شماره خبر : 16178
منتشر شده در مورخ : ۳ دی ۱۴۰۱
ساعت : 11:22
راوی گفت:

راوی گفت:


  آبگیری سد چم شیر، تکرار تراژدی سد گتوند است¿ حقیقت چیست؟ 
گویا مقدر این بوده که خوزستان از تمام آلودگی ها، حتی خارج از استان هم سهم داشته باشد تا مردم از بابت شرکت های آلاینده  هوای آلوده، رودخانه آلوده و انواع دیگر آلودگیها رنج ببرند، حتی از ساختن سدها که معمولا موجب رونق کشاورزی مناطق همجوار و برخورداری از انرژی می شود، کوه نمکش به ما می رسد! نمونه اولش سدگتوند بود که خبر دارید چه به روز آب و زمینهای کشاورزی آورد، حالا هم سد چم شیر که خارج از استان ماست اما آن هم معلوم شده روی گسل شور قرار دارد و باعث از دست دادن کیفیت آب و شور شدن زمین های کشاورزی خواهد شد. مشکل اینجاست که حقیقت قضایا روشن نمیشود و معلوم نیست کی واقعیت را می گوید و چه کسی نعل وارانه می زند. درباره احداث سد چم شیر برخی کارشناسان معتقدند مطالعات دقیق قبل از شروع ساخت سد شده، مجوزهای لازم صادر و هیچ جای نگرانی نیست و آب شور نخواهد شد.  ‌مجری طرح سد و نیروگاه چم شیر گفته: به طور کلی گنبدهای نمکی در محدوده شرقی گسل قُطرکارون دیده می شود، این در حالی است که سد چم شیر در غرب این گسل قرار دارد. با این حال پیمایش سطحی و استفاده از تصاویر هوایی، نبود گنبد نمکی را تایید می کند و با اکتشافات انجام شده شواهدی مبنی بر وجود نمک در سطح وجود ندراد و در بدترین حالت، فاصله لایههای نمک از سطح زمین ، 300 متر در عمق است. اما نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است سد چم شیر تکرار تراژدی تلخ سد گتووند در خوزستان است و این سد نباید آبگیری شود. یک استاد دانشگاه تهران هم تاکید کرده: برای چندمین بار از رودخانه زهره در محل احداث سد چم شیر بازدید کردم، شاهد جنگل تراشی و جنگل سوزی عمدی وسیع در مخزن سد بودم که صحنه های دهشتناک و غم انگیزی بود و با تمام وجود اشک ریختم، که چگونه باید سازمان حفاظت محیط زیست اجازه ساخت سد در یک بستر گچی که دارای لایههای نمکی با چشمههای متعدد شور در بستر رودخانه است را صادر کند. برخی از نمایندگان استان هم مخالفت خود را با بهره برداری از سد چم شیر اعلام وخواستار جلوگیری از آبگیری سد شده اند اما زمانی این مخالفت را ابراز داشته اند که پیشرفت احداث سد چم شیر به 95 درصد رسیده است به نظرتان در چنین شرایطی این مخالفت نقش بازدارنده در ادامه ساخت آن و جلوگیری از آبگیری سد، خواهد داشت؟
 ‌فرماندار اهواز به زودی معرفی می شود
دکتر حسینی نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه اخیران انتقادهایی در مورد انتصاب برخی فرمانداران و طولانی شدن مدت سرپرستی آنها داشته که حالا روابط عمومی فرمانداری اهواز جوابیه‌ای در پاسخ به مصاحبه 23 آذر ماه وی داده که در بخشی از آن آمده است: <درخصوص انتصاب فرماندار اهواز از جناب آقای سید احمد موالی زاده سرپرست محترم فرمانداری در مورخ 14 شهریور ماه 1401 در این سمت مشغول به کار شده و در طی سه ماه اخیر عملکرد رضایت بخشی در انجام و پی گیری امور محوله داشته و علی رغم بروز شرایط ویژه در برخی مناطق کشور طی این مدت در حفظ آرامش و امنیت شهرستان، اهتمام شایستهای داشته است. در عین حال با عنایت به اینکه برای انتصاب فرمانداران، پروسه تعیین گزینهها، مصاحبه، روند استعلامات و دیگر فرایندهای اداری هریک به صورت طبیعی مدت زمانی به طول می انجامد انتظار می رود به زودی این فرایند به طور کامل به نتیجه رسیده و فرماندار اهواز معرفی شود. >
صد البته <مُشک> آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید. ملاک تایید عملکرد مسئولان و متولیان امور، قضاوت مردمی است و گرنه کدام روابط عمومی است که مدیرش را تایید نکند و معمولا ظاهر شدن در مناطق مختلف شهر، میان مردم بودن، تسریع در کار ارباب رجوع و تلاش برای رفع مشکلات شهر مثل حمل و نقل عمومی، حل مسائل مربوط به نان، ساماندهی نظم و امور مربوطه به بازارچه ها و نظارت بر کار شهرداران مناطق می تواند در بررسی عملکرد یک فرماندار نقش اساسی داشته باشد.  
‌به جای مهار تورم، به آن دامن نزنید
خدا می داند وزیر اقتصاد چندمین نفر از اعضای دولت است که تا حالا خبر افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت این بار در لایحه بودجه سال آینده کل کشور را داده و حتما آخرین نفر هم نخواهد بود. اولا تا زمان تهیه و چکش کاری بودجه سال آینده، کی مرده و کی زنده است و چه ضرورتی دارد که در این باره از حالا اطلاع رسانی شود. ثانیا آقایان که تجربه دارند، انتشار این جور خبرها جز افزایش تورم و گرانی چه سودی دارد که از یکسال پیش به عنوان یک خبر دست اول به خورد جامعه بدهند¿ چند دهه دیگر را باید پشت سر بگذاریم تا مسئولان کشور بدانند چه وقت باید درباره موضوعی حرف بزنند یا اصلا صلاح بدانند که حرف نزنند.
بازهم خوبست فهمیدید تنها راه صرفه جویی در مصرف انرژی، فشار به مردم نیست
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته نمی توان به مردم فشار آورد که در مصرف انرژی صرفه جویی کنند چرا که ما بستر را برای آنها فراهم نکرده ایم و دستگاه های گرمایشی ما که به مردم تحویل داده ایم در حد استاندارد نیستند اما با سیاستهای تشویقی می توان مردم را در مسیر بهینه سازی مصرف انرژی همراه کرد.  ‌
خدا را شکر که سرانجام یکی پیدا شد طرف مردم را بگیرد و اقرار کند که راه صرفه جویی در مصرف انرژی، فشار به مردم نیست چون دستگاه‌های گرمایشی استاندارد نیستند. کاش این عضو کمیسیون انرژی راهکاری برای وادار ساختن تولیدکنندگان این دستگاهها به استاندارد سازی تولیداتشان یا رفع معایب آنها پس از تحویل به مردم ارائه می داد تا جایگزین این همه اخطارها برای کم مصرف کردن انرژی شود.  ‌
بنزین سوپر و یورو که نداریم، جایگاه‌های توزیع هم مشکل دارند
رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سوخت خوزستان با بیان اینکه بیش از 7 ماه است بنزین یورو 4 و سوپر در استان خوزستان و کلانشهر اهواز توزیع نمی شود، گفته: قطعا دلیل بخش عمده ای از آلودگی هوایی که این روزها در کلانشهر اهواز شاهد آن هستیم استفاده خودروها از بنزین معمولی است و پی گیری های انجام شده فایده نداشته است.به گفته وی مصرف بنزین معمولی علاوه بر اثرات بسیار منفی در آلودگی هوا، اثرات مخرب و بدی برخودروها دارد ضمن انکه استاندارد مصرف سوخت خودروهای پلاک اروند براساس استفاده از بنزین یورو 4 و سوپر است.
حرف آقای الباجی منطقی و تامین این دو نوع بنزین در استان نفت خیز خوزستان با وجود اینهمه پتروشیمی و پالایشگاه ضروری است و نباید منت پالایشگاه شازند اراک را بکشیم که به ما بنزین بدرد بخور بدهد که نمی دهد اما حساب این است که خود ایشان هم به وظیفه اش که سالم بودن تجهیزات توزیع بنزین معمولی به قول ایشان مخرب است هم درست عمل نمی کند و در هر جایگاه، چند پازل خراب است که باعث معطلی مردم می شود حالا این خرابیها چه تاثیری در اختلال سوخت گیری حتی زمان سالم بودن هم دارند، بماند. بهرحال بهتر است رئیس انجمن جایگاه داران سوخت، حالا که (به حق) سوزنی به شرکت فرآورده های نفتی می زند، یک جوالدوز هم به خودش بزند، یا بالعکس!

برچسب ها : كلانشهر اهواز مهار تورم ‌فرماندار اهواز بنزین سوپر و یورو