شماره خبر : 10455
منتشر شده در مورخ : ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
ساعت : 21:0
راوی گفت: به جای آوردن مدیر از ناکجاآباد، از نیروهای بدنه سازمان ها بهره بگیرید

راوی گفت: به جای آوردن مدیر از ناکجاآباد، از نیروهای بدنه سازمان ها بهره بگیرید

عده ای به جای آرزوی بهبود وضع مردم، عزای پائین آمدن قیمت دلار را گرفته اند!
در حالی که مردم دعا می کنند قیمت دلار پائین بیاید تا روی سایر قیمت ها اثر گذار باشد و اقتصاد مقداری بهبود یابد، عده ای هستند که از پائین آمدن دلار نگران و مدعی هستند که این پائین آمدن تبعات نامطلوبی در اقتصاد کشور دارد. این افراد دغدغه لطمه خوردن به صادرات و واردات را دارند.
از جمله رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفته : « یکی از موضوع هائی که آینده صادراتی کشور همواره با آن ارتباط مستقیم داشته، موضوع قیمت ارز و نحوه مدیریت آن است و متأسفانه تقریباً در تمامی دولت های گذشته ما شاهد آن بوده ایم که در صورت دسترسی به درآمدهای جدید، دولت ها به سمت ارز پاشی در بازار حرکت می کنند تا به این ترتیب قیمت دلار در بازار را کاهش دهند ولی این موضوع تبعات خاص خود را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت و به ضرر ایران و آمارهای صادراتی تمام خواهد شد.»
شاید نگرانی از کاهش قیمت دلار به این دلیل است که می ترسند برخی وقایع ( مثل رسیدن به توافق در وین، قیمت دلار را باز هم پائین تر بیاورد یا در همین حال نگه دارد، در حالی که توافق هسته ای می تواند قیمت دلار را در کوتاه مدت کاهش دهد اما روندهای کلی اقتصاد ایران به سمت افزایش قیمت حرکت می کند. به همین علت یک عده معتقدند قیمت دلار خیلی از محدوده فعلی دور نمی شود، اما در مقابل، عده ای معتقدند در صورت انتشار خبر قطعی توافق، قیمت ارز سقوط می کند، حالا باید دید اخبار سیاسی برکاهش یا افزایش قیمت دلار بیشتر اثر می گذرد، یا فاکتورهای اقتصادی.
به یاد داریم در تیرماه سال 67 پس از پذیرش قطعنامه 598 و اتمام جنگ، قیمت دلار یک شبه در بازار ایران 50 درصد افت کرد اما آیا می توان انتظار داشت توافق وین هم چنین اثری روی دلار بگذارد که مسلماً در این حد نخواهد بود و گمان نمی رود در آن صورت قیمت دلار بیش از 5 تا 6 هزار تومان کاهش یابد و از ریزش شدید خبری نیست. 
بهر حال آنها که دغدغه عواقب کاهش قیمت دلار را دارند اولاً بهتر است بیشتر از منافع صادرات و واردات، به بهبود معیشتی هموطنان خود بیاندیشند. ثانیاً اطمینان داشته باشند که بازگشت به دلار با قیمت خیلی پائین اتفاق نخواهد افتاد.
به جای آوردن مدیر از ناکجاآباد، از نیروهای بدنه سازمان ها بهره بگیرید
پیش از این گفتیم یکی از مدیریت هایی که بحث تغییر آن مطرح است، راه و شهرسازی استان است که از مدت ها پیش در خصوص گزینه های پیشهادی مدیر جدید حرف و حدیث های زیادی می شنویم. 
اصولاً هر بار که از تغییر یک مدیر استانی حرف به میان می آید، نگرانی ها از این است که مبادا با وجود نیروهای متخصص، با سابقه و کارآمد در بدنه دستگاه، باز هم بروند از یک ناکجا آباد، چهره ناشناس و خارج از کادر آن دستگاه، یکی را علم کنند و نیروهای اصلی زیر سلطه یک فرد بیگانه با سازمان بروند که در گذشته شواهد زیادی از این دست انتصاب ها در استان داشته ایم. به عنوان مثال در هیمن راه و شهرسازی استان از هر قبیل نیروی متخصص، با سابقه و آشنا به مسایل و قابلیت های استان داریم و اگر قرار است حق به حقدار برسد نباید دنبال مدیر جدید در خارج از استان یا سازمان های دیگر بگردند. اگر آقایان قبول ندارند، می توان برخی از این نیروها را با ذکر نام و سمت در اختیارشان گذاشت. لطفاً استاندار و نمایندگان به این موضوع اهمیت بدهند.
به جای عنوان کردن لکه ننگ، زباله گردها را ساماندهی کنید
شهردار اهواز در نشست کار گروه مدیریت پسماند گفته : حدود 2 تا 4 هزار زباله گرد در شهر وجود دارد که این موضوع لکه ننگی برای شهر است، اما از برخورد با این افراد، ابا داریم. وی در پاسخ به اظهارات معاون دادستان اهواز مبنی بر اینکه اراده ای برای جمع آوری پسماند وجود ندارد» گفته : موضوع در قانون گرائی ریشه دارد و اگر می خواهیم موضوع پسماند به صورت اساسی حل شود باید به قانون احترام بگذاریم. 
امینی بعد توپ را به زمین استاندار انداخته و گفته : برخی اوقات استاندار خوزستان صلاح دیگری دیده است و ما تابع دستورات هستیم. 
امینی با اشاره به ملزم شدن شهرداری اهواز به جمع آوری پسماند عفونی بیمارستان های سینا و رازی این را هم گفته که « طبق ماده 3 قانون پسماند، تولید کننده پسماند عفونی متولی جمع آوری، حمل و امحای آن است.»
اولاً زباله گردها افراد زحمت کشی هستند که با به خطر انداختن سلامت خود، دنبال روزی برای اداره خانواده هایشان بوده و نمی توان منکر جمعیت بالای آنها که از درد بیکاری ناچار به این کار روی آورده اند، شد منتهی باید ساماندهی شوند و از شکل و وضعیت فعلی خارج و زیر نظر سازمان پسماند بروند.
بنابراین به جای آن که این افراد را لکه ننگ شهر بدانیم باید راه و چاره کارشناسانه پیدا کرد تا لااقل معاون محترم دادستان تغییر وضع را لمس و به این نتیجه برسد که اراده ای برای جمع آوری پسماند، وجود دارد. نکته دیگر اینکه شما که با اتکا به قانون می گوئید تولید کننده پسماند عفونی متولی جمع آوری، حمل و امحای آن است، چرا با بیمارستان هایی که قانون را رعایت نمی کنند برخورد نمی کنید؟ شما به عنوان شهردار می توانید همین موضوع را با دادستانی که پی گیر موضوع پسماند هستند در میان بگذارید و حکم بگیرد، چرا اغماض می کنید، در حالی که این وضعیت سلامت و بهداشت مردم را تهدید می کند.
مکان یابی شهرهای جدید طوری نباشد که به سرنوشت شیرین شهر و رامین دچار شوند
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید گفته : دارندگان زمین در خارج از شهرها می توانند برای ساخت شهرک، به سامانه خدمات الکترونیک مراجعه و درخواست تأسیس شهرک خصوصی بدهند و هیچ محدودیتی برای متقاضیان ساخت شهرک، خارج از حریم شهر وجود ندارد. وی این اقدام را ساماندهی زمین های رها شده در قالب طرح نهضت ملی و تقویت تولید مسکن دانست.
تا آنجا که راوی اطلاع دارد این طرح شامل مالکان اراضی موات و بایر در بیرون از حریم شهرهاست. 
اما یک شرط اساسی دارد و متقاضیانی باید تأمین آب و برق را تضمین کنند که در آن صورت می توانند مجوز احداث شهرک با ظرفیت حداقل 500 و حداکثر 7 هزار و پانصد واحد مسکونی دریافت کنند. 
اراضی و زمین های واقع در درون و بیرون از حریم شهرها به سه دسته دایر، بایر و موات طبقه بندی می شوند. اراضی دایر به زمین هایی گفته می شود که روی آن ها ساختمان و ابنیه احداث شده و در حال استفاده است. بایر، زمین هایی هستند که پیش از این دایر بوده یا قابل دایر شدن هستند اما هنوز ساخت و سازی روی آنها انجام نشده و اراضی موات به بخشی از زمین های داخل و خارج از حریم شهرها گفته می شود که فاقد هرگونه سابقه عمرانی هستند.
پر واضح است توفیق در اجرای این طرح که بیشتر برای خانواده های کم درآمد در نظر گرفته شده اینست که زمین های مورد نظر در جوار تأسیساتی مانند کارخانه یا شهرک های آباد شده باشند تا مردم از آنها استقبال کنند، در غیر این صورت این طرح هم به سرنوشت طرحهایی مثل شهرهای رامین و شیرین شهر دچار خواهند شد. مثلاً  در تهران قرار است کنار شهرک آباد پردیس طرح پیاده شود

برچسب ها : قیمت دلار صادرات واردات