شهادت پیام آور کربلا!
امروز؛ 12 ماه محرّم طبق روایتی، سالروز شهادت امام سجّاد علیه السّلام است امامی که مسئولیت اصلی انتقال پیام عاشورا را بر دوش داشت و به بهترین و مؤثّرترین شکل ممکن توانست این مأموریت را به کمک زینب کبری سلام ا... علیها، به انجام رساند.
واقعه کربلا را در واقع باید اوج رویاروئی حق و باطل در طول تاریخ بشر دانست که از ابتدا تا انتها در راستای امتحان الهی و برای رشد و تعالی نهائی انسانها، طرح ریزی شده بود. این واقعه در ابتدا بهگونهای پیش رفت که ظاهرا به شکست کامل جبهه حق و پیروزی کامل جبهه باطل انجامید و گمان می رفت از آن پس هیچگاه فرصتی برای احیاء کلمه حق فراهم نگردد، اما مشیت الهی بر این قرار گرفته بود که پیشوای معصوم بعدی بهدلیل بیماری شدید در روز عاشورا، از جهاد معاف گردد و بلافاصله پس از سرکوب خونین قیام حقطلبان در کربلا، مرحله دوم قیام عاشورا، یعنی انتقال پیام آن به جامعه انسانی را به عهده گیرد و آن بزرگوار نیز علیرغم شرایط سخت و طاقتفرسای اسارت، مأموریت خود را در اثبات حقانیت عاشورائیان و افشای چهره حقستیز و شیطانی امویان، عالمانه و شجاعانه به انجام رسانید و با موضعگیریها و سخنرانیهای روشنگرانه خود در کوفه و شام، بساط عوامفریبی نظام حاکم اموی را برهم زد و مانع موفقیت دشمن برای پایمال کردن خون شهیدان کربلا شد.
این امام بزرگوار پس از بازگشت به مدینه، در طول دوران نسبتا طولانی امامت 33 ساله خود، با وجود استقرار حکومت ضدّاسلامی اموی و مروانی، توانستند با برنامه ریزیهای دقیق فرهنگی و با گسترش معارف اسلامی از طریق دعا و در قالب راز و نیاز با معبود، در اوج محدودیتها و حسّاسیتهای امویان، مانع اثر گذاری تبلیغات آنان برای مسخ دین و فریب دینداران شوند. آثار و نتایج برنامهریزیهای فرهنگی آن بزرگوار و حسّاسیتهائی را که در همدلی با جریانات حقطلبانه و مقابله با انحرافات نشان می داد می توان در سست شدن پایه حکومت اموی که نهایتا به سقوط آن منجر شد و در فراهم شدن فرصتهای بسیار درخشان برای تشکیل حلقههای وسیع درسی و تربیت صدها عالم و دانشمند بزرگ و پیریزی دانشگاههای باقری و جعفری که توانستند بیشترین تأثیرگذاری را بر توسعه معارف اسلامی و احیا و انتشار آموزه های اسلام ناب محمدی (ص) داشته باشند، بسیار مؤثّر دانست.
یکی دیگر از اقدامات و از جمله ابتکارات ماندگار امام چهارم علیه السّلام آموزش معارف ناب اسلامی و صدور دستورالعملهای مبارزاتی در قالب دعا بود، این اقدام در شرایطی که تحت فشار حکومتهای غاصب و ظالم همۀ راههای تعلیم معارف اصیل اسلامی مسدود شده بود، توانست به بهترین صورت به بار نشیند و ضمن زنگارزدائی از فطرتها و احیاء معنویت در جامعه، حفظ معارف اسلامی، گسترش فرهنگ قرآنی، انسجام مؤمنین و تسریع در نابودی حکومت ستمگر اموی را موجب گردد. بخش عمده ای از این دعاها به املای امام و قلم فرزندشان، امام باقر علیه السّلام، به طرز معجزه آسائی از دستبرد زمانه در امان مانده و اینک به عنوان یکی از گنجینه های معارف الهی و متنی که در انتسابش به معصوم تردیدی وجود ندارد، تحت عنوان صحیفه سجّادیه، راهگشای مسلمین است .
شهادت اسوه صبر و استقامت و زینتبخش نیایشگران؛ امام زین العابدین علیه السّلام، را به محبین و شیعیان آن بزرگوار تسلیت می گوئیم.
موسوی زاده
1401/5/19
برچسب ها : کربلا شهادت سالروز شهادت امام سجّاد علیه السّلام
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند