شماره خبر : 13172
منتشر شده در مورخ : ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
ساعت : 13:18
راوی گفت: چرا قبل از پخش گزارش ها، مسئولین بازدید یا نظارتی بر کارها ندارند؟

راوی گفت: چرا قبل از پخش گزارش ها، مسئولین بازدید یا نظارتی بر کارها ندارند؟


ظاهراً در این به اصطلاح کلانشهر جا افتاده که تا در خصوص یک موضوع و تخلف گزارشی از شبکه استانی یا فضای مجازی پخش نشود، آب از آب تکان نمی خورد، در حالی که قاعدتاً باید سازمان های نظارتی به وظیفه خود عمل کنند و با بازدیدهای مستمر از هر تخلفی، علی الخصوص در زمینه بهداشت و از آن مهمتر مسائلی که با غذای مردم سر و کار دارد، پیشگیری کنند.  ‌
مصداق بارز این قضیه وضعیت کشتارگاه سنتی شهرداری اهواز است که تا قبل از پخش گزارش مربوط به آن از شبکه استانی، هیچ حرفی از آن نبود و انگار نه انگار که سازمان یا نهادی بر کار آن نظارت دارد و دیدیم بعد از لو رفتن ماجرا، دادستان هم به موضوع ورود کرد تا آنجا که  بخش های خیلی مشکل دار کشتارگاه پلمپ شد. این اتفاق نشان می دهد مکان هایی مثل کشتارگاه سنتی و وضعیتی که بر آن حاکم است، خیلی جاها که با بهداشت و غذای مردم مرتبط است، وجود دارد و از قرار معلوم باید بر کار نهادهای نظارتی، نظارت شود.
سوال این است که چرا تا قبل از این موضوع شهردار اهواز یا لااقل معاون ایشان از کشتارگاه سنتی بازدید نکرده و بعد از ورود دادستان به این قضیه، به سراغ کشتارگاه رفته اند و به قول خودشان بازدید میدانی کردند و بهره بردار ملزم به رفع نقص شد¿  حالا قرار است با توجه به اینکه دو و نیم سال از مدت قرارداد باقی مانده، موارد بهداشتی و ضمانت های لازم برای سلامت مردم رعایت شود، در غیر این صورت با توجه به ورود دادستان، نسبت به فسخ قرارداد اقدام شود که باید دید تا چه حد در برابر تخلف یا کوتاهی بهره بردار مقاومت خواهد شد چون ما از فسخ قرارداد ها با پیمانکاران خاطره خوبی نداریم و نمونه آن فسخ قرارداد با پیمانکار قطارشهری است که تا به امروز به جائی نرسیده است. اصولاً گویا در این شهر، کارفرما با پیمانکار رودربایستی دارد و در خیلی از موارد شاهد این وضع بوده ایم.
به یاد داریم در مورد فروشندگی های مواد پروتئینی، به خصوص گوشت و ماهی هم تا یک شهروند عکس و مطلب مبنی بر حمل و توزیع گوشت به وسیله وانت منتشر نکرد، هیچ سازمان بهداشتی ناظر برای این امر به موضوع ورود نکرد. فی الواقع اشکال کار، از ضعف نظارت است که باعث می شود تخلف از هر قبیل در این شهر امری عادی شود. البته این حق برای مسئولان دامپزشکی هم محفوظ است که اگر دلایل روشنی مبنی بر بهداشتی بودن وضعیت کشتارگاه دارند، برای رفع نگرانی اذهان عمومی منتشر کنند ضمن این که حرف دادستان می تواند حجت باشد.
قبل از شخم زدن دوباره شهر، شیارهای حفاری گذشته را مرمت کنید
مدیر عامل آب و فاضلاب استان خبر داده که 71 نقطه بحرانی شبکه فاضلاب شهر اهواز شناسایی شده که با استفاده از ظرفیت کامل پیمانکاران شرکت آبفا خوزستان، تا پایان شهریور نسبت به اصلاح آن ها، اقدام خواهد شد.
در این که آبفا استان در مورد اصلاح نقاط بحرانی شهر خوب کار کرده شکی نیست اما واقعاً مردم به خاطر این همه حفاری که در ترمیم آن ها تاخیر می شود، شدیداً اذیت شده و می شوند چون منطقه ای نیست که حفاری های خیابان های اصلی و فرعی آن، هم از نظر وضعیت غیر بهداشتی ناشی از گرد و خاکی که به حلقوم ساکنان آنجا می رود و هم به دلیل وجود دست اندازهای به جا ماند ه از حفاری ها که به خودروها آسیب می رساند، مشکل ساز نباشد. در این میان معلوم نیست کوتاهی در مرمت شیارهای حفاری به عهده کیست که غالباً می گویند بعد از تمام شدن کار آبفا، شهرداری باید اقدام به زیرسازی و آسفالت کند.
بنابراین انتظار و درخواست مردم این است که قبل از اقدام به زخمی کردن مجدد مناطق شهر، شیارهای قبلی را که حالا از شیار گذشته و بخش وسیعی از هر خیابان را در برگرفته مرمت کنند. شهروندان می گویند در تقاطعی از شهر ( که کم نیستند) مدتهاست کار آبفا تمام شده اما خبری حتی از ترمیم ابتدایی یعنی زیرسازی و صاف کردن محل حفاری نیست و حالا این آرزویی شده که مردم ببینند یک خیابان که برای هر  کاری حفاری شده بلافاصله پس از پایان کار اقدام به مرمت آن شود.
خط و نشان معاون عمرانی استانداری برای پیمانکاران و ناظران ساختمانی
معاون عمرانی استانداری خوزستان در کارگروه استانی پایش ساختمان های ناایمن شهری با تذکر جدی به پیمانکاران و ناظران ساختمان ها در دستگاه های متولی، هشدار داده : نظارت بر ایمنی ساختمان ها، حق مردم است و در موضوع عدم رعایت حقوق مردم به هیچ وجه اهل سازش نیستیم.
خانچی این را هم گفته که در بحث نظارت بر ساختمان ها، با کسی که حقوق مردم را ضایع کند، طوری رفتار خواهیم کرد تا عبرت سایرین شود که امیدواریم این قاطعیت معاون عمرانی را با همین شدت که گفته شاهد باشیم.
البته طبق ماده 35 قانون مربوطه، نظارت عالیه بر اجرای ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان بر عهده وزارت راه و شهرسازی است و کنترل و نظارت بر اجرای ساختمان و امور شهرسازی باید توسط شهرداری ها به انجام برسد و نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی اشخاص حقیقی و حقوقی هم توسط سازمان نظام مهندسی است و آقای خانچی معاون عمرانی استانداری با توجه به صراحت قانون مسئولیت ساختمان های ناایمن را متوجه سازمان های مسئول دانسته و از آنها خواسته بدون اغماض به وظایف خود عمل کنند. ناگفته پیداست اگر در گذشته چنین سخت گیری هایی شده بود، حادثه ای به بزرگی فاجعه متروپل آبادان که زیان های جبران ناپذیر مالی و جانی داشت، رخ نمی داد.
مشکل ترافیکی ناشی از تعریض جاده ساحلی را برطرف کنید
همان طور که قبلاً اطلاع دادیم، جاده ساحلی حد فاصل پل پنجم و پارک قوری اهواز تعریض شد که تاثیر خود را در این مسیر داشته است، اما در پی این اقدام، تقاطع انتهای این مسیر واقع در میدان پارک قوری به سمت خیابان فروردین گلستان به یک گره ترافیکی تبدیل شد که لازم است در این نقطه یک اصلاح هندسی اجرا شود تا مشکل به وجود آمده مرتفع گردد. البته در صورت بهره برداری از تقاطع غیر همسطح میدان دانشگاه به خصوص ضلع جاده گلستان به سمت امانیه، چنین مشکلی در حد فاصل تقاطع و فلکه ساعت پیش خواهد آمد که بهتر است از هم اکنون به فکر اصلاح آن باشند.

برچسب ها : كلانشهر اهواز تقاطع غیر همسطح میدان دانشگاه سازمان نظام مهندسی