راوی گفت: در هر دستگاهی که رشوه گیر هست مدیر آنجا باید پاسخگو باشد/چرا باید بی عرضه ها مسئول شوند؟
دادستان عمومی دزفول خبر داده که دو نفر از کارمندان شهرداری دزفول به اتهام اخذ رشوه بازداشت شدند. وی این را هم گفته که در این پرونده متهمان در خصوص مصالحه اراضی تغییر کاربری شهرداری، در یک قطعه زمین مبادرت به اخذ رشوه کرده بودند که پرونده برای شناسائی و دستگیری سایر متهمان ادامه دارد.
چقدر بازداشت ها در شهرداریها و شوراهای شهر زیاد شده که بهتر است موضوع از سوی دستگاه های نظارت کنننده کالبد شکافی شود تا دلیل چنین افزایشی کارهای مجرمانه مشخص شود. البته این موضوع را هم باید در نظر گرفت که خیلی وقت ها مدیریت ها هم در این ماجرا بی تقصیر نیستند، چرا که بالاخره وقتی افرادی در یک اداره یا دستگاه رشوه گیر می شوند، چه بسا این تخلف قبل از دستگاه قضا به گوش مدیر آن ها می رسد و باید برخورد شود، اگر هم مدیر اظهار بی اطلاعی کند، نشان از سوء مدیریت و غفلت او از وقایعی است که در زیر مجموعه اش می گذرد و باید پاسخگو باشد.
آیا استانداران توان اجرای دستور وزیر کشور برای کاهش آسیب های اجتماعی را دارند؟
وزیر کشور هشدار داده، استانداران سراسر کشور باید تلاش مضاعفی برای کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشند و با استفاده از گروه های مردمی دلسوز، داوطلب و کارآمد، تحول جدی در کاهش آسیب های اجتماعی رخ دهد.>
آسیب شناسی اجتماعی به بررسی مشکلاتی می پردازد که در سطح اجتماعی مطرح هستند و سعی می کنند علل مختلف آن ها را از جنبه های مختلف فردی، اجتماعی و غیره مورد بررسی قرار دهد.
به اعتقاد کارشناسان، اگر به موقع به آسیب های اجتماعی رسیدگی نشود، افزایش جرم و جنایت را در پی دارد که مخرب انضباط اجتماعی است.
در پزشکی، به مطالعه و شناخت بی نظمی های ارگانیسم (موجود زنده) آسیب شناسی می گویند و زمانی که این شناسائی انجام شود مسلماً با پیشگیری ( که مهمتر از درمان است) می توان از خیلی وقایع ناگوار در جامعه مثل خودکشی و افسردگی جلوگیری یا حداقل آنها را کاهش داد. با این حال می توان به جرات گفت <فقر> می تواند عامل اصلی بسیاری از آسیب های اجتماعی باشد.
چرا باید بی عرضه ها مسئول شوند؟
حجت الاسلام پناهیان در نشست مسئولان بسیج دانشجوئی دانشگاه تهران گفته است : چکار کنیم که کمترین آموزش های دینی، بیشترین ثمر را در زندگی افراد داشته باشد، آیا در این آموزشها نقصی وجود دارد یا این افراد ایرادی دارند که این آموزشها در افراد اثر لازم را ظاهر نمی کند؟ این کارشناس مسائل دینی، این را هم گفته که : مبارزه با بی عدالتی لازم است اما با چه چیزی می خواهید به مبارزه با بی عدالتی بپردازید¿
ایشان در ادامه گفته : < الان بی عدالتی، یکی از مشکلات ما است اما با بی عرضگی مسئولان و انواع ناتوانی ها مواجه ایم. می گوید بی عدالتی نمی کنم. یعنی رانت خواری نمی کنم، ولی هیچ کاری هم نمی کنم. چرا باید بی عرضه، مسئول شود؟> سوال به جائی است که باید متولیان کشور یعنی آنها که سمت ها را به افراد بی عرضه می دهند پاسخگو باشند. در همین استان خودمان از این قماش مسئولان، کم نداریم که باعث شده خوزستان در جا بزند چون سپردن امور به افراد بی عرضه ( به قول آقای پناهیان) امری عادی شده است.
چرا 23 دستگاهی که در کاهش ترافیک نقش دارند، پای کار نمی آیند؟
ترافیک سرسام آور بعد از شروع به کار مدارس در اهواز، ادامه دارد و این طور که رئیس پلیس راهنمائی و رانندگی اهواز می گوید < حدود 23 دستگاه در کاهش ترافیک اهواز نقش دارند و همه باید پای کار بیایند تا شرایط بهتری داشته باشیم.>
تا آنجا که شاهدیم، این دستگاه ها نه تنها کاری به منظور کاهش ترافیک نمی کنند، بعضی وقت ها، خود عامل این نارضایتی شهروندان هستند. مثلاً هر چند وقت یکبار چراغ راهنمای پیچ گلستان دچار اختلال می شود که خود عامل بی نظمی خودروها و تصادف و بسته شدن مسیر می شود. یا چرا یکی از درب های دانشگاه علوم پزشکی را می بندند تا ورود و خروج خودروها فقط از درب واقع در اتوبان گلستان ممکن باشد و ترافیک زا شود¿ اصلاح و رفع نقص به موقع چراغ های راهنمائی توسط شهرداری و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سایر ارگان های مربتط با موضوع می تواند تا حدودی موثر باشد.
آقای مدیر کل، چطور می خواهید اجازه ندهید دانش آموزان خانواده های فقیر از تحصیل باز نمانند؟
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان گفته : < هیچ دانش آموزی نباید به دلیل فقر مالی از تحصیل باز بماند. وی این را هم گفته که < اجازه نخواهیم داد دانش آموزی به دلیل نداشتن وسایل آموزشی بر سر کلاس درس حاضر نشود.>
آن طور که در تعاریف آمده، کودکان بازمانده از تحصیل، کودکانی هستند که به دلیل تبعیض جنسیتی، فقر فرهنگی و سایر محدودیت ها و محرومیت ها، از تحصیل باز مانده اند. کودکانی با گروه سنی 6 تا 18 سالگی که با وجود این که نیازمند رفتن به مدرسه و تحصیل هستند، اما به دلایل مختلفی در هیچ یک از مقاطع تحصیلی، مشغول تحصیل نیستند و طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در سال تحصیلی 1401 - 1400، 911 هزار و 272 کودک لازم التعلیم، از تحصیل بازمانده اند. به غیر از اینها یعنی کودکان، چه بسیار دانش آموز دبیرستانی ( به ویژه دختر) که خانواده به دلیل نداشتن توان مالی که اغلب بی سرپرست یا بد سرپرست هستند، ترک تحصیل می کنند و اجباراً وادار به ازدواج زود هنگام می شوند. از این قبیل دانش آموزان در همین اهواز فراوانند که اکثریت به اتفاق آنها از مددجویان موسسه های خیریه یا حتی زیرپوششی های ارگان های حمایتی هستند. حالا مدیر کل آموزش و پرورش استان گفته هیچ دانش آموزی نباید به دلیل فقر مالی از تحصیل باز بماند یا به دلیل نداشتن وسایل آموزشی بر سر کلاس درس حاضر نشود که خیلی هم خوبست به شرطی که این ادعا عملی شود. باید دید آقای مدیر کل چطوری می خواهد این خانواده ها و دانش آموزان را شناسایی کند و آیا آموزش و پرورش بودجه ای دراین باره دارد که اگر دارد اعلام کند تا این چنین دانش آموزان به ایشان یا قسمت مربوطه معرفی شوند.
اندرز سعدی :
قارون هلاک شد که چهل خانه گنج داشت
نوشیروان نمرد که نام نکو داشت
برچسب ها : دادستان عمومی دزفول حجت الاسلام پناهیان پلیس راهنمائی و رانندگی اهواز