شماره خبر : 14363
منتشر شده در مورخ : ۲۳ مهر ۱۴۰۱
ساعت : 17:54
راوی گفت: پرداخت نشدن وام مزدوجین، باعث دلسردی جوانان به ازدواج می شود

راوی گفت: پرداخت نشدن وام مزدوجین، باعث دلسردی جوانان به ازدواج می شود



مدت هاست صحبت از پرداخت تسهیلات وام ازدواج جوانان در سال 1401 است و بارها جزئیات و تاریخ پرداخت آن عنوان شده اما مزدوجین گله مندند که با وجود طی مراحل وام، هنوز خبری از آن نیست، حتی جوانانی که دو ضامن معتبر را هم دارند. به گفته رئیس دایره اعتبارات بانک ها در بانک مرکزی، براساس بند الف تبصره 16 قانون بودجه امسال، تسهیلات ازدواج از طریق بانک مرکزی در اختیار زوج ها قرار می گیرد. ضمناً براساس طرح تشویقی برای زوج زیر 25 سال و زوجه زیر 23 سال، مبلغ 30 میلیون تومان به وام 120 میلیون تومانی در نظر گرفته شده که اضافه خواهد شد و به متقاضیان پرداخت می شود. اعلام شده که پس از طی مراحل و تحویل مدارک، وام پرداخت خواهد شد که متأسفانه چنین نشده، این در حالی است که حدود 80 هزار میلیارد تومان منابع بانکی برای 924 هزار نفر اختصاص یافته و تا 16 فروردین امسال 65 هزار نفر در سامانه بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات ازدواج ثبت نام کرده اند. واقعاً آن همه تشویق های زبانی و وعده ها برای ازدواج جوانان چه شد؟ چرا همه چیز در حد شعار و قول هایی که به آن وفا نشد، باقی ماند؟ به گفته جوانانی که به امید این وام، به صورت ساده ازدواج کردند تا پس از دریافت این تسهیلات هر چند که ناچیز است، به زندگی خود رونقی بدهند و تعدادی از وسایل خانگی را خریداری کنند، مدیران بانک ها در پاسخ به مراجعه آنها می گویند هنوز پرداخت ها از طرف بانک مرکزی به شعبه ها ابلاغ نشده است. خیلی از این مزدوجین ابتدایی ترین وسایل زندگی مثل یخچال، فرش، اجاق گاز و ماشین لباسشویی ندارند و در شرایط سختی هستند. مزدوجینی که در انتظار دریافت وام ازدواج اند، از خانواده هایی هستند که والدین آنها قادر به کمکشان نیستند و چشم به این وام ها دوخته اند و از این که فرزندانشان مشکل دارند در عذابند. 
اگر این وعده ها برای جوانان عملی نشود، سایر همسن و سال های آنها تمایلی به ازدواج نشان نخواهند داد که امیدواریم این بلاتکلیفی جوانان مرتفع و به زندگی مزدوجین سر و سامان داده شود.
چراغ راهنمائی هوشمند به روان شدن ترافیک و کاهش معطلی مردم کمک می کند
از راه حل های مفید کاهش ترافیک، هوشمند سازی چراغ های راهنمائی است چرا که همه ما تجربه ایستادن پشت چراغ های قرمز به مدت طولانی را داریم در حالی که حجم ترافیک چهار راه ها به صورت یکسان نبوده ولی زمان بندی چراغ های راهنمایی یکسان است. چراغ راهنمائی عادی به صورت دستی  و به وسیله اپراتور، زمان بندی می شود که این موضوع باعث می شود زمان سبز یا قرمز بودن چراغ ها در تقاطع ها ناعادلانه باشد. چراغ راهنمائی هوشمند یک سیستم مبتنی و وابسته به تکنولوژی های مختلف است که زمان بندی سبز و قرمز بودن چراغ ها در هر تقاطع را با توجه به حجم ترافیک هر بخش مشخص می کند. در گذشته هوشمند سازی چراغ های راهنمایی، کار دشوار و پر هزینه بود اما امروزه با تکنولوژی اینترنت اشیاء، هر چراغ راهنمائی قابلیت اتصال به شبکه جهانی وب را دارد، بنابراین چراغ های هوشمند را به وسیله اپراتور و از راه دور، می توان به صورت خودکار زمان بندی کرد.
به راستی چرا کلانشهر اهواز نباید از کمترین مزایای یک شهر هوشمند، حتی چراغ راهنمایی و رانندگی بهره ببرد؟ نبود چنین وسیله ای باعث می شود که زمان زیادی شهروندان پشت چراغ های قرمز معطل بمانند در حالی که به علت خالی شدن بار ترافیک می توانند زودتر حرکت کنند به شرطی که چراغ راهنمایی و رانندگی هوشمند باشد. در شهری که اکنون به دلیل پرداخت و وجوهات جریمه ها به شهرداری قرار است هیچ نیروی راهنمایی و رانندگی در ترافیک شهر نقش نداشته باشد، آیا ضرورت برخورداری از چراغ راهنمایی هوشمند در تقاطع ها را احساس نمی کنید؟
وعده جایگزینی کالا برگ الکترونیکی به جای یارانه نقدی عملی نشد
از خیلی وقت پیش گفته اند که قرار است یارانه ها به صورت کالا برگ الکترونیک انجام شود، اما حالا   پس از گذشت مدت ها از این وعده، اعلام شده که زیرساخت های لازم فراهم نشده و فعلاً انجام این کار مقدور نیست و پرداخت یارانه ها کما فی السابق بصورت نقدی خواهد بود.
البته این مطلب موضوع تازه ای نیست و تا بوده چنین بوده که قبل از آن که زیر ساخت یک طرح فراهم شود، خبر از انجام آن می دهند، کلی هم پیرامون مزایای طرح تبلیغ می شود، اما از اجرا خبری نیست چون این شیوه یک روال شده و کمتر اتفاق می افتد که کار زیربنائی انجام شود. به یاد داریم خاندوزی وزیر اقتصادی وعده پیشنهاد رسمی کالا برگ الکترونیک را در شهریورماه به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت داده بود اما حالا اعلام شده که زیر ساخت های این کار آماده نیست. البته وقتی قرار نیست کالاها ارزان شوند یا حداقل سهمیه محدودی از آنها با قیمت مناسب و قابل قبول در دسترس دهک های متوسط و پائین درآمدی قرار گیرد، چطور می خواهند طرح کالا برگ الکترونیک را به اجرا گذارند؟ در زمان تنظیم لایحه بودجه 1401 وقتی دولت بر حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی اصرار داشت یک شرط در آن گنجانده شد و آن این که قیمت ها به شهریور 1400 با اتخاذ سیاست کالابرگ الکترونیک برگردد و کالاها با قیمت شهریور 1400 به مردم فروخته شود که چنین نشد چون قرار بود مابه التفاوت قیمت ها توسط دولت به فروشنده پرداخت شود و به نظر می رسد. چالش اصلی بر سر همان مبنای قیمت کالاهاست.
ایجاد صنایع آب بَر در نقاط کم آب عادی شده است
یک شرکت معتبر فولادی در زمینه تولید انواع شمش های آلیاژی فولاد در منطقه نیزار قم، برای توسعه منابع انسانی نیروی متالوژی، از چند استان، از جمله خوزستان فراخوان استخدامی داده است. این طور که پیداست هر جا مشکل آب دارد طرح ایجاد شرکت فولادی در آنجا اجتناب ناپذیر است و موارد زیادی هست که در نقاط مشکل دار از نظر آب، طرحهای فولادی  که بسیار آب بَر است اجرا شده و می شود و نمونه آن همین قم است که می دانیم مردم برای آب شرب مشکل دارند، آن وقت از قافله ایجاد شرکت فولادی عقب نمانده است.

برچسب ها : وام ازدواج وام ازدواج