شماره خبر : 34264
منتشر شده در مورخ : ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
ساعت : 22:29
مرحله بسیار حسّاس انتخاب وزرا در مجلس!

مرحله بسیار حسّاس انتخاب وزرا در مجلس!

 

روز گذشته رئیس جمهور طی نامه ای، فهرست وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم را جهت اخذ رأی اعتماد به مجلس اعلام کرد تا کمیسیونهای تخصّصس مجلس طی یک هفته برنامه های وزیران پیشنهادی را بررسی کنند و سپس با رأی گیری در جلسه علنی، نظر خود را در مورد وزرای پیشنهادی اعلام کنند.

از زمان اعلام نتایج انتخابات دورۀ چهاردهم ریاست جمهوری تا کنون و با توجّه به فعّال شدن تشکلی به نام شورای راهبردی برای شناسائی و پیشنهاد افراد مناسب برای اداره وزارتخانه های مختلف، حدس و گمانهای زیادی در مورد وزرای پیشنهادی در محافل مختلف و بین مردم مطرح بوده و بعضاً گمانه زنیهای زیادی هم صورت گرفته و حتّی از اشخاصی نیز به عنوان وزرای منتخب نام برده شده است ولی تقریباً در تمام موارد آنچه آرزوی مشترک همگان بوده، توفیق رئیس جمهور در انتخاب وزرا و مدیرانی در شأن جمهوری اسلامی ایران و شایستۀ خدمت به ملّت سرافراز ایران است.

اگرچه بنظر می رسد که بعضی از منتخبین رئیس جمهور در شورای راهبردی از افرادی هستند که به طرفداری از ادارۀ انحصاری دولت توسط گروهی خاص و حذف و طرد دیگر گروهها شهرت دارند، لیکن از بیانات رئیس جمهور که دولت خود را دولت وفاق ملّی نامگذاری کرده چنین بر می آید که وی مایل به تشکیل کابینه ای فراجناحی و کارآمد است تا بتواند وعده های خود در حل مشکلات جامۀ عمل بپوشاند و این خواست همۀ کسانی است که جز به رفع مشکلات مردم و سربلندی کشور و توفیق دولت نمی اندیشند و انتظاری جز پایبندی رئیس جمهور به تعهدات خود در برابر مردم و مقاومت در برابر زیاده خواهان و فشارهای غیرمعقول ندارند.

تجارب گذشته نشان می دهد که هرگاه رؤسای جمهور، در انتخاب بالاترین مسئولین دستگاههای اجرائی کشور یعنی وزراء و اعضای کابینه، علاوه بر کارآمدی و تخصّص، معیارهای دینی را در نظر گرفته اند، هم در ارائۀ خدمت صادقانه به مردم و هم در اجرای برنامه های پیشرفت کشور، توفیقات زیادی به دست آورده اند و ضمن تأمین رضایت مردم، به گسترش عدالت اجتماعی نیز دست یافته اند، امّا زمانی که در انتخاب کارگزاران ارشد نظام معیارهای دینی و انقلابی کمرنگ شده، حتّی اگر در برخی بخشها و در کوتاه مدّت نیز توفیقاتی حاصل شده باشد، در دراز مدت جز فساد و خسارت حاصلی به دست نیامده است.

از تجارب دولتهای گذشته چنین بر می آید که رئیس جمهور جدید تنها زمانی می تواند در عمل به وعده ها و دستیابی به اهدافش برای وفاق ملّی و حل مشکلات مردم و پیشرفت کشور موفّق شود که در رأس وزارتخانه ها از همکاری صمیمانه افرادی با مشخصات زیر برخوردارباشد:

۱-دارای تخصّص، تدین و تعهّد.

 ۲– افراد مردمی و ساده زیستی که زندگی اشرافی، انگیزۀ خدمت صادقانه به مردم را در آنها از بین نبرده باشد.

 ۳–کسانیکه به جای احساس دین به جناحها و گروهها، خود را مدیون مردم بدانند.

۴–افرادیکه التزام عملی اشان به نظام اسلامی و پایه های اساسی آن محلِّ تردید نباشد.

5–دشمن شناسانی که دشمن را از پشت هر نقاب بشناسند و فریفته او نشوند.

بدیهی است که در مرحله حساس ارزیابی وزرای پیشنهادی در مجلس، نمایندگان مجلس با هوشیاری خود، می توانند بهترین یاور رئیس جمهور در برخورداری از همکاری چنین نیروها و خلاصی از نیروهای فاقد این خصوصیات باشند. ان شاء ... .

موسوی زاده

برچسب ها : انتخاب وزرا در مجلس مجلس ریاست جمهوری