شماره خبر : 14155
منتشر شده در مورخ : ۱۰ مهر ۱۴۰۱
ساعت : 19:8
راوی گفت: مدیر پروازی، دلش جای دیگری است!

راوی گفت: مدیر پروازی، دلش جای دیگری است!

می دانیم که وزیر صنعت، معدن، تجارت، گرایش به صنعت دارد و انتخاب رئیس سازمان صنعت و معدن خوزستان از میان مدیران صنعتی ( شهرک صنعتی در چهار محال و بختیاری) ناشی از آینده نگری او در صورت تفکیک وزارتخانه های مرتبط با صنایع، معادن و بازرگانی است.
خوزستان ظرفیت های بالقوه ای دارد که یک مدیر زیرک باید به آنها وقوف داشته و به بالفعل تبدیل کند. دغدغه مردم به مدیر غیر بومی، بیشتر به پروازی بودن اوست. اگر مدیری خانواده اش کنارش نباشد، مسلماً دلش جای دیگری است و چنین مدیری نمی تواند تمام وقت در اختیار سازمان  و مردم استان باشد.
حرف آخر این که حالا آقای فلاح از چهار محال و بختیاری به عنوان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان جایگزین آقای نظری که در دو دوره این سازمان را مدیریت کرده، منصوب و قبل از معارفه مشغول کار شده است و ایشان با ارزیابی میدان گسترده کاری خود در خوزستان باید تشخیص دهد تا چه حد می تواند، جوابگوی وظیفه خطیری که به او محول شده، باشد.
تحلیلی بر انتصابات جدید در استان و تغییر مدیر سازمان صنعت و معدن
وقتی یک مدیر استان تغییر می کند، حرف و حدیث های زیادی مطرح می شود مبنی بر اینکه عده ای از رفتن مدیر قبلی خوشحال می شوند چون آن طور که دلشان می خواسته از او بهره برداری نکردند، برخی هم از این موضوع ناراحت هستند که مدیر جدید در حد و اندازه استانی به این بزرگی با داشتن ویژه گی های خاص نیست. زیر مجموعه هم از این که با وجود نیروهای با سابقه و کار بلد، باز هم از جای دیگری میهمان آورده اند و کلی مسایل دیگر که بارها گفته شده اما قطعاً گوش شنوائی پیدا نشده و «در» همچنان بر همان پاشنه ای که بوده، می چرخد.
و اما مدتی است شاهد انتصاب های جور واجوری در استان هستیم اما به گونه ای هستند که آدم رغبت نمی کند حتی خبر انتصاب آنها را درج یا انتشار بدهد و معلوم نیست این خون دل خوردن دلسوزان ( و نه ذینفعان) تا کی باید ادامه داشته باشد.
البته تغییر مدیریتی که دو سه روز گذشته انجام شد با انتصابات قبلی از جهاتی تفاوت دارد چون با حوزه های مختلف مرتبط است و سازمان مربوطه ابعاد زیادی دارد که ایجاب می کند به فردی واجد شرایط و از همه مهمتر درد آشنا که به امور محوله احاطه داشته باشد، سپرده شود.
مجموعه صنعت، معدن و تجارت ترکیبی از چند اداره است که زمان ادغام به وجود آمده اند حتی وزارت اقتصاد هم قبلاً در این ترکیب بوده که در مقاطع مختلف از هم جدا شده اند.
اهمیت صنعت در خوزستان، کمتر از نفت و نیشکر نیست
استان خوزستان به عنوان قطب نفت و نیشکر معروف است، اما قطب صنعت هم در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار است، مثل فولاد و پتروشیمی و ... که از زیر مجموعه های وزارت صنعت و معدن هستند، هر چند دفاتر برخی از آنها در تهران و مدیرانشان پروازی است اما به عنوان مجموعه های صنعت استان به شمار می روند.
بخش بزرگی از تجارت کشور هم در خوزستان و باز هم زیر مجموعه این وزارتخانه است.
کسبه جزء و کل هم به صنعت و معدن سپرده شده اند، اما هیچ کارنامه مشخصی از عملکرد این وضعیت در دست نیست در حالی که مجموعه کلان استان باید دارای مشخصات شغلی و کارنامه ای که بشود از آن به عنوان نقشه راه بهره برد، داشته باشد.
مدیران باید مثل تکنولوژی، به روز باشند
مدیری که به خوزستان می آید باید از نظر عملکرد و کارنامه اش معروف باشد، یادمان باشد، فقط محبوبیت مهم نیست و معروف بودن مهمتر است. وقتی یک نیروی غریبه و ناآشنا به استان می آورند تا بخواهد با استان آشنا و با مدیران ارتباط برقرار کند کلی از انرژی او هدر می رود و اگر فردی قوی باشد، این کار دو سالی طول می کشد.
اگر می بینیم استان از خیلی جهات رشد نکرده، مسلم بدانید به خاطر آنست که افراد توانمند در رأس کارها نبوده اند و مدیران قبلی مشاوران و نیروهای کار بلد را در کنار خود نداشته اند که نتیجه چنین وضعیتی افزایش روزافزون بیکاری است. کسی باید به خوزستان بیاید و مدیریت کند که دوران جنگ را دیده باشد و اقوام را بشناسد و این که می گویند در زمان جنگ، بیست و سی ساله ها مدیریت می کردند بدون آن که سوابقی داشته باشند، مربوط به آن دوران است و مدیر باید به روز و خلاق باشد و همانطور که تکنولوژی به روز است، آدمها هم باید این خصوصیت را داشته باشند.
مدیر صنعت  و معدن باید فراجناحی باشد
مدیر سازمانی مثل صنعت، معدن و تجارت باید توجهش به امور محوله کلان و خلاقانه باشد. یعنی همان طور که با مدیران فولاد و پتروشیمی ها نشست و برخاست دارد، باید از عهده تعامل و کنترل مرغداری ها هم برآید، با توجه به این که تعزیرات حکومتی را هم در کنار خود دارد، داشتن نگاه برخورد نیز در مقابله با هر تخلفی برای او الزامی است و با پرهیز از هر گونه وابستگی به جناحی خاص، همواره بر طبل تولید و فعال بودن واحدهای تولیدی بکوبد.
ناگفته پیداست که صنعت گران استان حال و روز خوبی ندارند و آنها با وجود مشکلات و موانع کار، مانده اند، عاشق کارشان هستند و در میان آنها افراد فداکار و خیر هم داریم و توجه به آنها ضروری است.
جمع کردن مسائل مربوط به صنعت، از اهم وظایف مدیریت صنعت و معدن است که نیاز به کار جهادی دارد.

برچسب ها : مدیر پروازی تکنولوژی خوزستان صنعت، معدن و تجارت