استقبال پُرشور دانشجویان از مراسم اعتکاف امسال
حجتالاسلاموالمسلمین کرمی گفت: امسال در ۱۴۰ مسجد دانشگاهی در سراسر کشور پذیرای معتکفین هستیم و ظرفیت جمعیتی بیش از ۴۰ هزار نفر ایجاد شده است.
امسال بیش از ۶هزار و ۵۰۰ مسجد در سراسر کشور میزبان معتکفان هستند. بر اساس اعلام ستاد اعتکاف کشور شمار نوجوانان و جوانان به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان کشور در مقایسه با سالهای قبل افزایش قابل توجهی داشته است.
حجت الاسلام سعید کرمی، مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در رابطه با مراسم اعتکاف امسال گفت: افزایش تعداد نوجوانان و جوانان در مراسم اعتکاف یک واقعیت همیشگی است و هر ساله این مسئله بیشتر میشود به ویژه در دوران کرونا این اتفاق خیلی مشهود بود. منتهی امسال یک تفاوتی با سالهای قبل کرده و آن هم این است که جمعیت دانشجویی ما با توجه به تعطیلی بین دو ترم به سمت مساجد محلی و مساجد مناطق خود گرایش پیدا کرده اند و در آن جا مراسم اعتکاف را برپا خواهند کرد.
او تصریح کرد: امسال در فضای دانشگاهی در ۱۴۰ مسجد دانشگاهی در سراسر کشور پذیرای معتکفین عزیز هستیم که ظرفیت جمعیتی بیش از ۵۰-۴۰ هزار نفر ایجاد شده است تا به آنها خدمت رسانی شود. البته تا این لحظه نتوانسته ایم آمار ثبت نام کنندگان را بدست آوریم.
وی افزود: دانشگاههای بزرگ کشور مثل دانشگاههای تهران، امیرکبیر، علم و صنعت و... از طریق قرعه کشی پذیرای معتکفین هستند چراکه حضور جدی است و طبق گزارشهای همکاران ما، در سطح شهر تهران ۵ هزار نفر ظرفیت اعتکاف وجود دارد و ان شاءالله، بتوانیم آخرین آمار از اعلام حضور را اعلام کنیم.
مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: نکتهای که وجود دارد این است که با توجه به این که در دانشگاههای علوم پزشکی تداخل امتحان و اعتکاف وجود داشته است وزارت بهداشت، بخشنامهای را ابلاغ کرد تا همه امتحانهای روز شنبه دانشجویان علوم پزشکی به دلیل اعتکاف لغو شود و این کار انجام شد.
حجت الاسلام کرمی درمورد برنامههای سه روزهی اعتکاف دانشجویان بیان کرد: یکی از اتفاقهای خوب امسال این است که یک اعتکاف اختصاصی داریم که در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است. هرچند که اساتید دانشگاهی در جمع دانشجویان معتکف در دانشگاهها حضور دارند و یکی از زیباییهای اعتکاف این است که همه با هم و در کنار یکدیگر هستند و اتفاق خوب دیگری که رقم خورده اعتکاف نخبگان است و ما در دفتر نهاد نمایندگی رهبری در بنیاد ملی نخبگان برنامهای را برای اعتکاف داشته ایم که الان، ۳۵۰ نفر از نخبگان کشور برای اعتکاف حاضر هستند و این یکی از زیباییهای اعتکاف امسال است.
او اظهار کرد: فلسفه و یکی از ویژگیهای اعتکاف خلوتی است که باید باشد و یکی از تأکیدهای بزرگان ما این است که در جریان مراسم اعتکاف، سَرِ بچهها را با برنامههای مختلف شلوغ نکنیم و اجازه داده شود که بچهها یک خلوتی داشته باشند و بیشتر به عبادت فردی و تأمل و تفکر بپردازند و ما هم تلاش کرده ایم در شبکه همکاران خود در دفاتر نهاد و مساجد دانشگاهی به این موضوع به عنوان یک راهبرد توجه کنیم. هرچند که تأکید کرده ایم زمینه حضور اساتید و بزرگان دینی و فضلای دینی و دانشگاهی فراهم شود. البته در مواقفی مثل نمازهای جماعت و غالباً معتکفین بعد از نماز ظهر و عصر از محضر اساتید اخلاق درزمینه مباحث معرفتی بهره خواهند برد و در کنار آن، تلاش کرده ایم پویشهای کتابخوانی را در فضای اعتکاف راه اندازی کنیم تا دانشجویانی که در اعتکاف حضور پیدا میکنند، بتوانند در سه روز اعتکاف و در خلوت خود و زمانی که فراغت پیدا میکنند چند کتاب خوب که در این بازه زمانی میتوانند به آن بپردازند را مطالعه کنند و محتوای کتابها بیشتر مباحث معرفتی بوده است.
حجت الاسلام کرمی ادامه داد: در سه روز اعتکاف و در فضای آن تلاش کرده ایم حلقههای گفتگو را شکل دهیم و از حضور اساتید و مبلّغین در این حوزه استفاده کنیم و گفتمان سازی صورت میگیرد و خروجی اعتکاف بر همین اساس است.
وی افزود: با وجود تصویرسازی غلطی که رسانههای مغرض و معاند انجام میدهند و تلاش میکنند تصویر دیگری از دانشگاههای ما مخابره کنند، ولی افتخار ما این است که هنوز فضاهای دانشگاهی ما رکورددار جمعیتهای مناسک دینی است.
او با اشاره به استقبال دانشجویان از نماز جماعت دانشجویی افزود: اگر در نمازهای جماعت دانشگاهها حضور پیدا کنید خواهید دید مساجد دانشگاهی در مقایسه با جمعیت مساجد سطح شهر شلوغتر هستند و هیچ زمانی فراموش نمیکنم ایامی که توفیق خدمت رسانی در دانشگاه شریف را داشتم.
او میگوید: یک روزی از سَرِ کنجکاوی به همراه همکارانمان تصمیم گرفتیم حساب کنیم اگر مسجد شلوغ باشد چقدر جمعیت در فضای مسجد جا خواهد شد و به این نتیجه رسیدیم که اگر طبقهی بالا و پایین مسجد پُر از جمعیت باشد ۱۵۰۰ نفر ظرفیت نمازگزار وجود دارد و در اغلب روزها در حیاط دانشگاه صنعتی شریف موکت پهن میکردیم تا نماز جماعت برپا شود و این ظرفیت بیش از ۱۵۰۰ نفر برآورد ما بود و بعد از چهل دقیقه یا یک ساعت، امام جماعت دیگری میآمد و نماز جماعت دوم نیز، خوانده میشد تا جایی که ۶۰۰-۵۰۰ نفر در وعده نماز جماعت در دانشگاهی شرکت میکردند که ۱۲هزار نفر دانشجو دارد و این تعداد هر روز دانشگاه نیستند و درواقع، به صورت شناور حضور دارند و قسمت بالا دانشگاه هم به خاطر بُعد مسافت، نمازخانه جداگانهای دارد و نمازگزاران نمیتوانند تا مسجد بیایند و این واقعیت امروز ماست و هنوز هم رکورد جمعیتهای مراسمهای عزاداری در محرم متعلق به دانشگاهها و هیأتهای دانشجویی بزرگ ماست تا جایی که شبهای قدر و اعتکافهای دانشجویی ما واقعاً دیدن دارند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترتبرچسب ها : مراسم اعتکاف اعتکاف دانشجویی ماه رجب
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد