شماره خبر : 3817
منتشر شده در مورخ : ۷ تیر ۱۴۰۰
ساعت : 16:47
معاون هنری وعده داد: تا مهر همه استان‌ها صاحب هنرستان هنرهای زیبا می‌شوند

معاون هنری وعده داد: تا مهر همه استان‌ها صاحب هنرستان هنرهای زیبا می‌شوند

تفاهم نامه همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در زمینه آموزش هنر و هنرستان‌های هنری، دوشنبه (هفتم تیرماه) امضا شد.

به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی _ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی _ و علی اوسط هاشمی _ رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور _ تفاهم نامه همکاری در زمینه آموزش هنر امضا کردند.

توسعه کمی و کیفی فرهنگ کار، مهارت آموزی و کارآفرینی مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و ایجاد زمینه کسب شایستگی‌های پایه فنی مورد نیاز بازار کار، حرفه‌ها و مشاغل حوزه مربوطه، کمک به شناسایی استعدادهای هنری و ایجاد فرصت‌های آموزش غیررسمی در حوزه فرهنگ و هنر کشور، معرفی هنرهای بومی و محلی و استفاده از ظرفیت هنرهای اصیل در آموزش‌های آزاد فرهنگی و هنری، توسعه زیر ساخت‌های آموزش الکترونیک و آموزش‌های مجازی از اهداف این تفاهم نامه است.

همکاری به منظور شناسایی، استانداردسازی، برنامه ریزی، اشاعه، اجرا و نظارت بر آموزش‌های فرهنگی و هنری، تمرکز بر همکاری مشترک آموزشی در رشته‌های مختلف آموزش‌های آزاد هنری در شاخه‌های: موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، مد و لباس و ...، تدوین و بروزرسانی استانداردهای آموزشی و تعامل در بهره گیری از کارشناسان و متخصصان هنری و فرهنگی از موارد تفاهم نامه است.

سیدمجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم امضای تفاهم نامه گفت: هسته اولیه تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هسته آموزشی است و آنچه محمد غفاری(کمال الملک) به عنوان مدرسه صنایع مستظرفه بنا نهاد به تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. هنرستان ها با بیش از یک قرن سابقه، بخش مهمی از جریان آموزش هستند و اهمیت آموزش در قانون تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب سال ۱۳۶۵ هم آمده است.
حسینی درباره روند تاسیس هنرستان‌های هنرهای زیبا گفت: از سال ۱۲۸۱ تا ۱۳۶۸ هشت هنرستان در کشور راه اندازی شد و پس از آن تا سال ۷۶، ۱۸ هنرستان دیگر اضافه شد و از سال ۷۶ تا ۸۴ تعداد ۱۳ هنرستانِ دیگر در کشور راه اندازی شد و در دولت دوازدهم از سال ۹۶ تا مهرماه امسال با راه اندازی ۱۷ هنرستان، تعداد هنرستان ها به ۵۶ می‌رسد و تا مهرماه امسال، هیچ استانی بدون هنرستان هنرهای زیبا نخواهد بود.

معاون امور هنری ادامه داد: در زمینه مهارت آموزی هنری هم تفاهم نامه ای بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش در زمینه آموزش های مهارتی و کاردانش منعقد شد. در زمینه آموزش غیررسمی هنر نیز ۶۴۰۰ آموزشگاه آزاد هنری با مجوز دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری معاونت هنری فعالیت می کنند که در چهار سالِ اخیر ۳۱ درصد افزایش داشته است. در زمینه مجوز آموزشگاه های آزاد هنری نگاه آمایشی به استعدادها و ظرفیت ها و همچنین پوشش مناطق کم برخوردار مورد توجه بوده است و به توسعه کیفی آموزشگاه‌ها نیز توجه شده است و صدور کارت صلاحیت تدریس برای مدرسان آموزشگاه‌ها با ارزیابی متخصصان به کیفیت آموزش کمک می‌کند.

حسینی ادامه داد: هنر به عنوان ظرفیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می تواند در توسعه اقتصادی هم نقش داشته باشد چون عرصه هنر درون زا و برونگراست و مبتنی بر خلاقیت نیروی انسانی است. با توجه به نقش و ظرفیت هنر در توسعه اقتصادی، سند توسعه هنر در سال گذشته تدوین شد و به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه شد.

حسینی در پایان گفت: تفاهم نامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور می‌تواند به هم افزایی دو مجموعه در زمینه آموزش هنر و ارتقای کیفی آموزشگاه‌ها کمک کند و سرمایه‌ای برای دو مجموعه داشته باشد که حاصل آن، انتفاع هنرآموزان و هنرجویان است.

علی اوسط هاشمی؛ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: جغرافیای فرهنگ و هنر ایران وسیع است و با توجه به کثرت و تنوع اقوام و سرمایه های فرهنگی و هنری، زنده نگه داشتن فرهنگ و هنر اصیل ایران و نشر و ترویج آن با شیوه های نو ضرورت دارد و بنای توسعه هر جامعه بر فرهنگ استوار است.

هاشمی ادامه داد: با نگرش بخشی توفیق حاصل نمی‌شود و بخش عمده‌ای از مشکلات کشور به فقدان تفکرِ ملی برمی‌گردد، بنابراین باید نگاه ملی داشته باشیم. خوشبختانه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ با وسعت دید از نگاهِ بخشی عبور کرده است و با نگاه ملی و تعاملی به سرمایه سازی و انباشت داشته‌ها توجه دارد سرمایه‌ها را روی هم قرار دهیم و خدمات مردم پذیر را ارتقا دهیم و اهداف موردنظر در زمینه ارتقای کیفی آموزش هنر محقق شود.

هاشمی در ادامه گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به آموزشگاه‌هایی که به مرحله‌ای از کیفیت در ارائه خدمات برسند، اجازه می‌دهد تا در دیگر کشورها نیز شعبه‌ای راه اندازی کنند و در زمینه فرهنگ و هنر نیز می‌توان این موضوع را محقق کرد و استانداردهای رشته‌ها نیز با ارتقای کیفی در اندازه‌های بین المللی باشد و جهان پذیر قرار گیرد. این سازمان دارای بیش از ۱۱ هزار آموزشگاه و ۶۰ مرکز تخصصی است و با توجه به نقش سازمان در آموزش حرفه‌ای، این تفاهم نامه می‌تواند دستاوردهایی برای آموزش هنر و آموزشگاه‌های آزاد هنری داشته باشد و امیدواریم این تفاهم نامه که با نگاه ملی تدوین شده است، با همین نگاه در دولت فعلی و آینده اجرا شود.

در امضای این تفاهم نامه علی اکبر صفی پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری، هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی، احمد صدری، دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور، مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های البرز و قزوین، علیرضا حاتم زاده، معاون آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و یعقوب نماینده، مدیرکل دفتر آموزشگاه های آزاد و مشارکت‌های مردمی این سازمان حضور داشتند.

برچسب ها : هنرستان هنرهای زیبا هنرستان هنر