راوی گفت: 11 استخر بدون مجوز چطور تا حالا فعال بوده اند؟
اجرای پروژه دفع آب های سطحی به خوبی جواب نداد اما نباید منکر کارهایی که انجام شده باشیم
امسال شهروندان اهوازی خیالشان راحت بود از این که پس از تحمل آن همه شخم زدن های شهر، رفتن خاک به حلقوم مردم، انتظارهای زیاد برای ترمیم حفاری ها و اسفالت آن ها و نصب تابلو در برخی مناطق مبنی بر قدردانی از صبوری شهروندان، هوا که ابری شود و در پی آن باران ببارد، دغدغه آبگرفتگی معابر را نخواهند داشت و صرف هزینه های بالا و پز دادن مقامات و مدیران مربوطه که مدعی بودند نقاط بحرانی را در زمان بارندگی مرتفع کرده اند، بثمر نشسته و حتماً این بالای 65 درصدی که مدعی هستند در دفع آب های سطحی و تعویض لوله های فرسوده و ترمیم نقاط ریزشی فاضلاب اجرا شده، کاری بوده، کارستان، اما بارندگی چند ساعته اهواز و رفتن خیلی از نقاط شهر زیرآب، نشان داد که خوش خیال بوده ایم و ماجرای آبگرفتگی ها، با وجود کارهای زیادی که در زمینه دفع آب های سطحی شهر انجام شده، آن طور که فکر می کردند و می کردیم، مثمر ثمر نبوده است. البته خیلی شاهد خروج فاضلاب مثل گذشته و فوران آن نبودیم که باز هم خوبست اما همواره صحبت از دفع آب های سطحی بوده و قرار بود آن همه برنامه ریزی برای انجام این مهم جواب بدهد که به خوبی نداد. اصولاً آقایان معتقدند مقوله آب های سطحی و فاضلاب از یکدیگر جدا هستند که یکی مربوط به آبفا و دیگری از وظایف شهرداری است اما به هر حال ماموریت شرکت آبفا که از سوی وزارت نیرو به آن محول شده، دفع آب های سطحی هم بوده است. خیلی از نقاطی که زیر آب رفته، مناطق جدیدی نبوده و همان جاهائی است که حفاری شده و لوله کار گذاشته اند مثل خیابان 13 شرقی کیان پارس، کمپلو و نقاط دیگر، بنابراین بحث کار آمد نبودن این نقاط است. ضمناً پیش از بارندگی مسئولان مربوطه بازدیدهای مکرر از نقاط آسیب پذیر داشته اند و پیش بینی هایی را هم کرده بودند ولی با این حال هم مدیریت بحران، هم شهرداری و هم آبفا غافلگیر شدند که البته غافلگیری گویا تمامی ندارد.
بهر حال هنوز هم دیر نشده چون اولین بارندگی پائیزی را شاهد بودیم و یقیناً بارش های بیشتری در ادامه فصل پائیز و به خصوص فصل زمستان داریم و می طلبد وضعیت شهر که حالا به مقدار زیادی خود را نشان داده مورد بررسی کارشناسانه قرار گیرد تا از تکرار آبگرفتگی های بعدی جلوگیری شود. البته به خاطر بعضی نقاط که امسال خلاف پارسال آبگرفتگی آن چنانی نداشت مثل منطقه سپیدار مردم این مناطق قدردان زحمات هستند.
11 استخر بدون مجوز چطور تا حالا فعال بوده اند؟
رئیس هیات نجات غریق خوزستان از پلمپ و جلوگیری از فعالیت 11 استخر شنا در سطح استان خبر داده است.
مفهوم این خبر آن است که این 11 استخر با وجود این که به گفته رئیس نجات غریق تجهیزات ایمنی، قرارداد و بیمه نجات غریق و مدیر مجرب ندارند، تا حالا فعال بوده اند و به گفته ایشان این استخرها تاییدیه ایمنی و فنی را از نظر هیات مذکور ندارند.در حالی که یک دکه در شهر نمی تواند بدون مجوزهای لازم فعالیت کند، چطور ممکن است مسئولان ورزش و جوانان استان، اجازه فعال بودن استخرهای فاقد حتی نجات غریق را داده اند؟ و اگر در آن ها اتفاقی برای استفاده کنندگان بیافتد، مقصر کیست؟ لااقل این استخرهای غیر مجاز را به مردم معرفی کنید که تا زمان رفع معایب و دریافت مجوزهای لازم، از آنها استفاده نشود.
بگو و مگوها و متهم کردن یکدیگر اعضای شورای شهر باعث شد شهردار آن ها را نصیحت کند
همان طور که پیش بینی کرده بودیم، بگومگوها و جنگ لفظی و متهم کردن یکدیگر اعضای شورای شهر اهواز، منجر به این شد که ابتکار عمل از دست شورائیان خارج و شهردار در مقام ناصح آنها برآید و به قول خودش < از روی برادری> نکاتی را به اعضای شورا گوش زد کند.
این همان شهرداری است که آقایان مدت ها دنبال طرح سئوال و حتی استیضاح او بودند و حالا با دست خود برگ برنده را به دست او دادند. شهردار اعضا را نصیحت کرده که < نیاز داریم از خوزستان، یک صدای واحد به مسئولان دولتی و حاکمان پایتخت برسد، در غیر این صورت هم منابع به سمت و سوی بخش های دیگر مناطق کشور می رود، هم تکالیفمان بلاتکلیف می ماند.> امینی وضع موجود شهر را مولود کینه توزی ها، رقابت های منفی و شیطنت های بیرون از مدیریت شهری می داند. امینی این نصیحت را هم به آقایان کرده که < صندلی های مدیریت گردان هستند و به کسی وفا ندارند، بنابراین باید از این فرصت مغتنم برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم استفاده کنیم.>
نوش جان آقایان ! این پند و اندررزها به خاطر آن است که احترام خودتان را نگه نداشتید و اگر ادامه بدهید باز هم دیگران بزرگی خواهند کرد و راه و رسم مدیریت شهری را به شما خواهند آموخت.
طرح کمربند سبز اهواز، بعد از 10 سال، 10 درصد اجرا شده، چرا؟
در حالی که طی سال های اخیر به ایجاد کمربند سبز شهرها توجه بیشتری شده و در بسیاری از شهرهای کشور با جدیت از سوی مدیریت شهری دنبال می شود. اما طبق معمول کلانشهر اهواز، از این بابت هم عقب است بطوری که معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفته : فقط 10 کیلومتر از کمربند سبز شهر اجرا شده و بقیه بخش های این کمربند باید توسط دیگر دستگاه ها مانند صنایع، شرکت ها و کارخانه های دولتی ایجاد شود اما تاکنون کاری در این مورد نشده است.
متاسفانه، کمربند سبز اهواز، یک دهه است که معطل برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و حمایت صنایع بزرگ و آلاینده است تا با عمل به مسئولیت های اجتماعی، اندکی از آلودگی هوای شهر را کم کنند. تا آنجا که اطلاع داریم، جهاد کشاورزی، شرکت نفت، نیشکر، ملی حفاری و سایر صنایع بزرگ که نقش مهمی در آلوده کردن فضای اهواز دارند، مسئول اجرای طرح کمربند سبز هستند و وظایف بین آنها تقسییم شده است که به قرار اطلاع فقط ملی حفاری تا حدودی در این مورد کار انجام داده است و به گفته یک فعال محیط زیست تنها 10 درصد طرح کمربند سبز اهواز، طی 10 سال اجرا شده است.
در مهر ماه امسال شورای شهر اهواز مقرر کرد که گزارشی از نامه نگاری ها و پی گیری هایی که توسط شهرداری در باره کمربند سبز انجام شده تهیه و به همراه گزارش کامل در اختیار استاندار قرار بگیرد تا وی راهکاری برای مجموعه هایی که در این زمینه وظایفی دارند، ارائه دهد اما ظاهراً چون شهرداری و شورای شهر هماهنگ نیستند تاکنون خبری از تهیه این گزارش و ارسال آن برای استاندار نشده است و این در حالی است که بسیاری از نهال ها و درختان کاشته شده در همان 10 درصد کار انجام شده بر اثر سوء مدیریت آبیاری از بین رفته یا رشد نکرده اند.
برچسب ها : شركت نفت شركت ملی حفاری اعضای شورای شهر اهواز