شماره خبر : 16681
منتشر شده در مورخ : ۲۴ دی ۱۴۰۱
ساعت : 9:43
راوی گفت: راه اندازی و اداره مدارس «مردمی» به شیوه مدارس دولتی نباشد

راوی گفت: راه اندازی و اداره مدارس «مردمی» به شیوه مدارس دولتی نباشد


رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش از طراحی الگوی ایجاد مدارس مردمی، از طریق واگذاری مدارس دولتی و غیر دولتی به گروه های مردمی، جهادی، خیرین و واقفین خبر داده و گفته باید یک درصد از مدارس، مردمی باشند و در مناطق محروم و حاشیه شهرها، راه اندازی شوند. وی این را هم گفته که تاکنون مدارسی با رویکرد جدید در چند استان راه اندازی شده و بدون دریافت شهریه دانش آموزان مناطق محروم را ثبت نام می کنند و در مشهد و مازندران هم پروژه هایی در این راستا در دست اجراست. 
البته سال هاست بحث جمع آوری مدارس سنگی و چادری در مناطق محروم است که باید دید این کار انجام شده یا نه، همین طور مدارسی که نیاز به بازسازی یا تجهیز دارند و زمستان و تابستان وسایل گرمایشی و سرمایشی ندارند. بعد هم بهتر است همین اول کار روشن شود که منظور از مدارسی که به مردمی مشهور می شوند و شهریه نمی گیرند، چیست چرا که در حال حاضر مدارس دولتی که شهریه نمی گیرند، کلی مشکل دارند و هر هزینه ای که دارند، از جیب اولیاء دانش آموزان که از قشر کم درآمد و بی درآمد هستند می گیرند. مثلاً به دانش آموزان تکلیف می کنند لباس فرم تهیه کنند که اکثر خانواده ها قادر به انجام آن نیستند اما مجبورند این کار را بکنند، یا اگر مدرسه نیاز به خرید وسیله ای دارد، باز هم از اولیاء دانش آموزان کمک می گیرند، حتی به گفته یک خانم بد سرپرست، به فرزندش که دانش آموز مدرسه دولتی در منطقه ای محروم است گفته بودند باید سهم او را برای خرید یک رومیزی نیمکت کلاس بپردازد که نمی توانست بدهد، و از این موارد در این مدارس، زیاد است. منظور این که اگر طرحی دارند، شعاری و زمان بر نباشد ضمن این که مناطق مورد نظر دقیق و دور از هر گونه تبعیضی انتخاب شوند و اولویت ها را رعایت کنند. وقتی هم گفتند مردمی، واقعاً مردمی باشند و هیچ فشار مالی به خانواده ها وارد نشود تا هدف بانیان محقق و شیرینی طرح در کام خانواده ها بماند. البته اگر موسسان و اداره کنندگان این مدارس هم مردم باشند، قطعاً عملکردی بهتر از مسئولان و مدیران دولتی خواهند داشت.
شورای شهری ها ببینند چرا آبفا به آنها اهمیت نمی دهد
نایب رئیس شورای شهر اهواز، از به هم ریختگی شهر به دلیل حفاری ها توسط آبفا و تردد ماشین آلات همزمان با فعالیت مدارس و تعطیلی ادارات انتقاد کرده و گفته مردم از این وضع که باعث قفل شدن شهرشده ناراضی و ضمن مراجعه به شورا خواستار ساماندهی خیابانها و مرمت سریع حفاری ها هستند، اما شورای شهر جوابی برای آن ها ندارد.
شورای شهر اهواز در مقابل مشکلاتی که در شهر برای مردم به وجود می آید آسانترین راه را که حرف زدن و انتقاد کردن است، انجام می دهد در حالی که این واکنش می تواند توسط افراد عادی هم ابراز شود، چرا که شما باید احساس مسئولیت کنید و بروید دنبال حل مشکلات، حالا چه از طریق مذاکره با کسانی که می توانند برای تغییر چهره شهر یا لااقل ترمیم خرابی ها، موثر باشند و چه با متوسل شدن به استانداری به منظور نظارت بر امور شهر و تسریع در کارهای عمرانی تا به ترمیم خرابی ها شتاب دهند و رضایت مردم جلب شود و گرنه سخنرانی کردن و مثل یک شهروند معمولی انتقاد کردن از کُندی کارها، دردی را دوا نمی کند. شما می گوئید با مسئولان آبفا جلسات متعدد برای پایان دادن به خرابی های ناشی از حفاری ها داشته اید اما به جائی نرسیده است. باید ببینید علت چیست که یک سازمان به شورای شهر اهمیت نمی دهد و بدانید کارتان فقط با سخنرانی پیش نمی رود و دنبال رفع علت باشید و کاری کنید که خرفتان بُرش داشته باشد. یادتان باشد زمان چندانی تا عید نوروز نمانده و اگر مسافران بیایند و با مخروبه ای به نام کلانشهر اهواز رو به رو شوند، چقدر برای اعضای شورای شهر بد می شود، بنابراین اگر این موضوع برایتان مهم است، با آبفا و سازمان تاکسیرانی و مسئولان فضای سبز و مدیران عمرانی برای کاهش مشکلات و رفع نسبی نازیبائی های شهر به تعامل برسید.
مدیر کل اوقاف مجوز نقد منصفانه و اداره مردمی یک امر وقفی را داد
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفته : این اداره کل نیازمند نقد منصفانه و پیشنهادات سازنده اهالی فرهنگ و رسانه، به ویژه برای ارتقای فرهنگ در بخش قرآنی است. 
آقای خاکباز پیشنهاد داده هر رسانه که با اقدام رسانه ای موجب ایجاد وقف در راستای امور قرآنی شود، همان رسانه متولی اداره آن موقوفه شود تا با این کار، فرهنگ وقف به ویژه موقوفه های قرآنی در استان گسترش یابد. هر دو پیشنهاد خوبست یعنی هم این که اهالی رسانه با اطمینان از نظر مساعد مدیر کل، نقد منصفانه در باره عمکلردشان داشته باشند و هم متولی و مُبلغ موردی از وقف و تلاش برای تقویت این سنت حسنه باشند که البته انجام این دو مهم نیازمند آگاهی های لازم و برنامه کارشناسی است، ضمن این که خیر دنیا و آخرت را به همراه دارد.
با فرهنگ سازی می شود کاری کنیم که اهواز به شهر زباله تبدیل نشود
تجمع زباله ها و ریختن زباله در شهر به جائی رسیده که اهواز می رود که به شهر زباله ها هم مشهور شود، نخاله های تپه مانند حاشیه شهر هم بماند. بخش وسیع این وضعیت به شهرداری مربوط می شود که باید زباله ها را به شکل صحیح جمع آوری کند اما بخشی از آن هم به شهروندان برمی گردد که احساس مسئولیت نمی کنند. مثلاً جلوی عابر بانک ها پر از برگ های رسید است که شهروندان آنها را می ریزند حتی جائی که محلی برای ریختن این برگ ها نصب شده. یا مثلاً شلوغترین خیابان شهر یعنی نادری را در نظر بگیرید که توسط مردم و دستفروشها به زباله دانی تبدیل شده که شاید با فرهنگ سازی بشود این بی نظمی و کثیف کردن محل را تغییر داد. به یاد داریم قبلاً افرادی از طرف هلال احمر با عنوان دوستداران محیط زیست که لباس مخصوص بر تن داشتند، زباله های خُرد را جمع آوری میکردند و مردم با دیدن آنها تحت تأثیر قرار می گرفتند که زباله به زمین نریزند. اگر چنین برنامه ای مجدداً اجرا شود، شاید تأثیرش این باشد که همه ما دوستدار محیط زیست بشویم و کمتر شهر را کثیف کنیم یعنی هر چه را نخواستیم در حال راه رفتن یا از داخل خودرو به بیرون پرت نکنیم.

برچسب ها : مدارس دولتی اوقاف آبفا