در افتتاحیه نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی اعلام شد:
طراحی اطلس سیمای زنان ایرانی/ «امید زندگی» زنان بالاتر از مردان
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: در برنامه هفتم، بندهای خوبی برای ارتقای زنان، رفع موانع شکوفایی زنان، ارتقای وضعیت خانواده، حمایت از زنان با توجه به شرایط مختلف کاری و شغلی و مسئولیتهای چند گانهای که برای خانواده، فرزند پروری و فرزندآوری دارند، دیده و به بهرهوری زنان توجه شده است که امیدواریم به تصویب برسد.
به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی که از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران و با همکاری چند ارگان و نهاد دیگر از جمله معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، اظهارکرد: وظیفه ما است برای شناساندن الگوی سوم زن در گام دوم انقلاب همه هم خود را به کار بریم.
وی با بیان اینکه باید حرکتی را برای مطالبه گری، شناساندن، معرفی و ارائه الگو برای زنان در جهانی که هویت زن، وجود، هستی و داشتههای زن را به چالش میکشد انجام دهیم، توضیح داد: در جهانی که هویت زن، وجود، هستی و داشتههای زن را به چالش میکشد، تلاش میشود در صورت معرفی زنان نمونه، این زن نمونه در قالب یک مرد معرفی شود که این امر با ساختهها و پرداختههایی که خداوند در وجود زن به ودیعه نهاده، تفاوت و فاصله فراوان دارد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: بنابراین طبق فرمایشات رهبری وظیفه ما است که این مطالبهگری در حوزه زنان را داشته باشیم. ظلمی که در دنیا به زن، اجحافی که در حق زن، سوء استفاده از زن، ابزار انگاری از زن و بهرهبرداری از زن میشود، از جمله موانع بین المللی است که باید جلویش گرفته شود و ما مطالبه گر در این زمینه باشیم.
خزعلی با اشاره به تاکیدات رهبری در حوزه ارتقاء و پیشرفت زنان، یادآور شد: رهبری میگویند به هیچ حدی قانع نشوید و پیشرفتهای بیشتری مد نظر قرار دهید. تلاش کنید برای تکمیل و ترمیم آنچه دارید. ترمیمگری در بسیاری از موارد در قانونها، رویهها، عملکردها و در نگاه و فرهنگ باید انجام شود و این وظیفه ما زنان است. رهبری میگویند خود خانمها برای رسیدن به این مقام و رفع نقصها پیش قدم شوند. باید برای به رسمیت شناساندن حقوق زنان تلاش شود.
«امید زندگی» زنان بالاتر از مردان
وی با اشاره به اهمیت توجه به زنان نخبه و تحصیل کرده و اعطای جایگاه ویژه به آنها، ادامه داد: زنان در بحث آموزش، کارآفرینی، پژوهش و سلامت پیشرو هستند. امید به زندگی در میان زنان به ۷۸ سال رسیده که چند سال بیش تر از مردان ارتقاء یافته است. این امر نشان از حکمرانی دارد که جایگاه خاص برای زنان قائل است و نشان دهنده این است که بیمه، بهداشت، وضعیت آموزش در حد خوبی است که ما در جایگاه بالای توسعه انسانی در جهان ایستادهایم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به لزوم ایجاد نظامواره شغلی زنان و توجه به تمام ابعاد مسیولیتهای خانه و خارج از خانه زنان، گفت: باید در نظام واره شغلی که برای زنان میبینیم تجدید نظر داشته باشیم. باید ویژگیهای زنان را ببینیم و مسئولیت چندگانه زنان را در شغلهایشان لحاظ کنیم. باید به مسئولیتهایی که به زنان سپرده شود و گاهی از زنان دریغ میشود توجه کرد. رهبری در دیدار اخیر با زنان ۲ بار تایید کردند که باید برای دخالت دادن زنان در تصمیم گیری کلان چاره اندیشی شود تا کشور از مدیریت زنان بهره مند شود.
خزعلی با اشاره به اهمیت استفاده از تدبیر تلفیقی که طبق آن برای پیشبرد امور باید از مرد و زن کمک گرفت، عنوان کرد: امیدواریم این دورههای حکمرانی جایگاه و شناخت و وسعت دید را بتوان در جامعه ایجاد کرد. معتقد نیستیم این دورهها باید خاص خانمها برگزار شود بلکه باید دوره ویژه آقایان هم داشته باشیم. معتقد نیستیم این مساله باید اختصاص به ایران داشته باشد و خواهش دارم این دورهها به شکل منطقهای در یونسکو باشد. ما درخواستهای منطقه ای زیادی داریم. کشورهای شمالی و شرقی همجوار ما این اشتیاق برای شرکت در چنین دورههایی را بیان میکنند.
در صددیم ایران قطب کرسی زنان شود
وی افزود: طبق برنامهریزی که داریم، در صددیم ایران قطب کرسی زنان مطرح شود که پایه این امر میتواند در این دوره حکمرانی گذاشته شود، دورههای بعدی را با همکاری کشورهای منطقه و همسایه برگزار کنیم و با نگاه رفع نقایص و الگوی سوم، الگو جدیدی را به جهان ارائه دهیم که زنان را به ترقی برساند. مدالهایی که زنان در ورزش طی سال قبل کسب کردند مطابقت و نزدیکی با مدالهای آقایان دارد و این در حالی است که خانمهای ما شرایط ویژهای را تجریه میکنند. یکی از علت های این امر محیط سالمی است که در حیطههای ورزش برای خانمها فراهم شده است و نداشتن حاشیهها برای زنان است.
طراحی اطلس سیمای زنان ایرانی
در بخش دیگر این مراسم، علی اکبر متکان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران از طراحی اطلس سیمای زنان جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: در کمیسیون ملی یونسکو ایران در صدد ایجاد اطلس سیمای زنان جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب اسلامی تا کنون هستیم. تا کنون با حضور جمعی از هم فکران از دستگاههای مختلف چند جلسه داشتهایم. وزیر علوم پشتیبانی برای این اطلس ایجاد کردند و امیدوارم معاونت زنان ریاست جمهوری هم به این امر بپیوندند.
وی افزود: فاز یک این اطلس مربوط به پیشرفت و توسعه زنان جمهوری اسلامی است که مسیر را در بستر زمان نشان دهیم. انشالله کمک کنند تا محقق شود.
انتهای پیام
برچسب ها : زنان یونسکو معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری