
راوی گفت: وقتی عوامل مشکل آفرین را می شناسید، چرا می گذارید کار به اینجا بکشد؟
این طور که از خبرها، تفسیرهای اقتصادی و اظهارنظرهای مسئولان و مقامات کشوری، از رئیس جمهور و معاون اول ایشان تا وزیران و نمایندگان مجلس و بقیه پیداست، معلوم می شود، همه از علت و علل گرانی ها، خصوصاً آرد و ماکارونی اطلاع کامل دارند و عواملی را که منجر به مشکلات فعلی شده می شناسند، اما اینکه با این همه اطلاعات و آگاهی، چرا آقایان راهکارهای پیشگیری و بعد از آن جبران مسائل را توصیه نمی کنند و دست آخر تمام نطقها و نشست ها و نتیجه گیری ها به این ختم می شود که هر آنچه گرفتاری داریم و مردم در تنگنا قرار می گیرند زیر سر قاچاقچیان، سوء استفاده کنندگان از ارز ترجیحی، محتکرین و دلالها و در نهایت مافیاهایی است که از نظر مسئولان، سایه آنها همه جا سنگینی می کند.
در مواردی هم بعضی ها مشکل را متوجه جنگ در اوکراین میدانند.
از جمله یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار عقیده کرده که گرانی آرد و ماکارونی دو علت داشته، یکی عامل خارجی که بر اثر جنگ روسیه و اوکراین است چرا که حدود 40 تا 60 درصد از گندم جهان از اوکراین و روسیه صادر می شود.
عامل دیگر هم داخلی است و افراد رانت خوار و سوء استفاده گری هستند که از یارانه های دولت در جهت منافع خودشان استفاده می کنند. یعنی دولت گندم را به قیمت 11500 تومان از کشاورز خریداری می کند ودر قالب یارانه به صورت رایگان به نانوا می دهد تا به دست مردم برسد. حتی برخی از صنایع آردهای یارانه ای را دریافت می کنند و با قیمت آزاد به فروش می رسانند. از این جهت دولت قصد داشت با حذف ارز 4200 تومانی به تمامی این رانت ها پایان بدهد، اما این کار به مذاق برخی از صنایع خوش نیامد و با دپو کردن محصولات خودشان در انبار باعث گرانی ها در بازار شدند.
مسئولین متفقاً یکی از علل گرانی ها و کمبودها را قاچاق، خصوصاً قاچاق آرد می دانند، آن هم در مقیاس بالا تا جائی که به گفته فرمانده نیروی انتظامی سال گذشته بیشتر از 350 هزار تن آرد یارانه ای قاچاق کشف شد که نسبت به مدت مشابه قبل بیش از 200 درصد افزایش داشته است. البته کارخانه های ماکارونی سالانه 300 هزار تن ماکارونی صادر می کند که تمام آن از آردهای یارانه ای تولید می شود و فی الواقع یارانه ها به جای مردم، به کشورهای دیگر می رسد و منافع آن به جیب صادر کنندگان سرازیر می شود.
منظور این که چرا به جای مقابله با قاچاق، برخورد با آنها که یارانه را از کشور خارج می کنند و به قول خودشان رانت خواران و محتکران و سوء استفاده کنندگان از ارز ترجیحی آنها را سرجایشان نمی نشانند و حقوق پایمال شده ملت را از آنها پس نمی گیرند و صورت مساله پاک می شود، آن هم قبل از این که با یک برنامه ریزی صحیح جایگزین آن چه را که حذف می کنند مشخص و اجرا کنند.
تغییر تخصیص یارانه ها، بدون ایجاد زیر ساخت ها، جواب نمی دهد
وقتی قرار می شود تغییری در یک برنامه مملکتی که همه مردم در آن سهیم اند به اجرا درآید، مقام مسئولی که باید از کم و کیف و نحوه اجرای آن اطلاعات کامل داشته باشد، آخرین نفری است که در این باره توضیحاتی می دهد و جزئیات طرح توسط افراد مختلف در جایگاه های متفاوت و حتی افراد غیر مسئول، به صورت قطره چکانی، تشریح می شود و آخر سر هم معلوم نیست چقدر از اطلاعات عنوان شده درست است، مثل همین قضیه طرح جدید تخصیص یارانه ها که هر کس به نوعی آن را تعبیر و تفسیر می کند. در این باره حالا محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که معمولاً کاملترین مسائل و طرح های اقتصادی را مطرح می کند گفته: در مدل جدید اختصاص ارز ترجیحی، به مصرف کننده، کارت اعتباری همچون مدل سوخت پیش بینی شده است. وی در خصوص تغییر و روش تخصیص یارانه گفته : شک نیست که باید این روش تغییر کند چون بخش عمده ای از مصرف کشور به دلیل عدم مدیریت و نظارت در حوزه تصمیم گیری تبدیل به مصرف غیر واقعی شده است.
به اعتقاد پور ابراهیمی در صورت اتخاذ روش جدید باید دولت زیر ساخت ها را فراهم کند چون در صورت تعیین نشدن زیر ساخت ها، ما هم چوب و کتک خوردیم و هم سیاست را اصلاح نکردیم، پس بهتر است در این صورت، همان روش قبلی تخصیص ارز اتخاذ شود اما با فراهم شدن زیر ساخت ها، اتفاقی به نفع مردم رخ خواهد داد و این اقدام نیازمند پای کار آمدن بانک مرکزی است.
آخرین اقدام دولت براساس اعلام رئیس جمهور اینست که دو ماه به عنوان کمک معیشتی به دهک های اول تا سوم 400 هزار تومان اختصاص پیدا خواهد کرد، بقیه هم 300 هزار تومان و بعد از دو ماه کالابرگ خواهند داد که این طرح پس از سخنرانی رئیس جمهور اجرایی شد.
ارسطوزاده مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان می شود؟
شنیده ایم محمد حسین ارسطو زاده به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان منصوب خواهد شد. وی در حال حاضر مدیر کل میراث فرهنگی استان بوشهر است.
ارسطوزاده چهره آشنای خوزستانی است که متولد سال 1351، دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته معماری است و سمتهایی مانند ریاست اداره میراث فرهنگی شوشتر، مدیریت پایگاه میراث جهانی شوش، مدیریت پایگاه سازه های آبی تاریخی شوشتر، سرپرست دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، معاون میراث فرهنگی خوزستان و مدرس دانشگاه را در کارنامه خود دارد.
عزل و نصب ها به ما چه، مشکلات مردم را حل کنید
نماینده شادگان با بیان این که سه ماه است گرد و خاک نفس خوزستان را گرفته، گفته حتی یک توضیح به مردم نمی دهند که برای رفع این مشکل چه می خواهند بکنند. وی این را هم گفته که < الان ما گرفتار مشکلات آب و برق و خاک هستیم اما آقایان هیچ رسیدگی نمی کنند فقط دنبال این هستند که چه کسی عزل و چه کسی نصب شود، اینها به ما چه، مشکلات مردم را حل کنید.>
برچسب ها : دلالها مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان سازه های آبی تاریخی شوشتر
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد