شماره خبر : 16230
منتشر شده در مورخ : ۶ دی ۱۴۰۱
ساعت : 9:23
راوی گفت:  جلسه مدیریت بحران باید سه ماه پیش برگزار می شد

راوی گفت:  جلسه مدیریت بحران باید سه ماه پیش برگزار می شد


در پی سیلابی شدن مناطق و خیابانهای اهواز و کارون که مشکلات زیادی هم به لحاظ تردد شهروندان و هم از نظر خساراتی که به مردم وارد آمد، یک نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون گفت به جای مسئولان اجرایی، از شهروندان عذرخواهی می کنم.
یوسفی با بیان اینکه در دو سال گذشته با اعتباراتی که به استان داده شد (هرچند کمتر از مبلغ اختصاص یافته بود) اقدامات خوبی انجام شد اما سه ماه پیش گفتم اگر اعتبارات به موقع جذب نشود برخواهند گشت که در مواردی چنین شد، همینطور گفتم لازم است در اجرای اقداماتی که قرار است انجام شود تسریع کنند اما وقتی استاندار از دفترش بیرون نمی آید و جلسه مدیریت بحران را شب بارندگی تشکیل می دهد در حالیکه باید این جلسه را مهرماه برگزار می کرد و اعتبارت فاضلاب را پی گیری و به  کارها شتاب می داد تا امروز پس از بارندگی مردم اینطور گرفتار نشوند. 
امسال اعتبارات فاضلاب پرداخت  نشده
شنیدنی ها حاکی است که با وجود تامین بودجه مورد نیاز برای ادامه اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز، امسال (1401) تاکنون یک ریال اعتبار به فاضلاب اهواز داده نشده  که قاعدتا باید استاندار خوزستان و نمایندگان استان موضوع را پی گیری می کردند تا به موقع تزریق شود که چنین نشده و حق این بود که نمایندگان، وزیر نیرو و هرکس را  که در این مورد کوتاهی کرده زیر سوال می برند، چرا که بخش بزرگی از کارهای نیمه تمام در اهواز به خاطر این است که پول پیمانکار به موقع پرداخت نمی شود، او هم ادامه کار را به پرداخت مطالباتش موکل می کند. 
در دفع آبهای سطحی، نقش شهرداری کمتر از آبفا نیست 
راوی از کسانی بوده که همواره مردم را به خودداری از مهاجرت و ترک خوزستان و بخصوص اهواز دعوت کرده است، اما کم کم کاری به جایی رسیده که دیگر دفاع از این رویه ضعیف و کم رنگ شده و به جای دفاع و تشویق به ماندن در استان نمانده، مگر آنها که حقیقتا خوزستان را به علت تعلقاتی که دارند، حاضر به دور شدن از آن نیستند و مشکلاتش را به جان می خرند. اما وقتی سوال می شود از کدام دلخوشی و انگیزه ماندن در استان می توان حرف زد، واقعا حرفی برای گفتن نداریم که صد البته چنین وضعیتی مولود سوء مدیریت ها در استان و پافشاری برخی مقامات بالا برای آوردن نیروهای ضعیف و ناکارآمد به خوزستان و انتصاب های غلط است. شاید این کلانشهر تنها شهر در کشور است که شهروندان آن، چوب غیرهماهنگ بودن شهرداری و آبفا را می خورند، بخصوص آنجا که شهرداری وظایفی دارد اما به دلیل ناتوانی شورای شهر خود را متعهد به اجرای آن نمی داند. مثل همین دفع آب های سطحی که وظیفه شهرداری است و اما همه فقط آبفا را مقصر مشکلات  می دانند. فاضلاب آنطور که اسمش پیداست مسئول جمع آوری فاضلاب های خانگی است و مسلما قرار نیست این همه آب باران در کانال های فاضلاب، آنهم فاضلابی که مربوط به سالهای دور است و به تناسب افزایش خانه ها در مناطق شهری توسعه پیدا نکرده وارد شود و درست نیست که در هرخیابان و منطقه کانال ها یا جوی های مخصوص برای هدایت آب باران در نظر گرفته شود. (نظیر آنچه که در منطقه نیوسایت  احداث شده و در نتیجه آنجا مشکلات مناطق دیگرشهر را  ندارند. )
قرار بود با خرید تجهیزات جدید شهرداری، آبگرفتگی نداشته باشیم 
نکته دیگر اینکه برخی مسئولان شهری با مردم شفاف حرف نمی زنند واصراری به تحقق وعده هایشان ندارند. 
به عنوان نمونه شهرداراهواز مهرماه امسال از اختصاص بیش از 300 میلیارد ریال برای خرید تجهیزات و ماشین آلات هدایت آب های سطحی خبر داد و حتی در مراسمی این تجهیزات رونمایی شدند و آقای امینی شهردار نوید داده بود که دیگر شاهد آبگرفتگی در معابر نباشیم وی این راهم گفته بود که 56 نقطه بحرانی شهرشناسایی و در اقدامی ضربتی با همکاری شهرداری اهواز و آبفا این موارد برطرف شد و امسال این تجهیزات برای رفع آبگرفتگی خریداری شده است و امیدوار بود که پاییز و زمستان خوبی برای مردم اهواز رقم زده شود پس چه شد؟ این تجهیزات کجا بودند که به موقع به داد مردم نرسیدند و خانه ها و وسایل مردم زیر آب رفت و برای عبور از خیابانهای شهر نیاز به قایق بیشتر از خودرو، محسوس بود و شهروندان در وسط آب گرفتار شدند.
بخاطر سیلابی شدن اهواز باید ساعت شروع کار ادارات 9 اعلام می شد
در ماجرای گرفتاری مردم از بابت سیلابی شدن خیابانها و مناطق شهری در پی بارندگی، سوء مدیریت ها در شهرداری و آبفا خلاصه نمی شود. مثلا وقتی دستگاه ها و سازمانهایی مثل استانداری و آموزش و پرورش و مدیریت بحران می دانند وقتی یک شبانه روز بارندگی در شهر بی دفاعی مثل اهواز اتفاق افتد، صبح روز بعد مردم قادر نیستند خودرا به ادارات و فرزندانشان را به موقع به مدارس برسانند، حداقل قضیه این بود که اعلام شود ادارات و مدارس از ساعت 9 صبح دایر شوند چون عبور از آب ها و ترافیک ناشی از آن کمتر از یک ساعت زمان  نمی برد چرا که همه می خواستند از باریکه هایی که سطح آب پایین تر است عبور کنند. نکته دیگر اینکه آیا نباید پلیس یا مامورراهنمایی در مناطق بحرانی شهر مستقر شود تا خودروها را به نوبت از یک مسیر هدایت کند؟ چرا از چنین کاری دریغ می شود؟ 
تکلیف دانش آموزانی که دیر به مدارس می رسند یا کارکنان دولت که باید اول فرزندان خود را به مقصد برسانند بعد به اداره بروند چیست؟ شبکه استانی هم تمام اطلاع رسانی خود را منحصر به پخش خبرهایی در ساعتهای بخصوص کرده در حالیکه چنین مواقعی باید به مردم و مسئولان اطلاع رسانی مستمر داشته باشد و مدیران مربوطه را به عنوان متولیان امور شهر زیر سوال ببرد و با آنها  گفتگو کند. منظور اینکه نه مدیران شهری به وظایف خود عمل می کنند نه استانداری داریم که از آنها کار بخواهد چون چمدانهایش را بسته و مسافرت است و این وسط مردم هستند که باید تاوان انتصابات نابجا و عملکرد مدیران ضعیف را بپردازند. 
نسخه یک مسئول دانشگاهی برای استفاده از نخبگان 
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفته باید از نظرات نخبگان استفاده کنیم نه اینکه فقط بگوییم از او حمایت می کنیم. وی این را هم گفته که نباید فقط پول به نخبه بدهیم چون کار خوبی نیست بلکه باید ببینیم چه چیزی نیاز دارد و آن را تهیه کنیم تا نخبه درگیر کارهای اقتصادی و مالیات و ثبت شرکت و ... نشود. 
حالا نمی شود هم پول بدهید، هم حمایت کنید؟ بی پول ممکن است مغز نخبه هنگ کند
به جای درخت های کنوکارپوس، چه کاشتید؟ 
رئیس شورای شهر اهواز گفته کاشت درخت کنوکارپوس به طور کلی در شهر ممنوع شده است.
هم رئیس شورای شهر، هم شهردار و هم  مسئولان فضای سبز اهواز باید اعلام کنند که به جای کنوکارپوس چه درختی در اهواز کاشته شده در حالیکه پس از این ممنوعیت و بریدن درخت ها و نابود کردن فضای سبز بلوارها به خاطر کاشت نخل هایی که خیلی از آنها خشک شده، باید جایگزین می کاشتند.

برچسب ها : جلسه مدیریت بحران رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخت های کنوکارپوس