شماره خبر : 26110
منتشر شده در مورخ : ۱۰ مهر ۱۴۰۲
ساعت : 9:56
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان خبر داد؛ پیش بینی تولید ۸۰ تن چای ترش در خوزستان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان خبر داد؛ پیش بینی تولید ۸۰ تن چای ترش در خوزستان

 

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: پیش بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۸۰ تن چای ترش از ۱۸۵ هکتار از مزارع استان برداشت بشود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسنی نسب بعد از ظهر امروز یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار: چای ترش در خوزستان گیاهی یک ساله و شاخه دار است و این گیاه حدود ۶۴-۳۰۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد که از قسمت‌های خشک شده کاسبرگ گیاه که به رنگ قرمز پر رنگ است و طعمی ترش و شیرین دارد به عنوان نوشیدنی سرد و گرم استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه این گیاه به طور سنتی در گذشته به عنوان غذا، نوشیدنی گرم و سرد و طعم دهنده در صنایع غذایی و به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شد، اضافه کرد: طعم ترش این گیاه به دلیل وجود مقدار زیادی اسید سیتریک بوده و حاوی مقدار زیادی ویتامین «ث» و سرشار از ریبوفلاوین، نیاسین، کلسیم و آهن است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: این گیاه از طریق بذر و به‌طور مستقیم کشت شده و در طول تابستان رشد رویشی خود را طی می‌کند و بهترین تاریخ کشت آن در خوزستان اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه (بلافاصله پس از برداشت گندم) است که در اوایل مهرماه با کاهش دما وارد فاز زایشی شده و غنچه‌های گل ظاهر می‌شود و پس از شکفته شدن تا زمان برداشت کاسبرگ شروع به حجیم شدن می‌کند.

وی با بیان اینکه محصول چای ترش کاسبرگ است، افزود: کشت و تولید این گیاه علاوه بر داشتن خواص درمانی بالا و استفاده عمده آن به صورت دم‌نوش، در صنایع غذایی، کاغذ سازی و… هم کاربرد دارد.

حسنی نسب به خواص متعدد این گیاه دارویی اشاره و بیان کرد: دم‌نوش این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفراوی و همچنین آرامش دهنده است.

وی گفت: کاسبرگ تازه در تهیه سالاد، پخت کیک، پودرهای خوراکی، شیرینی و سس نیز استفاده می‌شود، علاوه بر کاسبرگ دانه‌های آن از خواص دارویی برخوردار است و الیاف به دست آمده از ساقه چای ترش در صنعت نساجی نخ و ریسمان استفاده می‌شود که به دلیل دارا بودن فیبر و میزان سلولز بالا در صنعت کاغذ سازی هم اهمیت بسزایی دارد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه چای ترش در استان با توجه به شرایط اقلیمی، خاک، نیروی انسانی و بازار داخلی و دسترسی به بازارهای خارجی می‌تواند بستر مناسبی را برای تولید و اشتغال فراهم کند، گفت: فرهنگ سازی برای افزایش مصرف این گیاه در سبد نوشیدنی‌های اقشار مختلف جامعه قطعاً نقش مهمی را در رونق اقتصادی این محصول خواهد داشت.

وی بیان کرد: در سال جاری چای ترش در ۱۰ شهرستان خوزستان در سطح ۱۸۵ هکتار کشت شد که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد حدود ۳.۵ درصدی داشته و پیش بینی می‌شود از سطح باغات چای ترش ۸۰ تن محصول برداشت شود.


 

برچسب ها : جهاد کشاورزی خوزستان چای کشاورزی خوزستان