اهداء خون، اهداء زندگی است!
افزایش شمار قربانیان ناشی از جنگ افروزیهای دول استکباری غرب، تصادفات جاده ای، حوادث شغلی و مانند آن و نیز کشف خواص متعدّد خون در مبارزه با بسیاری از بیماریها از یک طرف و ناتوانی بشر در تولید مصنوعی خون و فرآورده های آن از طرف دیگر، اهداء و انتقال خون سالم را به یکی از مهمترین و انحصاری ترین راههای نجات انسانهای نیازمند خون تبدیل کرده است.
سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای بین المللی حامی اهداء خون در سال 1383 روز 24 خرداد را بنام روز جهانی اهدا کنندگان خون نامگذاری کردند تا دولتها همه ساله از اهدا کنندگان خون که با اقدام خداپسندانه خود به نجات جان نیازمندان برمی خیزند تقدیر کرده و سطح آگاهی عمومی مردم را نسبت به نیاز به خون و اهمیت اهداکنندگان داوطلب افزایش دهند. در ایران علاوه بر آن، جهت تأکید بر اهمیت موضوع اهداء خون، روز تأسیس سازمان انتقال خون ایران، یعنی روز 9 مرداد نیر به عنوان روز ملّی اهداء خون نامگذاری شده است.
گرچه مهمترین اثر اهدای خون، نجات زندگی انسانها است امّا تحقیقات نشان داده است که اهدای مکرّر خون به میزان زیادی فرد اهدا کننده را در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی محافظت می کند و اهدای خون برای افراد سالمِ 17 تا 65 ساله با حداقل وزن 50 کیلو گرم، نه تنها زیانی ندارد، بلکه موجب جلوگیری از ابتلای آنها به بیماریها نیز می شود، ضمن اینکه نظام خون سازی بدن به گونه ای است که بلافاصله پس از اهداء، با افزایش جریان خون در بدن، طی مدت کوتاهی این مقدار خون اهدا شده جایگزین می شود.
با توجّه به اینکه هنوز در برخی از کشورها فروش خون رواج دارد، سازمان بهداشت جهانی، از کلیهِ کشورهای جهان خواسته است که اهدای خون را صددرصد داوطلبانه کنند. که باید گفت خوشبختانه ملّت ایثارگر ما از سالها پیش به این افتخار بزرگ دست یافته است و بر طبق گواهی سازمان بهداشت جهانی در منطقه نیز در زمینه اهدای خون رتبه اوّل را دارد، ضمن آنکه بخش مهمی از اهدا کنندگان خون را در کشورمان اهدا کنندگان مستمر، یعنی اهدا کنندگانی تشکیل می دهند که هرسال حداقل دوبار خون هدیه می کنند. امّا از آنجا که اولاً نیاز به خون مرتباً رو به افزایش است و ثانیاً اهدا خون نیز با محدودیت و سقف سنّی مواجه است، لذا برای حفظ و ارتقاء رتبهِ اهداء خون ایران در منطقه و جهان، لازم است باردیگر نکات زیر تذکّر داده شود:
1-از آنجا که بافت جمعیتی کشور روبه کهولت می رود و بسیاری از اهداکنندگان بتدریج شرایط اهداء خون را از دست می دهند لازم است جوانان برای پر کردن جای خالی خارج شدگان تشویق شوند.
2-از آنجا که نیاز به خون در تمام طول سال وجود دارد، لازم است در ماههائی چون ماه مبارک رمضان و مانند آن که اهدا خون کاهش می یابد نهادهای فرهنگی و رسانه ها، سازمان انتقال خون را برای جذب اهدا کنندگان خون یاری دهند تا در تأمین این ماده حیاتی نقصانی بوجود نیاید.
3-اگرچه شاخص اهداء خون در کشور ما از سطح جهانی بالاتر است لیکن جا دارد که با تذکّر مکرّرِ فواید فردی و اجتماعی اهداء خون، تعداد بیشتری از هموطنانمان به مشارکت در این امر مفید و خداپسندانه تشویق شوند.
موسوی زاده
برچسب ها : اهداء خون تصادفات جاده ای حوادث شغلی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند