شماره خبر : 12717
منتشر شده در مورخ : ۹ مرداد ۱۴۰۱
ساعت : 16:46
راوی گفت: یادبگیریم از تهدیدهایی مثل، سیل، فرصت ایجاد کنیم

راوی گفت: یادبگیریم از تهدیدهایی مثل، سیل، فرصت ایجاد کنیم


وقوع سیل، حادثه ای اجتناب ناپذیر است که با وجود خسارات و آسیب هایی که وارد می کند، اما اگر مدیریت شود، به جای تهدید به فرصت تبدیل خواهد شد و حتی رسوبات بعد از سیل برای کشاورزی مفید خواهد بود و آبهای زیرزمینی هم احیا می شود و مرهم بر زخم های خشکسالی های چندسال اخیر خواهد شد. از جمله شاید شنیده یا خوانده اید که در استان فارس در کنار تخریب های ناشی از سیل، در 50 کیلومتری فسا، توانسته اند حدود 20 میلیون متر مکعب آب سیل را به سفره های زیر زمینی منتقل کردند که در روستاهای بالادست بالا آمدن پنج، شش متر آب در چاه ها را موجب شد. 
ایجاد شبکه های آبیاری وسیع در مسیر دو خشکه رود ابزار این موفقیت بود تا بدون داشتن هیچ سازه و هزینه هایی سرسام آور سیلابی را که می توانست چهار روستا را تخریب و در نهایت به خلیج فارس بریزد ذخیره کند دو هزار هکتار زمین دشت را در منطقه خشک و بیابانی آباد کند. در این منطقه بخشی از آب با استفاده از بندهای انحرافی مهار شد و روی سطح هموار روانه کردند تا به عمق زمین نفوذ کند. حالا این ذخیره آبی تولید 155 گونه گیاه مرتعی را در منطقه 6 برابر کرده تا علوفه هفتصد دام در ماه های گرم وبی آب و علف منطقه تامین شود. ضمن اینکه مرطوب ماندن زمین باعث شده گرد و خاک بلند نشود و کشاورزی چهار روستا که ممکن بود با وقوع سیل از بین برود رونق پیدا کرده که این تدبیر و راهکارهای مقابله با سیل و بهره گیری از فراوانی آب در مواقع سیلابی، می تواند الگویی برای مقامات استان ها بخصوص مسئولان آبخیزداری شود. آقایان باید بدانند تنها اینکه وقتی سیل آمد چکمه بپوشند و در آب ها بروند و عکس یادگاری بگیرند، دردی از  مردم مناطق سیل زده را دوا نمی کند و به جای مانور دادن و تظاهر به همدردی بهتر است حوادث را مدیریت کنند. البته قدر دان نیروهایی که در بحران ها و حوادث به یاری مردم می شتابند هستیم اما انتظار این است که مدیران مسئول هم اگر بدانند راهکارهای مقابله با بحران ها را ارائه دهند هرچند می دانیم باید از مدیرانی توقع مدیریت صحیح داشت که به خاطر تخصص و تجربه و سوابقشان در جایگاهی قرار گرفته اند ولاغیر. 
گزینه آینده رئیس شورای شهر اهواز 
شنیدنی ها حاکی از تغییراتی در ترکیب هیات رئیس شورای شهر اهواز است که به موجب آن احتمال تغییر رئیس شورا می رود. در این مورد از سید محمدعلی پور موسوی به عنوان رئیس آینده شورای شهر اهواز نام برده می شود وی سوابق زیادی در مسئولیت های اجرایی به ویژه در سمت های سیاسی استانداری دارد و از نیروهای ارزشی استان است. 
پورموسوی هنگام ورود به عرصه انتخابات شورای شهر معتقد بود سهم خواهی برخی از اعضای شورای شهر و تقسیم مناطق شهری میان خود یک معضل عجیب و غیر قابل پذیرش است که نشان از فساد گسترده در مدیریت شهری است. 
حال باید دید در زمان شورای فعلی، این وضعیت تغییر کرده یا درب، همچنان به همان پاشنه می چرخد. پورموسوی قصد دارد در صورت گرفتن سکان رئیس شورا تحولی در مدیریت شهری ایجاد کند؟ 
اولین شهردار آبادان بعد از فاجعه متروپل انتخاب شد
بعد از استعفای حسن حمیدپور شهردار سابق آبادان در پی حادثه ساختمان متروپل، آبادان تاکنون شهردار نداشت و اینک خبر رسید که یاسین کاوه پور با هفت رای از نه رای اعضای شورای شهر به عنوان شهردار آبادان انتخاب شده است. وی از میان چند گزینه توانست از شورا اکثریت آرا را بگیرد او سابقه شهردار منطقه یک اهواز و مسئولیت های دیگری را در کارنامه خود دارد. 
پرفسور چینی، خاکشیر را دشمن کرونا می داند 
پرفسور جی یانگ از دانشگاه دولتی پکن گفته بهترین و موثرترین راه جلوگیری از ابتلا ویروس کرونا استفاده از شربت خاکشیر است. به اعتقاد این شخص، خاکشیر به طرز معجزه آسایی به ویروس کرونا حمله ور شده و در کمتر از سه ساعت آن را نابود می کند به این ترتیب که ویروس به دانه های خاکشیر می چسبد و پس از اینکه خا کشیر متورم می شود در خودش غرق می کند و خفه می شود. نتایج به دست آ مده بر روی 300 بیمار چینی که با مصرف خاکشیر درمان قطعی شده اند این ادعا را ثابت کرده است. 
البته رعایت نکات بهداشتی هم تاکید شده است. خب نظریه ای است و امتحانش ضرری ندارد. 
حق بچه های این «کلانشهر!» نیست که همچنان در زمین خاکی بازی کنند
بیشتری کسانی که عمری از آنها گذشته و دوران پیری را سپری می کنند به یاد دارند که در کودکی و نوجوانی در زمین های خاکی فوتبال بازی می کرده اند. حالا بعد از گذشت بیش از نیم قرن، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اهواز، آستین بالا زده که 50 زمین فوتبال خاکی در کلانشهر اهواز تسطیح و بهسازی کند و ماشین آلات سازمان موتوری هم در این باره کمک کند. 
به نظرتان به این می گویند پیشرفت یا پس رفت؟ واقعا حق جوانان و بچه های این به اصطلاح کلانشهر این نیست که زمین چمن داشته باشند و همچنان باید مثل پدرانشان در زمین خاکی فوتبال بازی کنند؟ 
از دادن آب به کشاورزان دریغ کردید، لااقل خسارتشان را بپردازید
امسال هم به بهانه کمبود آب کشاورزی ، نگذاشتند کشاورزان خوزستانی برنج بکارند که قطعا از سوء مدریت در استفاده از آب ناشی می شد وگرنه آب به اندازه کافی داریم اما به استانهای دیگر می رود کما اینکه هرکس به اصفهان سفر کرده از کشت فراوان برنج و دیدن شالیزارها در آنجا حکایت ها می کند. برنجکاران باغملکی مقداری برنجکاری کردند که آنها با سیل اخیر از بین رفتند. 
به این ترتیب هم از بی تدبیری مسئولان زیان دیدیم، هم از بلای آسمانی لطمه خوردیم که انتظار داریم لااقل خسارات سیل به کشاورزان پرداخت شود. 
شهردار مسجدسلیمان انتخاب شد
عزیز قنبری عضو سابق شورای شهر مسجدسلیمان  با 7 رای  قاطع اعضاء شورای شهر،به عنوان شهردار جدید این شهرستان انتخاب شد.

برچسب ها : سیل شهردار مسجدسلیمان مسجدسلیمان ویروس کرونا