راوی گفت: ورود فاضلاب سمی بیمارستان ها و فاضلاب شهری و صنایع به کارون تا کی باید ادامه داشته باشد؟
نارضایتی از وضعیت مسکن استان در سفر رئیس جمهور به خوزستان
به قرار اطلاع در جریان سفر رئیس جمهوری و همراهان به خوزستان، وزیر راه و شهرسازی از وضعیت مسکن استان راضی نبوده و این نارضایتی را در نشست شورای مسکن استان علناً اعلام کرد و خوزستان را از این لحاظ از استانهای آخر برشمرد.
در مقابل از عملکرد بنیاد مسکن استان ( به عنوان کارگزار نهضت ملی مسکن) راضی بود که البته این رضایتمندی به ضرر ما تمام شد چون این مدیر یعنی آقای جنتی را در بازگشت از سفر به عنوان مدیر کل راه و شهرسازی تهران منصوب کرد و از استان برد و لازم است وزیر این خلاء را در خوزستان به نحو مطلوب جبران کند.
وزیر جوان راه و شهرسازی، قدر کل کشیدن زنان کوی مدرس دزفول را بداند
از قرار اطلاع در سفر وزیر راه و شهرسازی به دزفول، در کوی مدرس که بختیاری نشین هستند و یک سالن ورزشی در آنجا افتتاح شد، آقای وزیر باید خاطرشان باشد که هنگامی که وارد سالن شد، زنان بختیاری برای ایشان کل کشیدند که در فرهنگ ایلیاتی و عشایری این کل کشیدن به معنای ترغیب کسی است که قرار است کار قهرمانانه ای انجام دهد و به این ترتیب شیر زنان منطقه، آقای وزیر را پیروز میدان قلمداد و وظیفه ایشان را صد چندان کردند و بجاست <بذرپاش> جوان جواب در خور کل کشیدن زنان منطقه را بدهد تا برای همیشه در اذهان اهالی باقی بماند.
تغییر مدیران بدون تعویض معاونان بی اثر است
قرار است طبق وعده رئیس جمهور، مدیران ناکارآمد استان تغییر کنند اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که تغییر مدیر کل یک دستگاه به تنهائی نمی تواند در آنجا ایجاد تحول کند چرا که کار در یک سازمان یا اداره کل، یک فعالیت تیمی است و اگر مدیری معاونان هم راستای خود نداشته باشد، کاری از پیش نخواهد برد.
بدون تعارف باید گفت که اکثر معاونت ها، سفارشی و وابسته به افراد با نفوذ استان هستند و مدیران دل خوشی از آنها ندارند، بنابراین هر جا قرار است مدیری عوض شود باید فکری هم برای دار و دسته مدیر قبلی کنند، در غیر این صورت کاری از مدیر جدید ساخته نیست و در همچنان بر پاشنه قبلی خواهد چرخید.
هیچ مدیر ناکارآمدی خودش کنار نمی رود
رئیس جمهور در آئین بزرگداشت مقام معلم گفته : < اگر کسانی در آموزش و پرورش هستند که آمادگی و روحیه تحول را ندارند، حتماً باید از مسیر تحول کنار بروند.>
رئیسی این را هم گفته که < در حوزه آموزش و پرورش که چهار دهه را پشت سر گذاشتیم نباید کماکان نگاه آزمون و خطا داشته باشیم.>
اگر آقای رئیسی منتظر هستند، نه تنها در آموزش و پرورش، بلکه در سایر وزارتخانه ها و دستگاه ها کسانی که روحیه تحول ندارند، خودشان کنار بروند، این کار هرگز عملی نخواهد شد چون اتفاقاً آنها که روحیه تحول ندارند و سالهاست مثل آب راکد تکان نخورده اند، مدام در صدد این هستند که به هر ریسمانی آویزان شوند تا جایگاه خود را حفظ کنند، مگر آن که برای ایجاد تحول در کارها، خانه تکانی شود، آن هم به شرطی که نیروهای قوی و با انگیزه جای قبلی را بگیرد.
هر چه دیرتر قضیه شاسی بلندهای رانتی تمام شود، وضع بیشتر بیخ پیدا می کند
بعد از ماجرای دادن خودرو به برخی نمایندگان که در قضیه استیضاح وزیر صمت بر ملا شد، حالا فضای مجازی خبر از ادعای درخواست تحویل خودرو بدون نوبت و با قیمت کارخانه به بعضی کارکنان دستگاههای دیگر می دهد و حتی در مورد یکی از سازمان ها، تصویرنامه درخواست منتشر شده است. این جر و بحثها درست نیست و بهتر است هر سازمان نظارت کننده ای که جگر شفاف سازی دارد، قال قضیه را بکند تا بیشتر از این اوضاع مبهم نماند، چرا که به نظر یکی از نمایندگان یک خودروی شاسی بلند آن قدر ارزش ندارد که به آن گیر بدهند و حتی اگر بدهند، جبران هزینه های انتخاباتی را نمی کند!
ورود فاضلاب سمی بیمارستان ها و فاضلاب شهری و صنایع به کارون تا کی باید ادامه داشته باشد؟
مدیر کنترل کیفی آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفته : یکی از بزرگترین چالش های خوزستان این است که به راحتی پساب های صنایع، کشاورزی و پرورش ماهی وارد رودخانه ها به ویژه کارون می شود و تصفیه خانه برخی بیمارستان ها هم عملاً نمایشی است و فاضلاب سمی وارد رودخانه می کنند.
مرادی این را هم گفته که < تصفیه خانه مدرن فاضلاب در مجاورت دو شرکت فولادی قرار دارد که در حال التماس هستیم تا این فاضلاب را بعد از باز چرخانی استفاده کنند اما این کار انجام نمی شود. ضمناً با اداره کل حفاظت محیط زیست نامه نگاری کرده ایم که چند نقطه دچار آلودگی شناسائی شده و ما در حال برداشت آب از این بخش ها هستیم و نمی توانیم با تصفیه خانه متعارفی، این آب را تصفیه کنیم اما تا حالا جوابی به ما داده نشده است.>
وارد شدن فاضلاب، چه عفونی بیمارستان ها و چه ناشی از ناکارآمدی سیستم تصفیه خانه ها به رودخانه، مطلب تازه ای نیست و سال هاست حجم قابل توجهی فاضلاب اهواز به صورت مستقیم و بدون تصفیه وارد رودخانه کارون به ویژه در مقطع اهواز می شود.
خوزستان حدود 60 بیمارستان دارد که وضعیت مدیریت سیستم فاضلاب خیلی از آنها نامناسب است. از این تعداد بیمارستان ها، 39 بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، چهار بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی آبادان، هفت بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی دزفول و چهار بیمارستان زیر نظر شوشتر و پنج بیمارستان زیر نظر بهبهان است.
طرح جامع فاضلاب شهری اهواز بیشتر از 30 سال پیش آغاز شد اما هنوز به پایان نرسیده است و هر سال وعده داده شده که نقاط ورودی فاضلاب اهواز به کارون تا پایان سال حذف می شوند اما تا حال عملی نشده است.
در تابستان که کمترین جریان عبوری آب در کارون وجود دارد، ورود فاضلاب شهری به رودخانه، موجب افزایش بار آلایندگی و بروز مشکلاتی برای شهروندان و موجوداتی که در آب زیست می کنند، می شود. برخی تصفیه خانه های اهواز با وجود چند بار افتتاح هنوز تکمیل نشده اند و در سال های گذشته به دلیل برخی چالش ها، روند کندی داشته اند که باید دید با توجه به اعتبارات تخصیص داده شده و دستورهای اکید مقامات بالا چرا تکمیل نمی شوند.
برچسب ها : فاضلاب بیمارستان ها كارون سفر رئیس جمهور به خوزستان مسکن