شماره خبر : 16384
منتشر شده در مورخ : ۱۱ دی ۱۴۰۱
ساعت : 22:5
راوی گفت: رئیس جدید بانک مرکزی اگر مقتدر  مستقل و ریسک پذیر باشد موفق می شود

راوی گفت: رئیس جدید بانک مرکزی اگر مقتدر  مستقل و ریسک پذیر باشد موفق می شود


با تغییر رئیس بانک مرکزی که پیش بینی شده بود، اکنون نگاه ها به سمت متولی جدید این بانک است که ببینند ایشان تا چه حد می تواند جلوی پرواز بیشتر عوامل اقتصادی و مهار تورم را بگیرد که البته بستگی به سیاستها و تدابیر لازم و ریسک پذیری رئیس این بانک و همکاری و وحدت رویه بانکها دارد.  ‌
میدانیم که حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، انتشار اسکناس، تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ریالی، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول و اعتباری کشور، نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری، برخی از وظایف بانک مرکزی است.
در نگاه جهانی، بانک های مرکزی، مستقل ترین نهاد کشورند و در عین حال که زیر مجموعه دولت هستند اما مستقل بوده و دستوری نیستند. متاسفانه بانک ها وحدت آفرین نیستند و غالباً نگاه به منافع ملی ندارند و هر کدام ساز خود را کوک می کنند. دلال ها هم زیاد شده اند و دلال های جزء دیروز، امروز بزرگ شده و با نوسان قیمت یا پیش بینی آینده می توانند 10 هزار سکه خریداری و نگه دارند که روی اقتصاد کشور اثر سوء می گذارد و حتی اعدام دو نفر در گذشته نتوانست مانع از برخی سوء استفاده‌ها و اصلاح اقتصاد شود که باید دید آقای فرزین در مبارزه با مفسده های مالی و اقتصادی تا چه حد موفق خواهد بود. قدر مسلم آثار تورمی غالباً به دلیل عدول از سیاستهای اقتصادی است که باید مانع از ادامه این رویه شد.  ‌
رئیس کل جدید بانک مرکزی تاکید بر بازار نیمائی دارد منتهی باید ترتیبی داد و مراقب بود که این ارز نیمائی کنترل شود تا باز هم پس از ورود به بازار، به صورت آزاد عرضه نشود و اقدامات هم راستا باشند چرا که در حال حاضر بعضی روزها قیمت دلار در فضای مجازی بیشتر از ارز آزاد است.
در مواردی هم اقتصاد ما تحت تاثیر مسائل روانی است که در نتیجه نوسان‌های غیر منطقی، اقتصاد را بیمار می کند. 
البته دولت در این میان سود می برد و فروش طلا به قیمت بالا بعضی از کسری‌ها را جبران می کند.
با وجود شورای راهبردی مناسب، استاندار می تواند گره گشا باشد
خوزستان در بین استان ها، بیشترین آمار تغییرات مدیریتی را داشته اشت. هر چند ثبات طولانی مدیران خوب نیست اما تغییرات پی در پی هم سودی برای استان ندارد و مسئولین کلان حداقل باید پنج سال دوام بیاورند. 
البته اگر انتصاب ها متناسب با شرایط لازم باشد، نیاز به تغییرات زیاد نخواهد بود که امید است منبعد در خوزستان این اتفاق بیفتد. اما آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که شورای راهبردی در استان می تواند بر تغییرات مدیریتی اثر مثبت داشته باشد تا جائی که با هر تغییر، برنامه های جامع به قوت خود باقی بمانند. 
مدیریت راهبردی عبارت است از برنامه ریزی، مانیتورینگ (پایش) آنالیز و ارزیابی مستمر تمام الزاماتی که سازمانها باید برای تحقق اهداف و مقاصدشان رعایت کنند. 
تغییر در محیط های کاری و تجاری، سازمان ها را ملزم کرده تا همواره راهبرد خود برای رسیدن به موفقیت را ارزیابی کنند. 
فرایند راهبردی هم به سازمان کمک می کند تا شرایط کنونی شان را در نظر بگیرند، راهبردها را مشخص و استفاده کرده و کارایی راهبردی مدیریتی اجرا شده را بررسی کنند. 
شورای راهبردی مسائل را آسیب شناسی و تصمیم گیری می‌کند که در این مورد باید همه مجموعه استان همراه شوند و جزیره ای عمل نکنند که البته این سیاست مد نظر استاندار جدید است و بهتر است برای نیل به این منظور، نقشه ای در دفتر استاندار باشد و ترتیبی داد که سازمان ها به هم وصل باشند و انفرادی عمل نکنند.
مثلاً چه معنی دارد یک سازمان دو هزار کولر را سال ها نزد خود نگه دارد و تابع هیچ دستوری برای توزیع آنها نباشد. حوزه نظامی و انتظامی هم در مواردی میتواند در حل مشکلات همکاری داشته باشد و همه این عوامل به اقتدار نماینده عالی دولت و ملزم کردن سازمان ها به تعامل با یکدیگر دارد.
 در یک کلام استاندار باید گره گشا باشد چرا که ما، در استان گره هایی داریم که تا حالا باز نشده اند و با برخورداری از یک شورای منطقی راهبردی به ریاست استاندار و بهره گیری از مشورت نخبگان این گره ها گشودنی است.
آقای شهردار! کی گفته 3 میلیون مترمکعب اسفالت را یکجا انجام دهید؟
شهردار اهواز درپاسخ به انتقادهایی که از خرابی اسفالت خیابانهای شهر می شود، گفته سه میلیون مترمکعب برای اسفالت دراهواز مورد نیاز است.
برادر عزیز، کی گفته سه میلیون مترمکعب اسفالت را یکجا بریزید. شما از روزی که آمده اید، اگر هر روز یک خیابان را اسفالت می کردید، تا حالا کلی از مشکلات شهر حل شده بود. چرا برای انجام نشدن هر کاری در شهر توجیهات غیر قابل قبول عنوان می کنید. اگر فعالیت کارخانه اسفالت شهرداری به میزانی است که اعلام می کنند، تولید این میزان اسفالت و سیاه کردن خیابان ها با آنها غیر ممکن نیست.  ‌
کرایه های مسافران درون شهری را سامان بدهید
قرار بود فکری برای منطقی کردن کرایه های تاکسی و مسافرکشها و تاکسی سرویسها بکنند که تا حالا خبری نشده است. آخر این چه شهری است که تاکسی سرویس، برای یک مسافت 80 هزار تومان می گیرد اما اسنپ همان مسیر را 38 هزار تومان دریافت می کند. 
روزهای بارانی هم که هیچ کدام از آژانس ها کار نمی کنند. 
بفرمائید تکلیف مردم چیست؟ 
مراقب انقلابی نماها باشید
در خبرها بود که مدیر کل راه و شهرسازی مازندران بازداشت شد. 
نکته قابل تامل این که بالای سر این مدیر کل تابلویی نصب شده که جمله ای از شهید حاج قاسم سلیمانی روی آن نوشته است. به این ترتیب باید مراقب انقلابی نماها بود.

برچسب ها : بانك مركزی خوزستان آسیب شناسی