قاچاق؛ تیری بر قلب تولید و اشتغال استان!
گزارش اخیر مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان مبنی براینکه 25 درصد پرونده های ارجاع شده به این اداره کل جهت رسیدگی، شامل 4 هزار و 153 فقره پرونده، در حوزه قاچاق کالا و ارز بوده، نشان می دهد که با وجود وضع قوانین بازدارنده و بازرسی های مکرّر دستگاههای نظارتی ذیربط و برخورد جدّی با قاچاقچیان در دو حوزه قضائی و اجرائی، پدیده شوم قاچاق کالا در استان خوزستان کماکان ادامه دارد. پدیده ای که به عنوان یکی از آفتهای اقتصاد، تولید و اشتغال کشور را هدف قرار داده است و اگرچه برای فرار از پاسخگوئی و فرافکنی گاهی به پاک کردن صورت مسأله و گاهی به براهین عوامانه متوسّل شده و بعضاً قاچاق چمدانی یا قاچاق کوله ای مرزنشینان عامل ورود سیل آسای قاچاق معرفی می شود، امّا کیست نداند که ورود اینهمه کالای قاچاق در مدتی کوتاه نه قابل کتمان است و نه می تواند در چمدان مسافر و یا از طریق مبادلات مرزی مرزنشینان و حمل با موتور و قاطر به کشور وارد شده باشد.
به استناد گزارشات مقامات مسئول سالانه حدود 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد می شود و ما قبلاً از بعضی مبادی رسمی به عنوان بعضی از منافذ مهم ورود کالای قاچاق یاد کرده بودیم، لیکن اینک با کشف محمولهِ های قاچاق، بخوبی آشکار می شود که بحث از حمل چمدانی و فردی مطرح نبوده و تنها بعضی مبادی ورود همچون مناطق آزاد را نباید مقصّر دانست، بلکه فی المثل همانطور که از بعضی فرماندهان نیروی انتظامی شنیده شده در مورد برخی محموله های کشف شده قاچاق، عامل عبور این محموله ها بعضاً باندهای بزرگی هستند که با استفاده از اسناد جعلی و نفوذ در برخی سازمانها و ادارات مرتبط و همچنین پرداخت رشوه و آلوده کردن مسئولین و مأمورین مربوطه اقدام به واردات کالا میکرده اند.
سالیان درازی است که تمام مردم و متولّیان ادارهِ امور کشور لا اقل در یک امر متفق القول شده اند و آن این است که بزرگترین معضل کشور و عامل اصلی بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی مسألهِ بیکاری است و حل این معضل تنها با ایجاد اشتغال میسّر است، اشتغالی پایدار و مولّد که هم فرد و خانواده اش را تأمین کند و هم برای جامعه مفید باشد. اما با وجود ظرفیت های بیشمار اشتغالزایی در کشور و کارآفرینانی که بخوبی قادرند این ظرفیتها را بهفعلیت درآورند، یکی از مهمترین عواملی که مانع رشد اقتصاد و رونق تولید و در نتیجه اشت، پدیدهِ شوم قاچاق است که مقابله با آن همچون سایر مفاسد اجتماعی در مرحله اوّل و قبل از ورود نیروهای انتظامی باید با اعمال نظارت جدّی و مستمر دستگاههای نظارتی ذیربط و مجازات شدید قاچاقچیان توسط مراجع قضائی صورت گیرد تا استان از خسارات بیشمار این پدیده شوم که موجب نابودی میلیون ها فرصت شغلی و افزایش نرخ بیکاری و بروز مفاسد اجتماعی بیشمار و فروپاشی خانواده ها و ... شده و همچون تیری کشنده قلب تولید را نشانه گرفته بیش از این آسیب نبیند. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : قاچاق تولید و اشتغال تولید و اشتغال استان خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- حقیقتپور؛ شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هستهای/ ما از مذاکره نمیترسیم
- با تصویب مجلس/ عوامل اجرایی انتخابات شوراها نباید نامزد انتخابات باشند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند