دکتری ویروسشناسی پزشکی: عوارض واکسن کرونا اغلب ۴ ساعت پس از تزریق ظاهر میشود
مهرداد روانشاد افزود: درد و احساس سوزش و خارش در محل تزریق واکسن، تب خفیف، احساس ضعف، سردرد خفیف، برخی از مشکلات گوارشی نظیر اسهال و درد مفاصل از جمله عوارض شایع واکسن کرونا است.
استاد دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس گفت: ۳۰ دقیقه تا چهار ساعت پس از تزریق واکسن کرونا اغلب عوارض ناخواسته ظاهر خواهد شد، بنابراین اشخاص پس از تزریق واکسن حداقل نیمساعت مرکز درمانی تزریق واکسن را ترک نکنند.
وی ادامه داد: برای رفع برخی از این عوارض همچون تب خفیف میتوان از آنتیهیستامین و استامینوفن استفاده کرد، اما تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد که با گذشت ۴۸ ساعت پس از تزریق ادامه داشته باشد، مستلزم مشورت با کارشناسان پزشکی است.
روانشاد خاطرنشان کرد: سردرد ناشی از واکسن کرونا نیز عمدتا در ۲۴ ساعت نخست بهبود پیدا میکند، اما در صورت تداوم و تشدید درد (به ویژه پس از مصرف مسکن) باید تحت نظارت پزشک قرار بگیرد.
دانشیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس گفت: این عوارض همچنین گاه به سمت گسترش و تشدید وضعیت پیش میرود، در این شرایط هم باید بلافاصله با مرکز درمانی تزریق واکسن یا تلفن گویای وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی تماس و مشورت گرفته شود.
به گفته وی، این گسترش و تشدید علائم ناشی از حساسیت به واکسن کووید-۱۹ یا ظهور عوارض ناخواسته واکسن است که باید مورد نظارت متولیان بهداشت قرار بگیرد.
روانشاد تاکید کرد: مراکز درمانی تزریق واکسن معمولا مجهز به امکانات اورژانسی بوده و در صورت بروز عوارض احتمالی میتوانند کمکرسانی داشته باشند، بنابراین اشخاص پس از واکسینه شدن حداقل نیم ساعت مرکز درمانی تزریق واکسن را ترک نکنند.
ضرورت مصرف مایعات پس از تزریق واکسن کرونا
این استاد علوم پزشکی یادآور شد: استراحت پس از تزریق واکسن، مصرف مایعات، سبزیجات و میوهجات (به ویژه میوهجات غنی از ویتامین سی) میتواند عوارض واکسیناسیون را کاهش دهد.
آمارها نشان می دهد تاکنون بیش از یک میلیارد و ۸۷۴ میلیون دوز واکسن کرونا در نقاط مختلف جهان تزریق شده (بطور متوسط ۲۴ دوز برای هر ۱۰۰ نفر) و همچنان شکاف عظیمی میان کشورهای دارا و ندار در این زمینه وجود دارد.
در ایران نیز تاکنون بیش از سه میلیون نفر دستکم یک دوز واکسن را دریافت کرده اند.
به گزارش ایرنا، کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
منبع: ایرنا
برچسب ها : ویروس کرونا واکسن کروناویروس
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند