شماره خبر : 14132
منتشر شده در مورخ : ۹ مهر ۱۴۰۱
ساعت : 19:53
راوی گفت: بعد از شرجی و خاک، مردم با دود آتش زدن تالاب چه کنند؟

راوی گفت: بعد از شرجی و خاک، مردم با دود آتش زدن تالاب چه کنند؟


با تمام شدن فصل تابستان گرم و طولانی، شهروندان اهواز می خواهند پس از چند ماه ماندن در خانه و پناه بردن به کولرها، با استفاده از هوای نسبتاً خنک و بدون شرجی و خاک شب ها از فضای باز بهره ببرند و به پارک های نه چندان ایده آل بروند، اما ظاهراً قرار نیست اهوازی ها و همین طور مردم شهرستان کارون و حمیدیه، در پائیز هم بتوانند نفس راحتی بکشند چون این بار آتش سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم باعث شده که دود آن هوای این شهرها را آلوده کند و مذاکرات و اقدامات انجام شده تا حالا این وضع را تغییر نداده و لازم است مسئولان جدی تر به رفع مشکل بپردازند.
البته آلودگی های نفس گیر دیگری هم که به نظر می رسد به خاطر آتش زدن زباله هاست وجود دارد چون الان فصل برداشت نیشکر و آتش زدن بقایای آنها نیست و باید دید اگر مسئولان شهری منکر موضوع هستند، قضیه از چه قرار است.
فقدان یک پیام رسان ملی کارآمد محسوس است
بسته شدن پیام رسان های خارجی (واتساب) علاوه بر مشکلات اجتماعی که پدید آورده، بسیاری از کسب و کارها را که از این راه، زندگی خانواده ها را اداره می کنند، تعطیل کرده و هر چند گفته شده با عادی شدن وضعیت، مسئله حل خواهد شد، اما ایجاب می کند که یکبار برای همیشه فکری اساسی برای رهایی از این معضل بشود تا در چنین مواردی مشاغل پیام رسان ها این همه متضرر نشوند که به نظر می رسد ایجاد یک پیام رسان ملی با کیفیت، راه علاج است. البته در حال حاضر چند پیام رسان دولتی داریم که از کیفیت لازم برخوردار نیستند و فقدان یک پیام رسان قابل اعتماد و کارآمد، به خوبی ملموس است، ضمن این که این وضع باعث گرمی بازار فروشندگان فیلتر شکن ها شده است. قرار بود طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی در صحن علنی مجلس مطرح شود که ظاهراً این طرح از دستور کار مجلس خارج شد. 
یک نماینده مجلس گفته : باید مراکز داده ای برای قاعده مند کردن فضای مجازی در نظر گرفته شود تا از اطلاعات ملی که مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی است حفاظت شود، بطوری که از سوء استفاده ها و کلاه برداری های فعلی جلوگیری کنند و اگر هر چه سریعتر در این مورد چاره جوئی نشود، درآینده به شدت دچار چالش خواهیم شد.
به اعتقاد این نماینده، نیاز است اطلاع رسانی دقیق به مردم صورت گیرد، در غیر این صورت عده ای که با قانونمند شدن فضای مجازی مخالف اند، هر طور بخواهند مسائل را به مردم القاء می کنند. به هر حال با توجه به این که کسب و کار 9 میلیون نفر از وضعیت فعلی فضای مجازی آسیب دیده و مردم هم از برخی اطلاع رسانی ها که به آنها عادت کرده اند محروم شده اند انتظار این است برای نجات صنوف مرتبط، راه حل مناسب پیدا و سریعاً به اجرا درآید. یادمان باشد مردم ما از فهم و شعور اجتماعی بالائی برخوردارند و به خوبی مسائل و مطالب و انواع اطلاع رسانی در فضای مجازی را تحلیل و سره را از ناسره تشخیص می دهند.
حالا که فاضلاب را جمع کردید، خیابان های شخم زده را هم مرمت کنید
یک سال از اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز گذشت. می دانیم که پس از تبدیل شدن مسئله فاضلاب اهواز به موضوعی فرا استانی و ملی، با برداشت بودجه صد میلیون یوروئی از صندوق توسعه ملی آغاز شد اما این مبلغ بطور کامل پرداخت نشد. این پروژه که قرار بود طی مدت 3 سال به اتمام رسد، پس از بازدید رئیس جمهوری، مهلت اتمام آن به 2 سال کاهش یافت و به گفته مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان، کار از برنامه زمان بندی جلوتر است.
طرح جامع فاضلاب اهواز، از بازسازی خطوط ریزشی شروع شد تا به گفته کرمی نژاد، ابتدا فاضلاب از زیر پای مردم جمع شود که تا حدود زیادی این کار با موفقیت انجام شده است. موضوع دیگری که اهمیت دارد، ریختن فاضلاب به رودخانه کارون است که آلودگی زیست محیطی دارد در این مورد هم اقداماتی به منظور سرریز کردن فاضلاب به سمت تصفیه خانه های شرق و غرب در حال اجراست.
مدیر عامل آبفای استان مدعی است، پیش بینی رئیس جمهور برای اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز ( در مدت 2 سال) عملی خواهد شد و اکنون در تمام نقاط شهر، عملیات در حال اجراست و کار به پیمانکارن خوبی سپرده شده و تا آخر امسال در بخش های مهمی از شهر فاضلاب ساماندهی خواهد شد. البته یوسفی نماینده اهواز مدعی است 300 میلیارد تومان از اعتبارات فاضلاب به موقع جذب نشده و برگشته که از این بابت از مقامات استانی و کشوری انتقاد کرد اما این را هم گفت که تلاش برای اخذ 700 میلیارد تومان ادامه دارد که وی این بار از همان مقامات قدردانی کرد!. 
اکنون که کار به خوبی پیش رفته و بنا به ادعای مدیر عامل آبفای استان اجرای عملیات در 160 جبهه کاری برنامه ریزی شده، مردم انتظار دارند به موازات پایان عملیات حفاری و لوله گذاری فاضلاب در مناطق شهری، کار مرمت این نقاط بلافاصله شروع شود که از این بابت تأخیر مشهود است و ای کاش تا قبل از بازگشایی مدارس، لااقل مسیرهای منتهی به مدارس و مهد کودک ها و پیش دبستانی ها آسفالت می شد تا شیرینی جمع شدن فاضلاب از زیر پای مردم به تلخی تبدیل نشود. در برخی از این مناطق تردد غیر ممکن و یا به سختی انجام می شود که تسریع در رفع این مشکل خواست مردم است.

برچسب ها : شرجی و خاک تالاب تصفیه خانه های شرق و غرب