شماره خبر : 16633
منتشر شده در مورخ : ۲۱ دی ۱۴۰۱
ساعت : 9:37
راوی گفت:    سازمان برنامه و بودجه، اعتبار توزیع شیر  رایگان دانش آموزان را کجا هزینه کرد؟

راوی گفت:    سازمان برنامه و بودجه، اعتبار توزیع شیر  رایگان دانش آموزان را کجا هزینه کرد؟

 
در بسیاری موارد ابتدا برای انجام برنامهای مدتها تبلیغمی شود و در باغ سبز به مردم نشان داده می شود اما با گذشت زمان، خبری از اجرای آن برنامه نمی شود، کسی هم از آنها که وعده انجام کاری را داده اند، باز خواست نمی کند و وقتی این طور باشد فرقی نمی کند که مسئولان در برابر مردم احساس مسئولیت کنند و به حرف خود پای بند باشند، یا به قولشان وفا نکنند.
از جمله همزمان با آغاز سال تحصیلی، بارها خبر بازگشت تغذیه رایگان به مناطق محروم از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اعلام شد و اکنون پس از گذشت چهار ماه، سرنوشت اجرای این طرح محل پرسش است. تا چند سال قبل، شیر رایگان در مدارس بطور نیم بند توزیع می شد اما سال 95 این برنامه به دلیل کمبود بودجه و بدهی به شرکت های تولید شیر قطع شد، در حالی که معاون وزارت آموزش و پرورش در باره تغذیه رایگان میان دانش آموزان مناطق محروم گفته : برنامه ها این بود که شیر و تغذیه رایگان با توجه به اعتبار دیده شده در تبصره 14 قانون بودجه از محل اعتبار هدفمندی یارانه ها توزیع شود. این اعتبار 1150 میلیارد تومان بود که محقق نشد اما بخشی از اعتبار که تᅢمین شده در اختیار استان‌ها قرار داده شد، همچنین استانهایی که دانشآموزان عشایری داشتند این کار را انجام دادند هر چند پیش بینی ها برای همه استان‌ها نهایی نشد چون سازمان برنامه و بودجه اعتبار مربوطه را محقق نکرد. (البته در مناطق عشایری، خودشان بهترین شیر طبیعی را دارند)
واقعاً چرا نباید در این مورد سازمان برنامه و بودجه پاسخگو باشد¿ آیا در میان این همه اعتبارات برای سازمان ها و بنیادها و ... فقط اعتبار مربوط به تغذیه رایگان مناطق محروم باید محقق نشود¿ لااقل سازمان های ناظر مثل بازرسی کل کشور سر از کار این بی عدالتی درآورند و ببینند اعتبار این طرح کجا رفته و چه امری مهمتر از این موضوع بوده که از دادن چند پاکت شیر به بچه‌هایی که سوء تغذیه در بین آن ها بیداد می کند، دریغ شده است. چرا نمایندگان مجلس در این باره سکوت کرده اند در حالی که خیلی از آراء آنها را اهالی مناطق محروم تشکیل می دهد¿ آیا در این مورد هم باید خیرین جلو بیایند و جور سازمان برنامه و بودجه را بکشند؟
قرار است با مقصران آلودگی هوای اهواز (هر کس که باشد) برخورد قاطع شود
دادستان مرکز خوزستان هشدار داد که با مقصران آلودگی هوای اهواز قاطعانه برخورد خواهد شد.
به گفته صادق جعفری چگنی موضوع آلودگی هوای اهواز در کار گروه ویژه ای بررسی و مصوباتی داشته. شناسائی عوامل آلودگی هوای استان، افزایش سهمیه بنزین سوپر، یورو 4 و یورو 5 و برخورد با مقصرین آلودگی هوا، از مصوبات این کار گروه بوده است.  ‌
دادستان مرکز خوزستان گوشزد کرده که اگر صاحبان صنایع استان نسبت به کاهش آلایندگی ها و حفظ سلامت محیط زیست طی روزهای آینده اقدام نکنند، با آنان در چارچوب قانون و قاطعانه برخورد خواهد شد. خدمت دادستان محترم عرض می شود که این هشدار و خط و نشان کشیدن برای مقصران آلودگی هوای اهواز، خوبست و امیدواریم شاهد برخورد قاطعانه با هر گونه تخلف در زمینه آلودگی هوای شهر باشیم اما حساب اینست که صنایع آلوده، هر کدام پرونده قطوری دارند ولی تا حالا با مقصرین این آلودگی ها برخورد آن چنانی نشده است. خدا می داند چقدر مدرک در باره صنایع آلوده و سایر مقصرین در مراجع قضائی وجود دارد که به آن ها رسیدگی نشده و تخلف ها همچنان ادامه دارد، این در حالی است که طبق قانون باید کارگاه هایی که آلودگی آن ها بیش از حد مجاز استانداردهای محیط زیست باشد، در صورتی که با تعیین و اعلام میزان آلودگی و مهلت رفع آن یا با ممانعت از کار و فعالیت آن، اقدام بهتری انجام ندهند، در پایان مهلت مقرر به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست و دستور مرجع قضائی ذی ربط، باید بلافاصله توسط مᅢموران انتظامی از کار و فعالیت آن واحد جلوگیری شود. مطابق قانون همچنین اقدام به هر عملی که موجبات آلودگی محیط زیست را فراهم کند، ممنوع است و اگر آلودگی محیط زیست به صورت عمدی رخ بدهد، قانونگذار برای مجرم مجازات تا یک سال حبس را در نظر می گیرد که با توجه به نوع جرم، اعمال و اجرا خواهد شد. به هر حال لازم است مردم بیش از این تاوان مسئولان مقصر آلودگی ها را نپردازند.همه می دانند در اهواز شرکت هایی وجود دارد که تا شعاع چندین کیلومتر، محیط زندگی مردم را آلوده می کنند. با آن که پرونده قضائی دارند همچنان به آلوده کردن محیط زیست لطمه می زنند و گوشی برای شنیدن شکایات مردم وجود ندارد، مگر این که این بار، دادستان آن طور که گفته قاطعانه با متخلفین ( هر کس باشد) برخورد قاطع داشته باشد.
رئیس شورای شهر ا هواز چه حرفی را 
می خواست بگوید که نگفت؟
رئیس شورای شهر اهواز در نود و چهارمین جلسه شورا با اشاره به اجرای طرح شبکه فاضلاب در مرکز شهر و افزایش ترافیک در این نقطه گفته : همه اذعان دارند که در سال های اخیر، بحث اول شهرستان اهواز، موضوع فاضلاب بوده و است اما باید به مردم بگویم قرار است چه کاری انجام و نظم شهر سریعتر برقرار شود.  ‌سیاوش محمودی در ادامه به برنامه سالانه دستگاه های مختلف و وظایف شورا در این باره، ضرورت جلوگیری از دو باره کاری و مدیریت یکپارچه شهری اشاره هایی داشته اما هیچ حرفی از این که گفته باید بگویم قرار است چه کاری برای نظم شهر انجام شود، نگفته که یا ایشان فراموش کرده مطالبش را عنوان کند یا متن خبر ناقص است که بهتر است رئیس شورا حرفی را که قرار بوده بزند، به زبان آورد، اما در مجموع این درست است که نظم شهر به دلیل اجرای پروژه فاضلاب دچار اختلال شده و باید کارها منظم دنبال شوند تا بیش از این مردم اهواز در شهر سرگردان نباشند و کارها روال عادی خود را طی کند.
ملاک و معیار خرید و فروش تخم مرغ و 3 درصد سود آن هم رعایت نمی شود
با آن که مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی می گوید ملاک و معیار خرید و فروش تخم مرغ، وزن کالا می باشد و فروشندگان لازم است تخم مرغ را براساس وزن به مشتری عرضه کنند و فروش به  صورت دانه ای مغایر با ضوابط حاکم بر بازار است اما فروشندگان این ملاک را رعایت نمی کنند و تهدید آنها هم به جائی نرسیده، ضمن این که رعایت 3 درصد بابت سود  در نظر گرفته نمی شود و نه تخم مرغ را وزن می کنند، نه فاکتور به مشتری داده می شود. کار به جائی رسیده که نباید دنبال این بود که چه ضوابطی در بازار رعایت نمی شود و آسانتر خواهد بود که ببینند آیا حتی یک مورد پیدا می شود که طبق ضوابط باشد و قانون و نرخ های مصوب مد نظر است¿  بهتر است اگر ستاد تنظیم بازار بر چیده شده در این باره اطلاع رسانی کنند، هر چند با وضعیتی که بر بازار حاکم است، بود و نبود این ستاد فرقی ندارد و در این میان آن چه که اهمیت ندارد و به آن بها داده نمی شود حال و روز و وسع مردم، به خصوص کم درآمدها و دهک های فقیر است که حالا دیگر برایشان سفره ای نمانده که چیزی از آن کسر شود. ما به جای مسئولان شرمنده می شویم که هر موضوع پیش پا افتاده ای را سوژه کنیم.

برچسب ها : سازمان برنامه و بودجه دانش آموزان شیر  رایگان