انتشار شاهکاری از ادبیات داستانی آفریقا با ترجمه "عباس امام"
رمان «دانهای گندم»، سرگذشت یک انقلابینما، نوشته جیمز نگوگی با ترجمه دکتر عباس امام، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، در انتشارات راه معاصر چاپ و منتشر شد.
عباس امام در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: این کتاب فعلا در ۱۰۰۰ و با قیمت صد هزار تومان چاپ و منتشر شده است و از هفته آینده به صورت دیجیتالی انتشار پیدا میکند.
وی ادامه داد: همچنین در آخر کتاب نقدی از یک ناقد بسیار برجسته به نام یوستیس پالمر ترجمه و اضافه کردهام که به فهم اثر کمک شایانی میکند.
امام در معرفی نویسنده رمان، گفت: جیمز نگوگی رماننویس، نمایشنامهنویس و منتقد ادبی آفریقایی اهل کنیا است. او نامدارترین رماننویس کشورهای شرق آفریقا و بیش از ۵۰ سال استاد ادبیات در دانشگاههای انگلیس و آمریکا است.
به گفته این استاد دانشگاه، درونمایه آثار نگوگی عمدتا اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است، به ویژه در ارتباط با مبارزات ضداستعماری مردم کنیا، فساد سیاسی، خرافات مذهبی، فقر و تبدیل برخی رهبران مبارزات ضداستعماری به مستبدین جدید جامعه. جمله سرلوحه «دانهای گندم» سرگذشت یک انقلابی، نمایانگر همین رویکرد او و تقدیم به کشاورزانی است که زمانی علیه استعمار بریتانیا جنگیدند اما اکنون شاهد آن هستند که تمام آن چه بهخاطرش جنگیدهاند کنار گذاشته شده است.
امام با بیان این که نگوگی بهرغم آفریقایی بودن به دلیل دستاوردهای چشمگیر ادبیات داستانی خویش بارها در آمریکا جوایزی دریافت کرده است خاطرنشان کرد: «دانهای گندم»، نمایشگر زندگی یکی از مردم کنیا در فراز و نشیب مبارزان ضداستعماری است که نزد مردم چنان یک قدیس مبارز محسوب میشود. اما روند داستان نشان میدهد که قضایا به صورتی دردآور به گونهای دیگر بوده است.
استاد ترجمه و زبان انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین با اشاره به مضمون این کتاب، توضیح داد: رمان «دانهای گندم» رمانی تاریخی، سیاسی با درونمایههای عاشقانه است. این رمان نسبتا طولانی و نسبتا پیچیده و تودرتو در واقع بازتاب آمادگی مردم کنیا در شرق آفریقا در چهار روز مانده به برگزاری مراسم سالگرد استقلال کشور خود از بریتانیا در سال ۱۹۶۳ است. نویسنده با ارجاعات پیاپی به تاریخ پیچیده مبارزات مردم کنیا خواننده را با مجموعه گستردهای از اطلاعات عمومی درمورد کنیا و نیز دادههای لازم برای شناخت شخصیتهای رمان آشنا میکند.
به گفته وی، نکته محوری داستان سرنوشت مردم روستای تابای در دوران مبارزات استقلالطلبانه و در عین حال سرگذشتهای غریبی است که بر بسیاری از مردمان سیاهپوست و سفیدپوست آن کشور میرود.
عباس امام
امام ادامه داد: شخصیت محوری داستان به نام موگو در حالی که مردم وی را یک انقلابی نستوه تصور کرده و همگان قصد دارند در سالگرد پیروزی جنبش استقلالطلبانه ملی خود از وی سپاسگزاری کنند، رازی مهیب و ناگفته را افشا میکند. موگو در حضور همه اعتراف میکند قضیه طور دیگری بوده و او در واقع خود عامل لو دادن، دستگیری و اعدام رهبر مبارزات مردم محل به نام کی هیکا بوده است! موگو توجیهات خاص خود را نیز مطرح میکند و اینجا است که خواننده باید خود تصمیم بگیرد که موگو را یک انقلابینما بداند یا خیر. در رمان، با مجموعهای از شخصیتهایی روبهرو میشویم که هر یک در فرایند دوران مبارزات سیاسی به سرنوشتهایی شگفتانگیز و غریب دچار میشوند.
وی در پایان نیز گفت: گفتنی است که جیمز نگوگی جزو نامزدهای دریافت نوبل ادبی در سال جاری است.
انتهای پیام
برچسب ها : ادبیات داستانی آفريقا بیداری ضد استعماری در آفریقا
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- حقیقتپور؛ شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای/ ما از مذاکره نمیترسیم
- با تصویب مجلس/ عوامل اجرایی انتخابات شوراها نباید نامزد انتخابات باشند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند