شماره خبر : 18615
منتشر شده در مورخ : ۱۵ فروردین ۱۴۰۲
ساعت : 21:6
راوی گفت: برکناری وزیر آموزش و پرورش،الگوئی برای برخورد با تمام مدیران سهل انگار باشد/چرا گزارش سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به خوزستان اطلاع رسانی نشد؟

راوی گفت: برکناری وزیر آموزش و پرورش،الگوئی برای برخورد با تمام مدیران سهل انگار باشد/چرا گزارش سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به خوزستان اطلاع رسانی نشد؟

همان طور که پیش بینی می شد، پرداخت نشدن حقوق و معوقات معلمان، آن هم شب عید به برکناری وزیر آموزش و پرورش منجر شد که در نوع خود یک اقدام قاطع به حساب می آید، به شرطی که این اتفاق اولین و آخرین مورد در برخورد با قصور مدیران نباشد و رئیس جمهور ثابت کند همان طور که در پیام نوروزی خود تاکید کرده : < هیچ کدام از مدیران دولتی چک سفید دریافت نکرده اند که به صورت مستمر در دولت و در دستگاهها حضور داشته باشند، بلکه به صورت مستمر در معرض ارزیابی هستند.>
البته این واقعیت را هم باید در نظر داشت که در هر ماجرای کم کاری یا قصور، چه بسا ممکن است، فقط یک شخص یا دستگاه مقصر نباشد و فی المثل در همین قضیه پرداخت نشدن به موقع حقوق معلمان باید دید اعتبارات مورد نیاز به موقع از طرف سازمان های مربوطه در اختیار وزارت آموزش و پرورش گذاشته شده اما علیرغم این موضوع حقوق ها پرداخت نشده یا عوامل دیگری تاثیر گذار بوده است.  ‌
شنیدنی ها هم حاکی است که به غیر از وزیر، یک معاون و یک مدیر کل حوزه وزارتی آموزش و پرورش هم علاوه بر عزل، به هیات رسیدگی تخلفات اداری معرفی شده اند که از جمله اتهامات این افراد، کم کاری، سهل انگاری و اهمال در انجام وظایف محوله و سوء استفاده از مقام اداری و .... بوده که در صورت اثبات، مجازات آن برابر قانون، اخراج از محل خدمت و یا انفصال دائمی از محل خدمت خواهد بود.
ضمناً می شود چنین سیاستی را در استان ها هم اعمال کرد و اگر سازمان هائی هستند که در صورت تحت فشار قرار گرفتن قادر نیستند همانند معلمان مراتب اعتراض خود را به گوش مسئولان کشوری برسانند، دلیل نمی شود که حقشان ضایع شود.  ‌
کارکنان برخی سازمانها مدعی هستند که غالباً بعد از گذشت 50 روز، حقوق ماهیانه خود را دریافت نمی کنند که بجا است استاندار خوزستان به پیروی از واکنش رئیس جمهور در برابر حقوق معلمان، بر مدیران استانی نظارت داشته باشد و با هر گونه سهل انگاری یا قصور در انجام وظایف محوله برخورد کند.
چرا گزارش سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به خوزستان اطلاع رسانی نشد؟ 
در خبرها بود که معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان حمل و نقل جاده ای به همراه 2 تن دیگر از مقامات این وزارت خانه به استان آمده، اما خبری از چگونگی حضور آقایان در خوزستان و احیاناً پروژه هایی که مورد بازدید قرار گرفته و خلاصه گزارش سفری دیده نشد و فقط اعلام شده بود که ایشان با استاندار دیداری داشته است.  ‌
این در حالی است که رئیس سازمان حمل و نقل جاده ای می تواند در بسیاری از مسائل مربوط به راه ها، خصوصاً در رفع نقاط حادثه خیز استان مᅣثر واقع شود. عجیب این که تصویری از وجود مدیر کل راه و شهرسازی در کنار مقامات وزارت خانه هم دیده نشد که باید دید علت چیست¿ پیشنهاد این است که روابط عمومی سازمان های استان از حضور مقامات کشوری در استان مرتبط با حوزه مᅢموریتشان بهره برداری کنند و اطلاع رسانی درستی از این بابت داشته باشند. اگر هم روابط عمومی ها این ظرفیت را در خودشان نمی بینند، از وجود خبرنگاران فعال برای پوشش خبری میهمانانشان بهره ببرند.
سرپرستان دستگاه ها را تعیین تکلیف کنید تا کارآئی داشته باشند
تکرار برخی مطالب لازم است و تا وقتی به موضوع رسیدگی نشود، باید بازگو شوند.  ‌
از جمله قضیه سرپرست بودن در برخی سازمان و ادارات استان که همچنان به حال خود مانده است.
پیش از این هم گفتیم که وقتی یک نفر سرپرست سازمان یا دستگاهی باشد، جایگاه خود را محکم و پایدار نمی بیندکه جسارت تصمیم گیری داشته باشد و معمولاً دست به عصا می رود تا تکلیفش روشن شود. عجیب است که در این مورد نه وزارتخانه‌ها، فکری برای تعیین تکلیف نیروهایشان در استان می کنند. نه استاندار موضوع را پی گیری و به مرکز فشار می آورد  در حالی که چنین وضعیتی برای استان افت دارد.
استاندار از همفکری مدیران اسبق بهره بگیرد
می دانیم که آقای محراب استاندار، سالها قبل سکاندار یک دستگاه حساس در استان بوده که به اقتضای وظایف محوله از عملکرد مدیران وقت استان آگاه و با آنها مراوده داشته است.
پیشنهاد  این است که ایشان دعوتی از مدیران  آن زمان خوزستان که به مراتب از مدیران بعدی کارآمدتر بوده اند، داشته باشد و برای بهبود وضع استان و حتی معرفی نیروهای با تجربه، با آقایان مشورت کند و از نظرات اصلاحی آنها بهره ببرد. 
همین طور از استانداران سابق دعوت به همکاری و همفکری کند، کما این که این اتفاق در زمان یکی از استانداران اسبق رخ داد و نتیجه خوبی داشت.
راهکار استاندار برای رفع مشکلات خوزستان چیست؟
دبیر بنیاد فرهنگی اجتماعی زاگرس نشینان، خطاب به استاندار خوزستان گفته است: < مشکل خوزستان پول و اعتبار نیست، مشکل استان، مدیریت است.>
سید حمید حسینی گفته: در شانزده ماه گذشته دولت رئیسی اعتبارات خوبی به خوزستان تزریق کرده اما پروژه های استان به صورت لاک پشتی یا کاملاً متوقف شده اند.
به گفته وی خیابان های اهواز و چاله های آن ها اشتغالزایی خوبی برای جلوبندی سازهاست. 
طرح 550 هزار هکتاری در شمال خوزستان نیز از سال 95 تاکنون به خواب عمیقی رفته و معلوم نیست چه کسی باید استارت فاز دوم این طرح را بزند.  ‌
وی مدعی شده که اکثر فرمانداران، عوامل نمایندگان مجلس هستند و تصمیم گیرندگان در شهرستانها، نمایندگان عالی دولتند یا نمایندگان مجلس، حسینی آخر سر از استاندار سوال کرده چه راهکار و تمهیداتی برای رفع مشکلات استان دارید؟

برچسب ها : سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به خوزستان وزیر راه و شهرسازی وزیر آموزش و پرورش بركناری وزیر آموزش و پرورش