال برای آنها که این فرمایش را شنیده اند پیش میآمده که با توجه به صبوری و تحمل قشر ضعیف جامعه آیا این امتحان همچنان متوجه آنهاست و چرا مسببان فقر و فساد از این امتحان نمی ترسند؟
برچسب ها : آموزش و پرورش گردشگری خوزستان
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد