راوی گفت: سیاست های غلط دو وزارتخانه مانع از ثبت میراث ملی تالاب های خوزستان شده است
در خبرها بود که 2 آب بندان روستای رود بست و اجاکستر از بخش مرکزی شهرستان بابلسر به عنوان <تالاب نیلوفر> در فهرست میراث طبیعی ملی به ثبت رسید. این در حالی است که خوزستان دارای چندین تالاب بزرگ و کوچک، مانند هورالعظیم، شادگان، عرب حسن، املیحان، میانگران و آهو دشت (شاوور) با تنوع گیاهی و جانوری در خور دارند اما هیچ کدام در فهرست آثار طبیعی کشور، ثبت نشده و بر عکس به دلیل سیاست های غلط وزارتخانه های نیرو و نفت، در حال تبدیل به خشکی و کانون های ریزگرد هستند، بخشی از آنها هم ضمیمه اسناد مشاع شرکت های نفتی شده است.
گناه مردم این استان چیست که این مایع سیاه بد بو بلای جانشان شده، مسئولانشان هم در آن حد و اندازه نبوده اند که توان دفاع از حق مردم و محافظت از نعمت های خدادادی را داشته باشند. یکی از این مواهب استان که به عمد از آن ها غفلت می شود، تالاب ها هستند که به گفته کارشناسان، با ثبات ترین اکوسیستم های آبی خوزستان را تشکیل می دهند و نه تنها از نظر فرآیندهای اکولوژیک، هیدرولوژیک و بیولوژیک منطقه، بلکه برای ادامه حیات مجموعه موجودات گیاهی و جانوری که به آن وابسته اند و همچنین برای حمایت از فعالیت اجتماعی و اقتصادی و اجتماعی انسان ضروری هستند. در اهمیت تالاب های استان همین بس که تالاب بین المللی شادگان جزو تالاب های ثبت شده در کنوانسیون رامسر است که بیش از 400 هزار هکتار وسعت دارد و 327 هزار و 765 هکتار آن بناهگاه حیات وحش است.
برخی تالاب ها در دیگر استان ها با وجود وسعت کم از تنوع های بالایی برخوردارند و بهترین بهره برداری ها را به لحاظ جاذبه های گردشگری، حضور گونه های مختلف پرندگان و آبزی ها می برند، آن وقت در استان ما این جاذبه ها به دست عوامل برخی شرکت های نفتی، از میان می روند و فریادرسی هم نیست.
به هر حال باید راهی برای نجات تالاب ها و تلاش برای ثبت ملی آن ها پیدا کرد. مسئولان وزارتخانه های نیرو و نفت هم در ازای منافعی که از این استان نصیب کشور و اقتصاد مردم می شود، اگر به شیوه کارشناسی و دلسوزانه عمل کنند، قطعاً از آسیب رسانی بیشتر به تالاب های خوزستان جلوگیری خواهد شد.
مانع تراشی های غیر منطقی سرمایه گذاران خیر را دلسرد می کند
جای خوشحالی است که در استان افراد خیر کم نداریم و نه تنها در امر مدرسه سازی، بلکه در سایر موارد هم سرمایه گذاری می کنند و در کل علاقمند به ایجاد مکان های خدماتی، فرهنگی، ورزشی و غیره هستند که البته باید در برخی تاسیساتی که می سازند و راه اندازی می کنند، منافعی معقول شامل آنها بشود تا هزینه های انجام شده یا در حال انجام، جبران شود. در این میان برخی مانع تراشی ها و سنگ اندازیها یا احیاناً اعمال نفوذها، موجبات دلسردی این افراد را فراهم می آورد. مثلاً یک خیر سرمایه گذار، مدتهاست قصد دارد در بین راه یکی از شهرهای مجاور اهواز، یک مرکز خدمات رفاهی بین راهی ایجاد کند، دنبال مجوز که رفته به او گفته اند از چند سال پیش یک نفر خواسته چنین محلی را راه اندازی کند اما تا حالا نتوانسته شروع کند، شما بروید با این آقا کنار بیائید یا او را راضی کنید!! واقعاً یعنی چه¿ آیا این درست است که یک نفر دنبال مجوزی باشد و وقتی آن را گرفت، سالها کاری نکند و اگر کسی هم بخواهد به جای او دست به کار شود، باید طرف را راضی کند. چرا مجوزها زمان ندارند تا اجرای یک طرح، آن هم خدماتی این همه به تعویق نیفتد؟
شهرداری اهواز با یک هزار میلیارد عوارض آلاینده چه کرد؟
مدت هاست یک هزار میلیارد تومان، از محل عوارض آلایندگی به شهرداری اهواز داده اند اما تا حالا هیچ گزارشی از میزان و نحوه هزینه و جذب این اعتبار داده نشده و معلوم نیست با این پول چه کرده اند¿ قاعدتاً از محل این اعتبار نباید برای طرح هایی که منابع دارند، استفاده شود، مثل حمل و نقل عمومی و باید برای کارهایی مثل افزایش فضای سبز (کمربند سبز) هزینه کنند.
برخی خیابان های شهر به جای لکه گیری نیازمند روکش آسفالت است
مرمت خیابان های حفاری شده اهواز باید اصولی باشد (البته بعد از آن که سرانجام عزمی برای این کار باشد) از جمله خیلی از خیابان ها به قدری تخریب شده اند که لکه گیری فایده ای ندارد و حتماً باید روکش اسفالت شوند چون اصلاً عمر مفید اسفالت های شهر تمام شده است. پیشنهاد این است که شهرداری هم به عنوان پیمانکار به موضوع ورود کند چون پیمانکار با آن که ظاهراً به توانمندی معروف است اما عجله ای برای انجام کار ندارد یا به میزان 60 به 40 مشارکت کند تا شاید انتظار مردم که حالا در ترمیم حفاری ها خلاصه شده تا حدودی برآورده شود.
چه املاکی از خوزستان در فهرست مصوبه مولد سازی قرار گرفتند؟
طرح مولد سازی املاک شامل آموزش و پرورش شد و بسیاری از مدارس در لیست اموال مشمول مولد سازی قرار گرفتند. به قرار اطلاع در استان خوزستان 19 قطعه زمین، 13 مدرسه، یک کانون فرهنگی ، یک خانه معلم، بخشی از زمین اداره آموزش و پرورش سوسنگرد و زمین یک مدرسه مشمول مصوبه مولد سازی شده اند. هدف اصلی این مصوبه، تبدیل دارائی راکد که زایش ندارد به دارائی که مولد است و زایش دارد و می تواند تولید و شغل را گسترش دهد، عنوان شده است. وزارت امور اقتصادی و دارائی، مجری شناسائی، واگذاری، فروش و مولد سازی اموال شناسائی شده و پروژه های نیمه تمام عمرانی و قراردادهای مشارکت و سرمایه گذاری است. در بحث ارزش گذاری اموال شاید به علت شرایط خاص اقتصادی کشور، دولت مجبور شود با قیمت کمتری اموال خود را عرضه کند و یا برای عرضه، امتیازهائی را بدهد که بعدها برای دولت مسᅢله ساز باشد.
آینده نشان خواهد داد که این مصوبه (مولد سازی املاک) چه سود و زیانی برای مملکت و مردم داشته که البته اگر هم اشکالی در کار باشد، با مصونیت های قضائی که در نظر گرفته شده، قابل رسیدگی نخواهد بود و این از ابهامات مصوبه است.
معاونت سیاسی اجتماعی استاندار جای خود را به چه کسی خواهد داد؟
بحث تغییر عبدالرضا سیفی معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان مطرح است و برای جایگزینی وی از فرماندار شوشتر (حجت دهدشتی) و یکی از نیروهای جوان وزارت کشور نام برده می شود، این در حالی است که نیروهای مناسب برای این سمت که سابقه و تجربه در معاونت سیاسی، اجتماعی استانداری را دارند در استان وجود دارد، حالا چه دستی در کار است که بعضی از مدیران سابق و اسبق استان خانه نشین شده اند و از آنها در جای خود بهره نمی برند، معلوم نیست. با تغییر استاندار این امیدواری بود که تغییرات منطقی در مدیریت ها و معاونت ها ایجاد شود که تا حالا تحقق نیافته، شاید هم هنوز دیر نشده باشد.
برچسب ها : معاونت سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان اهواز خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند