آشی در آبادان به وسعت ایران + فیلم
آش محلی آبادان توانسته طرفداران زیادی را از این شهر تا سراسر کشور به خود جلب کند.
هوا که رو به سردی می رود هوادارانش هم بیشتر می شوند. پیرها از کودکی دلباخته ی آن بودند و حالا نسل های بعدشان نیز طرفدار پر و پاقرصش هستند. صبح یک روز بارانی که از سوز سرما به بخار گرمای کاسه ای تزیین شده با روغن و پیاز داغ های طلایی پناه می بری طعم دلنشین آن اعماق وجودت را گرم و حال و هوایت را جنوبی می کند.انگار کنار ساحل بهمنشیر هستی و در کنار تماشای لنج های تفریحی و صیادی بر سر سفره آبادانی ها نشسته ای و در کنارشان آش محبوب و محلی آن خطه را همراه با نان گرم تنوری سرو می کنی.
آش آبادان یکی از صدها نوع آش ایرانی است که شاید در ظاهر متعلق به آبادان باشد اما به خوبی توانسته نظر طرفداران زیادی را جلب کند و تاج و تخت خوبی را در میان غذاهای محبوب ایرانی ها از آن خود کند.
البته این آش پای ثابت بساط صبحانه بسیاری از آبادان و خرمشهری ها نیز هست و کافیست هر روز حوالی ۵ ، ۵ و نیم صبح به فروشگاه های آش فروشی این شهرها سری بزنی ، آن وقت خواهی دید که آش آبادان آفتاب طلوع نکرده طرفدارانش را قابلمه به دست به خیابان ها کشانده تا از خیل دلدادگان آن عقب نمانند.
ظاهر آش آبادان مانند بسیاری از دیگر آش ها رنگی سبز مایل به زرد دارد و مواد تشکیل دهنده آن سبزی آشی ، برنج ، نخود ، لوبیا ، عدس ، لوبیا سفید ، پیاز ، روغن ، فلفل قرمز و سیاه ، زردچوبه و نمک است و برخی به آن گوشت گوساله هم می افزایند و نتیجه در هم آمیخته شدن همه ی این مواد آش سبزی یا همان آش آبادان می شود. البته بر خلاف دیگر نمونه های مشابه ، آش آبادان را معمولا بدون کشک سرو می کنند.
منصور تفریحی شاگرد یکی از قدیمی ترین آش فروش های آبادان که خیلی از آبادانی ها خاطرات زیادی از دستپخت او از دوران کودکی تاکنون را دارند می گوید : این آش قدمتی ۶۷ ساله دارد.
او که سالهاست مشغول این کار است می گوید : تجربه ثابت کرده که مشتری ها بیشتر طرفدار آش آبادان هستند، از میان چند نوع آشی که در اینجا پخت می شود، همیشه چیزی که زودتر از بقیه ته میکشد همان آش آبادان است.
او رمز خوشمزگی و پر طرفدار بودن این آش را استفاده از ادویه های جنوبی و برنج مرغوب ایرانی می داند و می گوید : ماجرا تا جایی پیش رفته که حالا آش آبادان نه تنها در سراسر کشور که حتی در کشورهای همسایه نیز پخت و عرضه می شود.
البته آقای تفریحی این را هم گفت که اصالت این آش به شهرهای یزد و شیراز باز میگردد اما با کمی تغییر در نحوه پخت و ادویه ها به نام آبادان نام گرفته است.
نوربخش مدیر میراث فرهنگی آبادان نیز به همین نکته اشاره می کند و می گوید: افزون بر این چون ادویه های مورد استفاده در آبادان از هندوستان وارد میشود و نمیتوان بومی بودن این آش و ادویه هایش را اثبات کرد به این ترتیب نمی توان قدمی هم برای ثبت ملی آن برداشت.
آش آبادان یکی از صدها نوع غذای محلی خطه ی جنوب است که می تواند یک پیشنهاد جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی نیز به حساب بیاید و خاطره ای خوش و مزه ای به یاد ماندنی را از سفر به آبادان در ذهنشان به ثبت برساند و از آن جا که آیین ها سنتی و غذاهای بومی به نوعی نمایانگر هویت یک شهر و دیار هستند می طلبد تا مردم ساکن این منطقه نیز در حفظ و نگهداری از خود بیش از پیش تلاش کنند.
گزارش از لیلا احمدی
باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادانبرچسب ها : آبادان آش آبادان غذا
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند