خوزستان زیبا؛ پامنار ، روستایی بِکر و خیال انگیز + عکس
روستای پامنار بواسطه چشم اندازهای بسیار متنوع طبیعی و فرهنگی ، چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
روستای پامنار یکی از روستاهای باصفای دزفول در استان خوزستان است که میان دو سد کرخه و دز قرار گرفته است و از شهر دزفول بهسمت جادهی شَهیون کمتر از یک ساعت با ماشین فاصله دارد.
پامنار با مناظر دیدنی و سکوت و طبیعت دلپذیرش، چشم هر بیننده ای را به خود جذب میکند.
جذابیت این منطقه ، در طبیعت دلچسب آن است. جایی که سکوت و طبیعت در کنار هم تجربهی شگفتی میآفریند. جزیره ای کوچک که لختی آرامش در آن، خستگی ماهها کار را از تن شما بیرون خواهد کرد.
در اطراف سد یا جزیرهها می شود ساعت ها درنگ کرد و از ساحل و تماشای موجهای ریز دریاچه لذت برد.
زنان زحمت کش پامنار در هنر کپوبافی بسیار ماهر هستند و از جمله صنایع دستی معروف این منطقه است.
کپوبافی از بافتههای حصیری است و مواد اولیه آن کرتک و برگ نخلهای خرما است که از سالیان متمادی رواج داشته است.
کرتک نوعی گیاه خودرو است که در حاشیه نهرها، رودخانهها و دشتهای منطقه شهیون به وفور یافت میشود.
قلعه شاداب
کافیست از پامنار به جادهی دریاچه برگردیدتا به قلعه شاداب برسید ، این قلعه از دوره ساسانی بهجا مانده و نزدیک به دوازده هزار متر مربع وسعت دارد. در طول تاریخ از این قلعه تاریخی در روستای پامنار دزفول استفادههای مختلفی شده است.
نام قلعه از کدخدای طایفه به نام شاداب عبدل گرفته شده است.
قبل از آن متعلق به زمین دار بزرگی بود که به نام او قلعه شاه حسین خوانده میشد.
در زمان ساسانیان نیز دژ انوشبرد یا دژ فراموشی نام داشت. هنگامی قلعه را میبینید ممکن است تصور کنید تنها کوهی استوار در برابر شما است، اما در حقیقت در حال تماشای یکی از طولانیترین قلعههای طبیعی ایران هستید.
گورستان
از دیگر دیدنیهای روستای پامنار دزفول قبرستانی قدیمی است که فاصله کمی با قلعه دارد. گورهای باستانی این محل دارای سنگهایی عمودی هستند که بر روی آنها نقوش متفاوتی ترسیم شده است.
هر یک از نقشها نشان دهنده مشخصات صاحب گور هستند. برخی از نشانههای روی قبرها افراد سوار بر اسب را نشان میدهند که نماد جنگاوری آنها بوده اند.
بر روی قبرهای مربوط به خانمها نیز نشانههایی از جنگاوری و رقص دیده میشود. به نظر میرسد این قبرستان اطلاعات بسیاری در مورد تاریخ اجتماعی منطقه به دست میدهد.
کُنارستان
کمی پایینتر از قلعه در روستای پامنار دزفول منطقه کنارستان قرار دارد.
از درختان کنار یا همان سدر استفادههای متعددی میشود از میوه این درخت برای خوردن مصرف میشود، عسل منطقه معروف است و از برگهای درخت سدر میگیرند.
از درختان بادام هم مصرف مستقیم خوراکی و هم برای تهیه روغن بادام استفاده میشود. درختان بادام در پایین این کنارستان در کنار غار زرده یا شکفت قرار دارند. .
مناظر دیدنی این روستا محل خوبی برای علاقهمندان به رشته عکاسی و ثبت تصاویری خیال انگیز است ، از گیاهان و پوششهای منطقه میتوان به رملیک، کنار، بنه، بادام، جاز، انجیر، بلوط و نخل اشاره کرد.
غروب پامنار
جایی که خورشید پشت تپهها ی روستای پامنار شروع به پایین رفتن میکند و نور نارنجیاش را روی دریاچه میپاشد بهترین زمان برای عکاسی در این منطقه است. شب که از راه میرسد و آسمان ناگهان پر از ستاره میشود، وقت آن است که چندتایی ستاره بچینید و همراه خیال شوید.
منبع: خبرگزاری صدا و سیمای خوزستان
برچسب ها : پامنار دزفول خوزستان گردشگری