
راوی گفت: توجیه های غیر منطقی، بیشتر از گرانی مردم را آزار می دهد
عجب حکایتی شده، هرچه قول و قرار با مردم برای بهتر شدن وضع معیشت آنها، برخورد با متخلفین، مبارزه با گرانفروشی و ... دادند، به این ختم شد که قبح همه عواملی که به زیان مردم است، ریخته شود و افزایش قیمت ها در دستور کار وزارتخانه ها قرار گرفت.
زمانی بود که برخی اجناس لوکس گران می شد و به مردم میگفتند مجبور نیستید بخرید، اما حالا اصلی ترین ماده غذایی که مردم نیاز دارند، یعنی آرد با پنج برابر شدن قیمت، فشار به مردم عادی را به اوج می رساند.
بدتر از همه توجیهات مسئولین است که در برابر بی تدبیری ها و در تنگنا قرار گرفتن مردم عنوان می شود.
یک روز نهادهای دامی طوری گران می شود که دامداران ترجیح می دهند به جای هرچیز، نان به دام ها بدهند، بعد هم که دام و گوشت گران شد، قاچاقچیان را مقصر اصلی معرفی می کنند.
روغن که کمیاب و گران شد میگویند چون در کشورهای همسایه روغن ما با قیمت بالا خریدار دارد، روغن قاچاق می شود و علت گرانی این است که به همین ترتیب برای سایر اجناس که چند برابر گران شده اند بهانه ها و عذرهای بدتر از گناه می آورند.
گویا قرار است مردم تاوان تمام سوء مدیریت ها را بپردازند.
از جمله حذف ارز ترجیحی را عامل تمام نابسامانی ها و افزایش قیمت ها می دانند که این هم از آن حرفهاست چون بازهم مقصر خودشان هستند چرا که باید این کار (حذف ارز ترجیحی) با برنامه ریزی و پیش بینی پیامدهای آن انجام می شد که نشد و با این کار بی فکری مقامات مسئول به اثبات رسید.
اصلا انگار مسابقه گرانی گذاشته اند چون فقط به مواد غذایی و شوینده و کالاهای خانگی ختم نمی شود.
به عنوان مثال مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نامه ای به مدیران راه و شهرسازی استانها، مجوز افزایش 30 درصد قیمت خدمات مهندسی را ابلاغ کرد.
تعرفه های پزشکی هم که قبلا افزایش قیمت داشت و در مجموع بدجوری عرصه برمردم تنگ شده و باید دید سرانجام، قرار است چه بشود و چطور آبی بر آتش گرانی ها ریخته خواهد شد. که گمان نمی رود با ترکیب فعلی مدیران جایگاه های کلیدی مثل وزارت صمت و جهاد کشاورزی کاری بشود.
برای نانواها، فروش آرد از پخت نان مقرون به صرفه تر است!!
این روزها نانوایی ها شلوغ است و مردم برای خرید باید کلی معطلی تحمل کنند، این در حالی است که نه اشتهای مردم بیشتر شده ، نه نان چنان کیفیتی پیدا کرده که میل به خوردن آن بالا رفته، بلکه تنها دلیل آن کم شدن اشتیاق نانوا به پخت است، چرا که او با وضعی که پیش آمده ترجیح می دهد کمتر پخت کند چون نفعش در پخت نکردن است و نانوا فکر می کند کار کردن او اقتصادی نیست و فروش آرد صددرصد بیشتر از پخت آن نفع دارد که بازهم ناشی از سوء مدیریت مسئولان است چون شوک وارد کردند اما برای مقابله با تبعات آن چاره ای نیاندیشیدند در حالیکه باید روی این موضع کارمی کردند که نکردند.
زمانی یک شورای آرد و نانی بود که با برنامه ریزی، نظارت صحیح و کار کارشناسی نان مردم را تامین می کردند، اما حالا با وجود ناتوانی مسئولان، متولی درستی برای مدیریت آرد و نان و نانوایی نداریم، در نتیجه مجوز نانوایی گران شده و نان و آرد در بازار آزاد به مراتب از پخت برای نانوا و کارخانه دار، مقرون به صرفه تر است.
گفتیم نانوایی ها به درستی نظارت نمی شوند چون مدیریت واحدی ندارد و امور آن توسط اداره کل غله، صنعت و معدن، نانوایی و اتحادیه مربوطه به شکل ناقص اداره می شود و چهار سیستم، نانوایی را می چرخاند که اصلا درست نیست و نتیجه ای ندارد.
وقتی نانوا میلی به پخت ندارد با توسل به راه های مختلف از پخت معمول روزانه خودداری می کند.
دیر شروع به کار کرده ، وسط کار تنور مصلحتی خراب می شود، دو دستگاه پخت کاهش یافته و خلاصه آن مقدار پختی که باید انجام شود، نمی شود که نتیجه آن طولانی شدن صف های جلوی نانوایی است و مشتری ها نیم ساعت قبل از شروع کار نانوایی صف می کشند و هیچکدام از چهار سیستم نظارتی جوابگو نیست.
مسئولان باید ممنون مسخره بازی ها در فضای مجازی باشند!
به نظر میرسد دولت و دولتمردان نه تنها از وضعیت فضای مجازی ناراضی نیستند بلکه خیلی هم تمایل به ادامه و فعال تر شدن آن دارند چون هیچ عاملی مثل آن قادر نیست عصبی شدن مردم از گرانی ها و برخی بی تدبیری ها که به زیان جامعه است، اینطور خنثی کند.
شما موضوعی پیدا نخواهید کرد که باعث بدتر شدن وضعیت معیشت و نارضایتی مردم بشود و در فضای مجازی با تمسخر و لطیفه گویی مردم، به ویژه با ذوق ترها مواجه نشود.
فی الواقع به سخره گرفتن مشکلات و واکنش مسئولان، آبی است بر روی آتش نارضایتی ها و این ایده آل مسئولان است.
البته این شیوه سابقه دارد و قبل از انقلاب هم نشریات فکاهی اینکار را انجام می دادند و توی دل مردم را خالی می کردند و گاهی هم برای خالی نبودن عریضه توقیف های مصلحتی انجام می دادند اما در اصل موافق سرگرم کردن مردم از این طریق بودند، حالا هم میبینیم مثلا در اوج نارضایتی مردم از گرانی ماکارونی چه لطیفههایی در فضای مجازی می خوانیم تا به جای جبهه گرفتن در برابر گرانی های افسارگسسته، قاه، قاه به روز و روزگار خود بخندیم!
خر هم گران شد!
در خبر بود که <خر> هم گران شد. معمولا خر یا همان الاغ برای همراهی گله و بردن بار از آن استفاده می شود. ارزانترین حیوان بوده و سابق اصلا قیمت نداشت و ضرب المثل <خرت به چنده> کنایه ای از بی ارزشی این زبان بسته است.
موضوع از این قرار بوده که مردی روستایی الاغ خود را برای فروش به میدان برد از صبح تا غروب ایستاد و هیچکس خریدار نبود. وقتی از این بنده خدا پرسیدند در میدان چه گذشت جواب داد: هیچی ، حتی کسی نپرسید خالو، خرت به چند است؟!
برچسب ها : گرانی فضای مجازی قیمت نان نان وزارت راه و شهرسازی
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد