شماره خبر : 14066
منتشر شده در مورخ : ۵ مهر ۱۴۰۱
ساعت : 19:44
راوی گفت: از سفر رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک به اهواز، چه بهره ای بردید؟

راوی گفت: از سفر رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک به اهواز، چه بهره ای بردید؟

 

پیش از این در اهمیت دوره های مهد کودک و پیش دبستانی برای کودکان به عنوان مراکزی به منظور آمادگی آنها قبل از ورود به دبستان، بحثی داشتیم و فقدان مهد کودک و پیش دبستانی دولتی را به عنوان ضربه ای به خانواده های کم درآمد یا فاقد در آمد که قادر به پرداخت هزینه ثبت نام فرزندانشان را در غیر دولتیها ندارند برشمردیم. این مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی بودند اما تشخیص داده شد که زیر پوشش آموزش و پرورش بروند و سازمانی تحت عنوان تعلیم و تربیت کودک ایجاد شد که رئیس آن دکتر همتی فرد همین دو سه روز پیش به اهواز آمد که باید دید مسئولان استان تا چه حد از این سفر بهره برداری کرده اند. قبلاً در اهواز مهد کودک هایی بود که هنگام ثبت نام کودک کمک هزینه ای می گرفتند و دولت به آنها کمک هایی می کرد که بر چیده شدند، در حالی که با توجه به این که سازمانی به این منظور تشکیل شده، حذف آنها چه معنائی دارد.
بهر حال باید فکری برای خانواده هایی کرد که نمی توانند هزینه ثبت نام فرزندانشان را به مراکز بخش خصوصی بپردازند و بهتر است اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در این مورد پاسخگو باشد و راهکاری برای حل این مشکل پیدا کند.
سرم داروی بیمارستانی است و نیاز نیست در داروخانه ها باشد ؟!
این روزها سرم در داروخانه های اهواز پیدا نمی شود و مدیر فرآورده های دارویی غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این مورد معتقد است سرم یک داروی بیمارستانی است و نیاز نیست در داروخانه باشد و مشکل سرم در سطح استان نداریم، ضمن این که وضعیت سرم در خوزستان مضاعف و در فصل گرما، کم است.
وی این را هم گفته که خوزستان استانی است که تاکنون کارخانه سرم سازی نداشته و امسال در استان های جنوبی کشور این اقدام در حال انجام است و در استان فارس یک کارخانه سرم سازی شروع به کار کرده است، در خوزستان هم دو سرمایه گذار اقدام به سرمایه گذاری ایجاد کارخانه سرم سازی یکی در ناحیه صنعتی ماهشهر و یکی دیگر در شهرک صنعتی الباجی اهواز کرده اند که در حال دریافت فرآیندهای مربوطه هستند ولی در حال حاضر از کارخانه های خارج از استان سرم دریافت می شود.
دعوت از وزیر آموزش و پرورش برای افتتاح 30 مدرسه بزرگ خیرساز در خوزستان
با توجه به عنوان کردن مشکل انشعاب برق مدارس در نشست شورای آموزش و پرورش اهواز از طرف رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک که گفته بود 15 مدرسه آماده افتتاح اند اما مشکل انشعاب برق دارند و خواسته بود که شهرداریهای مناطق به آنها کمک کنند، یک مدرسه خیرساز هم به همین دلیل افتتاح نشده است. 
راوی موضوع را با خانم صالحپور رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان خوزستان در میان گذاشت که ایشان یادآور شد شرکت برق در این مورد همکاری دارد و در این باره تفاهم نامه ای نوشته شده که به مرحله اجرا درخواهد آمد، ضمن این که قرار شد موضوع را با رئیس ناحیه یک آموزش و پرورش در میان گذارند تا اگر مشکل خاصی وجود دارد مرتفع شود.
خانم صالحپور در خصوص عملکرد مجمع خیرین مدرسه ساز هم گفت سال گذشته از نظر مدرسه سازی، توسط خیرین، خوزستان رتبه اول را داشته، امسال هم با روندی که پیش می رود احتمال رتبه اولی آن وجود دارد. 
وی همچنین خبر داد 30 مدرسه بزرگ در استان که خیرین آنها را ساخته اند آماده بهره برداری هستند که خواسته شده وزیر آموزش و پرروش برای افتتاح آن ها به استان دعوت شود.  ‌
ضمناً یک مجتمع 24 کلاسه شامل دوره های اول و دوم و دبیرستان در ملی راه اهواز آماده است که این مدرسه در کشور برند است و با کمک 14 میلیارد تومان خیر مدرسه ساز و مشارکت دولتی ساخته شده است.
به گفته وی، خوزستان بیشترین مدارس خطر ساز در کشور را داشته که با کمک خیرین و مشارکت دولت تاکنون از 1200 مورد کلاس نیاز، نیمی از آنها ( 600 کلاس) در حال ساخت است. ضمناً اولویت در مدرسه سازی، مناطقی است که کمتر به آنها توجه شده است.
حذف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خسارت بزرگی به فرهنگ کودکان است
از مضرات اجرای طرحی که وزارت ارشاد به مجلس داد تا مصوب شود و به موجب آن کتابخانه های عمومی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد، یکی هم اینست که کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل این طرح می‌شوند، در حالی که مراکز فرهنگی و هنری کانون که شامل کتابخانه های آن می شود، 44 مᅢموریت دارد که یکی از آنها کتاب داری است، حال آن که کتابخانه های عمومی امانت دادن کتاب یا مطالعه در محل را عهده دارند و این دو با یکدیگر همخوانی ندارند.  ‌
کمیسیون مربوطه مجلس دو هفته وقت داده بود که مسئولان ذیمدخل به این طرح نظر بدهند که تا حالا این مهلت تمام شده اما نتیجه را اعلام نکرده اند که چنانچه طرح به تصویب رسد، به گفته اهل فن خسارت بزرگی برای فرهنگ کودکان خواهد بود چون ظاهراً هدف، حذف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. 
می دانیم که این کانون سال 1344 تشکیل شد و تا زمان انقلاب 200 کانون وجود داشته، بعد به 1000 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزایش یافتند و 800 مرکز فرهنگی، هنری به آن اضافه شدند و امروز فعالیت کانون ها بسیار گسترده است و همان طور که عنوان شد امانت دادن کتاب، تنها یک وظیفه اش است و واقعاً حیف است این کانون‌ها با داشتن فعالیت های فرهنگی، هنری و علمی با سابقه حدود 60 سال به جای آن که تقویت شوند، در کتابخانه‌های عمومی ادغام شوند.




 

برچسب ها : سازمان تعلیم و تربیت كودك تعلیم و تربیت كودك اهواز