در طرح پیشنهادی صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی؛ نهاد فراقوهای برای تنظیمگری پیامرسانهای اجتماعی ایجاد میشود
در طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس برای صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، قرار است نهادی فراقوهای تنظیمگری مرتبط با پیامرسانهای اجتماعی را بر عهده گیرد.
طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی با هدف رفع خلاء قانونی در حقوق کاربران فضای مجازی و نیز حمایت از تولیدات داخلی، این هفته در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دارد.
در سالهای اخیر این طرح توسط کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح و نیز برخی کمیسیونها از جمله کمیسیون صنایع و امنیت ملی آن را مورد بررسی قراردادند و هم اکنون آماده ارائه در صحن علنی است.
از زمان اعلام اولیه این طرح تاکنون چندین نسخه از طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس در خصوص ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی منتشر شده است اما در حال حاضر نسخه نهایی اصلاح شدهای از این طرح که قرار است در صحن علنی مجلس ارائه شود، انتشار نیافته است.
با این حال به دلیل انتشار نسخه قدیمی و جزئیات مندرج در آن، برخی رسانهها و کاربران در فضای مجازی، آن را به ایجاد محدودیت در فضای مجازی تعبیر کرده و انتقادهایی به آن داشتهاند.
محمد رستم پور پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس، با بیان اینکه طرح جدید صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی حاصل تلاش چند ده جلسه کارشناسی با بخشهای مختلف و با محوریت مرکز پژوهشهای مجلس است، گفت: این طرح با تلاش کمیسیون فرهنگی مجلس و معاونت فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس به نتیجه رسیده و با طرح اولیه کاملاً متفاوت است.
وی گفت: اهتمام طرح جدید صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی این است که نهاد فراقوهای تنظیمگری هر آنچه که مرتبط با پیامرسانها و شبکههای اجتماعی است را برعهده گیرد.
رستم پور ادامه داد: در این راستا این نهاد تنظیمگر میتواند موضوعات مرتبط با نمایندگی پلتفرمهای خارجی، ساماندهی فعالیت پلتفرمهای داخلی و خارجی، میزان پهنای باند اختصاصی به پیامرسانها و نیز نحوه مواجهه با جرایم این حوزه را تنظیمگری کند.
وی تاکید کرد: در این طرح، موضوع نهاد تنظیمگر فراقوهای بسیار تکمیل تر از ایجاد هیئت نظارت که در نسخه اولیه طرح مطرح بود، دیده شده است.
پژوهشگر معاونت پژوهشهای سیاسی و حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه تنها در برخی جلسات تدوین این طرح حضور داشته و جزئیات مبسوط این طرح برای رفع ابهامات ذهنی کاربران، توسط معاونت فرهنگی مرکز پژوهشها قابل ارائه است، گفت: مطابق با طرح پیشنهادی نمایندگان، نهاد تنظیمگر در حوزه پیامرسانهای اجتماعی از تجمیع کمیتهها و نهادهای مرتبطی همچون کمیسیون محتوای مرکز ملی فضای مجازی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ایجاد خواهد شد.
منبع: مهر
برچسب ها : طرح ساماندهی پیام رسانها فضای مجازی حاکمیت سایبری مرکز پژوهشهای مجلس محمد رستم پور
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند