ویژه برنامههای انتخاباتی تلویزیون را بشناسید
با توجه به در پیش بودن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، شبکههای تلویزیونی در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر انتخابات، آگاهیبخشی به جامعه با هدف انتخاب اصلح، مشارکت حداکثری جمهور مردم و تحقق عدالت رسانهای، برنامههای ویژه انتخاباتی را تهیه و روانه آنتن کردهاند.
به گزاش ایسنا، صداوسیما گلچینی از برنامههای انتخاباتی شبکههای یک، دو، سه، چهار، نسیم، قرآن، آموزش، تهران، افق، مستند، امید، کودک، سلامت، جام جم و نیز مراکز سیمرغ، سیما فیلم و پویانمایی صبا و واحد تولیدات کوتاه در قالب ساختارهای ترکیبی، گفت و گو محور، مستند، نمایشی، مسابقه، نماهنگ، پویانمایی و تولیدات کوتاه، معرفی کرده است.
بازسازی فضای کلی مجلس در رئالیتیشوی «کتاب قانون»
«کتاب قانون» برنامه ترکیبی به صورت رئالتی شو (واقع نما) با بازسازی فضای کلی مجلس و چالشی بین شرکتکنندگان در نقش نمایندگان کمیسیونهای مجلس به روی آنتن خواهد رفت.
«جریان» برنامهای گفتوگو محور که با طراحی مناظره با حضور روشنفکران و حوزه دانشگاهی به مباحث انتخابات میپردازد.
همچنین برنامه «صبح بخیر ایران» آخرین وضعیت و اخبار انتخابات در استانها و روایت مردمی از انتخابات را روزهای شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶ دنبال خواهد کرد.
«ایران امروز» با موضوع و رویکرد انتخابات که به عنوان کارویژه و زنده با حضور چهرههای مختلف سیاسی، حضور مهمانان، بیان نقطه نظرات روز به روی آنتن می رود.
برنامه ترکیبی «خانه ملت» با انعکاس حوزه عملکرد و نقش و جایگاه مجلس شورای اسلامی با نیم نگاهی به پیشنیه قانونگذاری و سیر تحولات قانونی و نظام حقوقی و پارلمانی کشور و اطلاعرسانی درخصوص رخدادهای مجلس شورای اسلامی به روی آنتن میرود.
«پایش» هم با پرداختن به حوزه اقتصاد، تولید و دانش بنیان با رویکرد اطلاعرسانی، شفافسازی و انتقادی، اهمیت قوانین و مصوبات اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نقش آن در سیاستگذاریهای اقتصادی، خلاء های قانونی برای حل مشکلات اقتصادی کشور، نقش کمیسیون های مجلس و اولویت های اقتصادی از ویژه برنامه های انتخاباتی شبکه یک سیماست.
میان برنامه های «امام امت»، «رهنما» و «مکتب» که گزیده ای از بیانات و سخنرانی های حضرت امام (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و بزرگان انقلاب اسلامی (شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید مطهری و ...) با موضوعات مرتبط با مجلس شورای اسلامی و کارگزاران نظام روی آنتن می رود.
برنامه «سیمای خانواده» به موضوع بانوان به عنوان منادی انتخابات و خانواده به عنوان یکی از گروههای مرجع اختصاص خواهد داشت. تشویق بانوان برای ترغیب و تشویق خانوادهها برای حضور در انتخابات، روایت زنان فعال و کنشگر در عرصه انتخابات از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون و دعوت مادران و زنان برای کنشگری در عرصه انتخابات از جمله موضوعاتی است که در «سیمای خانواده» مطرح خواهد شد.
دکور شبیهسازی شده و نمادین مجلس شورای اسلامی در شبکه دو
مرور عملکرد ادوار مجلس شورای اسلامی در رابطه با جایگاه خانواده و زنان در جامعه در ابعاد مختلف و پرداختن به چالش های مختلف اجتماعی در شبکه دو سیما خواهد بود.
«چند روایت معتبر»، مجله شباهنگی «مداربسته» بر پایه دوربین مخفی و دوربین مدار بسته است و در دو بخش استودیویی و آیتمی تولید شده، «صبحانه ایرانی»، «خط سوم»، «نوسان»، «پاورقی» و برنامه «نطق آزاد» با موضوع مطالبهگری از نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی روانه آنتن شبکه دو سیما میشود. در این برنامه که در دکور شبیهسازی شده و نمادین مجلس شورای اسلامی ضبط میشود، اقشار مختلف مردم حضور پیدا کرده، و به حالت نمادین در صحن علنی مجلس نطق های خود را بیان میکنند.
پاسخ شبکه سه به شبهات در انتخابات
شبکه سه به شبهات و سوالات مطرح شده در جامعه با محوریت مجلس پاسخ می دهد.
برنامه «سلام صبح بخیر» روزانه از کارشناسان مرتبط با انتخابات به عنوان مهمان برنامه دعوت می کند و همچنین به ترغیب مردم در شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی می پردازد. این برنامه هر روز صبح روی آنتن می رود.
«بدون توقف» و «گزارش روز» با تهیه گزارشهای مرتبط با انتخابات مجلس و خبرگان رهبری و نماهنگ های مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز به روی آنتن شبکه سه می رود.
شبکه چهار و مناظرههای انتخاباتی «شیوه»
شبکه چهار با دعوت از کنشگران سیاسی و صاحبنظران، مناظره هایی درباره انتخابات برگزار می کند.
برنامه «تقاطع» محفلی است برای گفتگوی آزاد با حضور دانشجویان، جوانان و فعالان رسانه، که بیپرده و شفاف به نقد عملکرد شورای نگهبان میپردازد.
برنامه گفتگو محور «شیوه» نیز که با حضور مخالفین و موافقین موضوعات برنامه به صورت مناظره ارائه می گردد، درباره انتخابات، مناظراتی را برگزار خواهد کرد که با نزدیک تر شدن به روز انتخابات، با دعوت از کنشگران سیاسی و صاحبنظرانی که روی کنش بخش نخبگانی جامعه تاثیر خواهند داشت، مناظره هایی را درباره انتخابات در برنامه ارائه خواهد داد.
پخش مستند «سیاحت غرب» و دستکاری آمریکا در انتخابات سراسر دنیا
مجموعه مستندهای «سیاحت غرب» نیز مستندهایی با موضوعاتی نظیر دستکاری آمریکا در انتخابات سراسر دنیا؛ حساسیت ایالاتمتحده درباره حفاظت و سلامت انتخابات آمریکا؛ بازنمایی رسانههای بینالمللی درباره حضور مردم در انتخابات دورههای گذشته را پخش خواهد کرد.
به چالش کشیدن مسائل سیاسی در طنز «یک و دو» شبکه نسیم
در برنامه «برمودا» با اجرای کامران نجفزاده فضاهای مختلف با مهمانهای برنامه از گذشته تا حال و از حال تا آینده تجربه میشود و در نهایت مهمان در مواجهه با قضاوت مخاطب قرار می گیرد.
همچنین برنامه «نسیما» با رویکرد انتخاباتی در طول هفته پخش می شود.
مجموعه نمایشی طنز «یک و دو» مسایل سیاسی را به چالش خواهد کشید و از زاویه ای دیگر مسولیت ها و عملکرد مسولان را زیر ذره بین طنز پردازان خواهد برد.
«آرمان» انتخابات در شبکه قرآن و معارف
خاطرات انتخابات در ایام جنگ تحمیلی و گفتگو با اساتید قرآنی و دعوت از نخبگان حوزوی ویژههای انتخاباتی شبکه قرآن و معارف سیما پخش می شود.
برنامه های «انتخابات در جبهه»، «گفتار علامه مصباح یزدی»، «نکات ناب» و «ارمغان» که گفتگو با رزمندگان دفاع مقدس درباره انتخابات در ایام دفاع مقدس، بررسی نقش مردم در سرنوشت حکومت اسلامی، اشاراتی به انتخابات در قرآن و بررسی انتخابات از منظر دین اسلام هستند، در جدول پخش شبکه قرآن و معارف سیما برای این ایام گنجانده شده است.
برنامه آرشیوی «صحیفه امام خمینی (ره)» به نقش و اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی در امور کشور میپردازد، نیز روی آنتن می رود.
«کلام امام خمینی(ره)» در خصوص اهمیت حضور مردم در پای صندوق های رای و میان برنامه های انتخاباتی از این شبکه پخش می شود.
ویژه برنامه «روز انتخابات» به صورت زنده به روی آنتن خواهد رفت. این برنامه شامل ارتباط با ستاد انتخاباتی کشور و صندوق های مستقر در تهران و استان ها، مصاحبه با اساتید قرآنی و جامعه قرآنی کشور و دعوت حضوری از نخبگان حوزوی در برنامه و ارتباط تلفنی با اساتید سطوح عالی حوزه خواهد بود.
برنامه گفتگو محور «آرمان» انتخابات از منظر قرآن و روایات را با حضور کارشناسان بررسی می کند.
برنامه «دخترانه» گفت و گوی انتخاباتی دختران فعال و مومنه با بررسی مسائل و چالش های انتخاباتی پیش رو خواهد بود.
برنامه گفت و گو محور «بینا» با محوریت مشارکت سیاسی در اسلام با حضور نخبگان دینی و رویکرد انتخاباتی تهیه و تدارک دیده شده است.
برنامه ترکیبی «تراز» و برنامه گزارشی «نقش من» تشویق مردم به مشارکت های اجتماعی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب است.
برنامه «واقع نگار سفرقند» با موضوع انتخابات، برگزاری انتخابات دانش آموزی در یک مدرسه را با همه اتفاقات تلخ و شیرین آن به تصویر میکشد.
پخش تلاوتهایی متناسب با موضوع انتخاب، تعیین سرنوشت، فرد اصلح، هم از دیگر برنامه های شبکه قرآن در ایام انتخابات است.
آموزش اهمیت انتخابات در مدرسه تلویزیونی ایران شبکه آموزش
برنامه گفت و گو محور «و اما امروز» در مورد انتخابات هر روز روی آنتن می رود.
موشن گرافی «مدرسه تلویزیونی ایران» نیز که در خصوص اهمیت انتخابات از جامعههای کوچک همچون مدرسه تا کشور است، روی آنتن شبکه آموزش می رود.
نهادهای مسئول در برگزاری انتخابات در شبکه تهران
«مثبت تهران بیست» هر هفته شنبه ها ویژه انتخابات روی آنتن می رود.
برنامه «مهربانو» هم میزبان بانوان موفقی است که در خصوص انتخابات در ابعاد مختلف گفتگو می کنند.
برنامه ترکیبی «سلام تهران» با بخش های ویژه انتخابات و پخش پلی بک های انتخاباتی به روی آنتن می رود.
مستند های گزارشی «در شهر» و «در استان» گزارشی از رویدادها، مراسم و جلسات مربوط به برگزاری انتخابات، گزارش مردمی از سطح شهر تهران و شهرستان های استان تهران را پخش می کند.
«تهران بیست» هم با موضوعات انتخابات تدارکاتی دیده است.
موضوع سیاستهای خارجی و اقتصادی کشور تا سیر انتخابات مجلس در شبکه افق
سیاست های خارجی و اقتصادی کشور تا سیر انتخابات مجلس و تصمیمات ویژه و اثرگذار در دوره های مختلف روی آنتن شبکه افق بررسی می شود.
برنامه ترکیبی «جهان آرا» پیرامون مسائل جاری کشور در زمان پیش ثبت نام انتخابات مجلس خواهد بود.
فصل جدید مسابقه «رخداد» با محوریت انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هر شب پخش می شود.
«موشن گرافی» های کوتاه در رابطه با کارکردهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و تصمیمات ویژه و اثرگذار نیز روی آنتن می رود.
در ویژه برنامه انتخابات با دعوت از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی به سیر انتخابات مجلس و همچنین افراد موثر و تاثیرگذار در دوره های مختلف مجلس و سیاستمداران پرداخته خواهد شد. همچنین در این برنامه به اهمیت انتخابات مجلس و نقش آن در سرنوشت کشور و تصمیمات کشور پرداخته می شود.
برنامه «فرامتن» مرتبط با اخبار روز، مشتمل بر بخشهای خبر خوب، میز فرهنگی و میز اصلی که در آن یکی از مطالبات مردم در گفت و گو با مسئولان به بحث گذاشته میشود. این برنامه از زمان پیش ثبت نام انتخابات مجلس به موضوع انتخابات پرداخته و در ادامه نیز به صورت ویژه به این موضوع خواهد پرداخت.
برنامه ترکیبی «خونه خودتونه» در ایام انتخابات مردم را برای مشارکت تشویق می کند و تصمیمات مجلس در حوزه خانواده در سال های اخیر را مورد بررسی قرار می دهد.
روایت خبرنگار جستجوگر در شبکه مستند
«خانه ملت» مستندی است که با حضور یک خبرنگار جستجوگر روایتی از مسیر انتخابات با مرور ادوار گذشته مجلس و حضور کارشناسان در هر قسمت را نمایش میدهد.
مطالبات نوجوانان از مجلس دوازدهم و «رای اولی ها» از آنتن شبکه امید
برنامه گفت و گو محور «هم ارتفاع» که در آن نوجوانان مطالبات و سئوالات خود را با مسئولان و کارشناسان حوزههای مختلف مطرح خواهند کرد. دستاوردهای مجلس شورای اسلامی، مجلس و مسائل کلان کشور، چالشهای مجلس، رابطه آزادی و مجلس، هویت مجلس و دیگر موضوعات مرتبط با انتخابات از محورهای این گفت و گوها خواهد بود.
برنامه ترکیبی «باشگاه امید»، مسابقه تلفنی «راز جزیره»، «رای اولی ها»، برنامه ترکیبی «نیمکت» از دیگر برنامه های شبکه امید است که در حوزه جوانان و نوجوانان ایرانی است که دستاوردهای کشور را در قاب نمایش به مخاطبان نوجوان ارائه می دهد.
«برپا»ی شبکه کودک برای انتخاب
برنامه ترکیبی «برپا» در محیط یک مدرسه است و دانش آموزان در مورد پیشرفت های ایران گفت و گو می کنند. این برنامه در ۱۰ قسمت فضای مدرسه، انتخابات شورای دانش آموزی و انتخابات شورا را مورد بررسی قرار می دهد.
پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی شبکه های فارسی معاند در شبکه جام جم
مجله اقتصادی «فرصت» با بررسی مصوبات مجلس پیرامون ایجاد فرصتهای اقتصادی در داخل کشور به ایرانیان خارج از کشور و برنامه گفتگو محور «کنکاش» پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی شبکههای فارسی زبان معاند در خصوص عملکرد مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، از برنامه های انتخاباتی شبکه جام جم است.
کدام انیمیشنها در انتخابات پخش می شوند؟
مرکز پویانمایی صبا در ایام منتهی به انتخابات، آثاری متفاوت، و اثرگذار را در قالب پویانمایی برای پخش از شبکه های مختلف سیما تدارک دیده است.
پویانمایی جدید «آگاهی بیشتر، انتخاب بهتر» به تهیه کنندگی میلاد شاه جانی در ۱۳ قسمت تهیه و تولید می شود. این مجموعه پویانمایی به وظایف مجلس به ویژه کمیسیون های مجلس می پردازد و در دو قسمت آن به وظایف مجلس خبرگان رهبری پرداخته می شود.
انیمیشن «ماجراهای آقای شهروندی» به تهیه کنندگی شهرام شیرزادی در ۱۳ قسمت ۲ دقیقهای و با تکنیک دوبعدی تولید شده است.
پویانمایی «آقا معلم و بچهها» با تکنیک کات اوت تهیه شده و محورهای اصلی آن شامل: بیان شرایط یک انتخابات سالم اعم از الزامات حضور در انتخابات، فضای انتخابات سالم، شرایط انتخاب کننده سالم، شرایط انتخاب شونده سالم، انتخابات یکی از اصول اساسی برای حفظ انسجام ملی و امنیت ملی است.
پویانمایی «شکرستان» که به تهیه کنندگی مسعود صفوی برای مخاطب عام، به تعداد ۱۳ برنامه دو دقیقهای با موضوع انتخابات ساخته شده است و در برگیرنده، موضوعاتی از جمله انتخابات و بیان مباحثی همچون چگونگی تبلیغات انتخاباتی کاندیدا ها، بررسی عوامل تأثیرگذار بر رفتار انتخاباتی مردم، احترام و حفظ حرمت کاندیداها، بیان مطالبات مردم و ... است.
مجموعه پویانمایی تولید شده در قالب یک بسته برای پخش از شبکه های سیما تدارک دیده است که به تدریج پخش خواهد شد.
«اثر انگشت» سیمافیلم در انتخابات
مینیسریال «اثر انگشت» در چهار قسمت پشت پرده برگزاری عادلانه انتخابات را نمایش می دهد. این سریال در ایام انتخابات روی آنتن می رود.
تولیداتی کوتاه با محوریت «تاریخچه شکل گیری صندوق رای»، «معرفی علمای خبرگان» تا ارائه تصویری از شور و نشاط علمی جوانان کشور در دانشگاه ها از دیگر برنامههای سیمافیلم است.
موشنگرافی «دو فوریت» به بیان قوانین مجلس شورای اسلامی که در جهت بهتر شدن، رفاه و آسایش مردم به تصویب رسیده است، می پردازد.
موشنگرافی «صراط» برش هایی از سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و بزرگان در مورد اهمیت انتخابات را نمایش میدهد.
موشن گرافی «مجلس در راس امور است» قوانین مجلس، شخصیت های شهید مجلس و همچنین اماکن معروف رای گیری را به تصویر می کشد.
«نشاط علمی» با موضوع دانشگاه است که در آن شور و نشاط علمی جوانان کشور در محیط دانشگاهی پررنگ نشان داده می شود.
«روستاها در انتخابات» با موضوع جوانان فعال و منتخب دهیاری های کشور، «قوانین کاربردی و ملموس» با موضوع قوانین کاربردی و ملموس مصوب مجلس طی دوره های مختلف مجالس شورای اسلامی از دیگر تولیدات این مرکز در ایام انتخابات است.
«انتخابات در اماکن» آمار برگزاری انتخابات در برخی اماکن مثل حسینیه ارشاد، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، حضرت معصومه (س) و بارگاه حضرت امام رضا (ع) و «روستاهای کوچک» آمار رای ها در روستاهای کوچک را به تصویر می کشد.
«معرفی علمای خبرگان» در خصوص تاریخچه مجلس خبرگان رهبری مبتنی بر تصاویر آرشیوی، «سقوط رجال» بررسی خاطرات رجال پهلوی از انتخابات، مستند «مردم ناظر» روایتی از شخصیت های مردمی که از سال های قدیم ناظر برانتخابات بوده اند، «صفر تا صد» بررسی روند صفر تا صد انتخابات از زمان ثبت نام تا شمارش، «حوزه انتخابی استان ها» معرفی آماری استان ها به لحاظ حوزه های انتخاباتی، «رای، صعب العبور» اخذ رای در مناطق دور افتاده صعب العبور، «کاندیدای قدیمی» گفت و گو با نامزدهای ادوار گذشته و «نمایندگان شهید» میان برنامه ای که درباره نمایندگانی است که به فیض رفیع شهادت نائل آمدند، روی آنتن شبکه ها می رود.
«شهدای رایگیری» درباره عوامل اجرایی انتخابات که در جریان رایگیری به فیض رفیع شهادت نائل آمدند، «پشت درب» روایت مردمی که برای حل مشکلاتشان به نمایندگان مجلس مراجعه می کنند، نیز در این ایام پخش می شود.
«روند شکلگیری» تاریخچه شکل گیری صندوق رای، انتخابات مجلس، قوانین کاربردی توسط مجالس گذشته، بیانات مقام معظم رهبری درخصوص انتخابات و مستندها و موشن گرافیک های کوتاه با موضوع انتخابات نیز از دیگر تولیدات این مرکز است که روی آنتن می رود.
«مهر، تعرفه قدیمی» مهرهای قدیمی و تعرفههای رای گیری قدیمی، مستند «انتخاب» درباره انتخاب تعدادی از مردم شورای روستا که انتخاب شده و شورای دهیاری را دگرگون کرده است و «ویژه شورای نگهبان» بررسی جایگاه و فعالیت های شورای نگهبان و برنامه های کوتاه تهییجی مربوط به انتخابات با استفاده از منابع آرشیوی از دیگر تدارکات این واحد برای انتخابات است.
انتهای پیام
برچسب ها : انتخابات مجلس انتخابات ویژه برنامه های صدا و سیما
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد