شماره خبر : 10893
منتشر شده در مورخ : ۳ خرداد ۱۴۰۱
ساعت : 19:39
راوی گفت: خلاء ضمانت اجرایی سازمان مهندسی ساختمان، فاجعه می آفریند

راوی گفت: خلاء ضمانت اجرایی سازمان مهندسی ساختمان، فاجعه می آفریند

 سهم استان خوزستان در رکوردداری گندم و شکر چیست؟ 
شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرده از مجموع دو میلیون تن گندم خریداری شده در سراسر کشور، استان خوزستان با یک میلیون و 255 هزار تن، 63 درصد کل خرید گندم کشور را به خود اختصاص داده است. این یعنی خوزستان رکورددار خرید گندم در کشور است.  ‌
متاسفانه مسئولان استان فقط به ذکر آمار اکتفا می کنند و پز افزایش تولید را می دهند و نمی گویند این رکوردها چه تاثیری در اقتصاد استان و بهبود وضع کشاورزانی دارد که برای بالا رفتن تولید محصولات استراتژی، از جان مایه می گذارند و حداقل بهره استان از این تولیدات آنست که کام مردم ما از این بابت شیرین شود.
این وضعیت فقط در مورد گندم نیست و تولیدات دیگری هم داریم که از بابت آنها رکورددار هستیم، بطوری که مثلاً واحدهای هفت گانه نیشکری استان حدود چهل درصد شکر کشور را تامین می کنند و براساس چشم انداز 1404، حدود 70 درصد تولید شکر مورد نیاز کشور در خوزستان از تولید 2 محصول راهبردی نیشکر و چغندر قند تامین خواهد شد.
با چنین قابلیت ها و تولیداتی آیا انصاف است، مردم این استان مشکل آرد و نان مرغوب داشته باشند یا دنبال خرید شکر بگردند¿ البته در کنار این آمارها خوزستان از لحاظ منابع خدادادی مثل آب وضعیت مناسبی دارد و اگر در جائی مشکل داریم از سوء مدیریت ها ناشی می شود. همین طور در صنعت هم اگر کار به کاردان ها سپرده شود، با توجه به حضور صنایع بزرگ در استان حرف های زیادی برای گفتن داریم و نمی توان گفت چون به خاطر تحریم ها درآمد نفتی کم شده، نقش استان در اقتصاد کشور کم رنگ به نظر می رسد. با این حال چرا باید خوزستان در میان استان هایی باشد که نرخ بیکاری دو رقمی را تجربه کرده است و نرخ فلاکت استان به معنای جمع نرخ بیکاری و تورم به 7/56 برسد.
خلاء ضمانت اجرایی سازمان مهندسی ساختمان، فاجعه می آفریند
حادثه تاسف بار فرو ریختن یک ساختمان تجاری - اداری  درآبادان، قلب همه ما را جریحه دار کرد و ضمن عرض تسلیت به خانواده های قربانیان این حادثه و همدردی و آرزوی شفای عاجل برای مصدومین، ناگزیر از پرداختن به برخی از ابعاد این اتفاق ناگوار به منظور عبرت گرفتن و پیشگیری از تکرار احتمالی چنین مواردی هستیم.  ‌
از آغاز کلنگ زنی تا دوران ساخت و نزدیک شدن به زمان بهره برداری ساختمان، از وزیر صمت تا بقیه از بانی پروژه تعریف و تمجید کردند و حتی او را یک چهره ماندگار معرفی نمودند و هیچ یک  از مقامات، چه شهری، چه کشوری حرفی از ایمن سازی و رعایت اصول مهندسی در آن نزدند، حالا که ساختمان فرو ریخته و گفته می شود که مشکلاتی وجود داشته، جمیعاً مدعی دفاع از مردم شده اند و تاکید می کنند که باید با مقصرین چنین کرد و چنان کرد، در حالی که رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان در برنامه خبری ساعت 23 شبکه استان اعلام کرد قبلاً در باره نواقص ساختمان اخطارهائی داده اما توجهی نشده و این سازمان اختیار بازدارندگی و توقف کار را ندارد. حتی شنیده شده که در مواردی علیرغم این که نقشه ساختمان مثلاً 10 طبقه است، بعد از اتمام، دو سه طبقه دیگر به آن اضافه می کنند.  ‌
بهر حال باید ترتیبی داد که هر جا سازمان نظامی مهندسی، از ساختمانی ایراد گرفت و نکات فنی را عنوان کرد و حتی اخطار داد، به موضوع توجه شود تا فاجعه ای پیش نیاید. در این باره پیشنهاد میشود سازمان نظام مهندسی، نسخه هایی از این اخطاریه ها را علاوه بر شهرداری، به معاونت عمرانی استانداری و دفتر فنی استان و معاون عمرانی فرمانداری بفرستد تا آنها هم پی گیر موضوع باشند و اگر چنین کاری می شود و آقایان تا حالا توجهی نداشتند که وامصیبتا.  ‌
ضمناً شهرداریها بدون تایید سازمان مهندسی ساختمان جواز ساختمان صادر نکنند. نکته دیگر این که نباید به هر کسی به خاطر این که پول و سرمایه دارد، اجازه ساخت بدهند و ابتدا باید صلاحیت و تخصص این کار را داشته باشد و مشاور و مجری طرح هم یا در محل باشد یا نماینده دائم و مقیم او در محل ساخت مستقر و بر کار نظارت کند تا ان شاا... منبعد شاهد چنین رخدادهای تاسف باری نباشیم.
یکی پیدا شود این خرده آقازاده ها را جارو کند
نامداری مجری نکته سنج برنامه تهران بیست، خبرطنز گونه ای را مطرح کرد که خواندش خالی از لطف نیست. او گفت : اعلام شده که 104 آقازاده و خانم زاده در رشته پزشکی درس می خواندند که اخراجشون کردند. یعنی به مدد و لطف پدر و مادرشان رفته اند روی صندلی نشسته اند، می خواستم، از حرف های گذشته عذرخواهی کنیم و بگوئیم : همین هیات مدیره ها و همین گوشه، موشه ها که به شما پول می دهند، مال شما، دیگر نروید پزشکی بخوانید. شما چرا زحمت می کشید، دیگر همین مانده که فردا روی تخت بیمارستان خوابیده ایم در اتاق عمل، شما بیائید بالای سرمان و ما را عمل کنید. یعنی با آقازادگی آمده اید، صندلی پزشکی را گرفته اید ! چه جوری می شود که بچه خرده ای های اینها همه جا پخش اند، یکی نیست اینها را جارو کند؟! هر جا می روید اینها روی زمین ریخته اند!
وظیفه دولت تنظیم بازار خودروست نه تولید خودرو
یک نماینده مجلس مدعی شده که در قضیه واردات خودرو، همه عوامل تصمیم گیرنده موافق بودند جز یک نفر و آن کسی نبود جز نماینده واردکنندگان خودرو! و آنقدر این تیم قوی است و پشت این داستان رانت است که همان یک نفر رای همه را عوض کرد و ما انتظار داریم 8 فرمان رئیس جمهور در باره خودرو را وزارت صمت اجرا کند. به نظر وی اصل قضیه کیفیت خودرو و عرضه و تقاضاست و برای این موضوع باید فکری شود و میزان عرضه و تقاضا را در نظر بگیرد.
به اعتقاد این نماینده وظیفه دولت تنظیم بازار خودروست نه تولید خودرو که بخش اعظم آن با تولید خودرو و بخشی هم با واردات صورت می گیرد. 
اگر تولید ما بیشتر از تقاضا بود، واردات نمی خواهیم ولی اگر کمتر بود نیاز به واردات داریم که دیدیم این طور نشد. بنابراین دولت باید بیرون بیاید و وظیفه اش را واگذار کند که الحمدا... قرار شده وارد کنند اما نباید به واردات یکی دو هزار خودروی لوکس منحصر شود. ما خودروی عمومی می خواهیم در حد 10 تا 25 هزار دلار.
 

برچسب ها : سازمان مهندسی تولید خودرو صندلی پزشكی