خوزستان؛ استان نخست کشور در بخش کشاورزی و امنیت غذائی!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در نشست تخصصی شبکههای آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی که با حضور مقامات وزارتی و معاونان و مدیران استانی برگزار شد، با بیان اینکه خوزستان در بخش کشاورزی دارای ظرفیت و استعدادهای بالایی است، این استان را با تولید سالانه ۱۷ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، استان نخست در بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور اعلام کرد که باید با نگاه ویژهای برای آن برنامهریزی شود.
حقیقت این است که استان خوزستان که از حدود 120 سال پیش، با پیدایش نفت گامهای بزرگی در جهت توسعه صنعتی برداشته و هم اکنون نیز یکی از مهمترین استانهای صنعتی کشور به حساب می آید، امّا به دلیل وجود زمینهای بسیار مرغوب و بعضاً با قابلیت کشت چهاربار در سال و وجود رودخانه های پرآب و کشاورزانی خبره و پرتلاش مزیت اصلی آن از هزاران سال پیش، کشاورزی بوده که وجود دهها آب بند بر روی رودخانه ها و شبکه های متعدّد آبیاری چند هزار ساله در اکثر نقاط استان گواه این موضوع است و امروزه نیز هر طرح برای پیشرفت استان در صورتی توفیق می یابد که توسعه کشاورزی در آن محوریت داشته باشد. همچنانکه برخی کارشناسان توسعه معتقدند که باوجود خاک حاصلخیز و آب فراوان و زیر ساختهای متعدّد، در کنار مرزهای گسترده آبی و خاکی، اگر این استان به سوی تجارت مبتنی بر کشاورزی سوق داده شود، در مدت کوتاهی به رشد و شکوفائی مطلوب خواهد رسید. و البته مطالعات متعدّدی که از سالهای دور در این زمینه صورت گرفته و به تهیه طرحهای پرشماری جهت استفاده بهینه از عوامل تولید و ظرفیتهای توسعه کشاورزی استان منجر شده نیز مؤیّد این نظریه است. طرحهائی همچون الگوی کشت، یا کشت قرار دادی و یا تحویل حجمی آب و مانند آن که غالباً اجرا نشده یا ناتمام مانده اند. که برای نمونه به یکی از آنها یعنی اجرای الگوی کشت اشاره می کنیم که بنظر ما عدم اجرای آن بیش از همه به سهل انگاریها و عدم احساس مسئولیت مدیران ذیربط مربوط بوده است.
الگوی کشت در حقیقت نظام کشاورزی برمبنای مزیتهای طبیعی و انسانی و سیاستهای راهبردی کشور است که به کشاورز می گوید با توجّه به نیاز و منابع و عوامل تولید چه محصولی را و به چه میزان، در چه زمانی تولید کند که هم به رفع نیاز کشور کمک کرده و هم از فروش محصول خود مطمئن باشد و هم از مزایای پیش بینی شده در الگوی کشت برخوردار شود. با اجرای الگوی کشت بویژه اگر خرید محصول، براساس کشت قرار دادی نیز تضمین شده باشد، از اتلاف عوامل تولید بویژه آب و نیز ضایعات کشاورزی جلوگیری شده و کشاورزان با انگیزه ای قوی سیاستهای دولت را دنبال خواهند کرد.
مصوبه الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال ۱۳۸۸ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به دولت ابلاغ شده اما علیرغم اهمیت اجرای این قانون در نجات بخش کشاورزی کشور و جلوگیری از اتلاف منابع و ضایعات کشاورزی، از آن سال تا دو سال پیش که دولت سیزدهم برای اجرای آن آستین همت بالا زد این مصوبه اجرایی نشده بود و امید می رود با توجه به دستاوردهای بیشماری که از این طریق نصیب کشور خواهد شد و مزایا و تسهیلات متعدّدی که برای کشاورزان مجری الگوی کشت در نظر گرفته شده، کشاورزان با انگیزه قوی به اجرای طرح ورود کرده و ضمن کمک به امنیت غذائی و خود کفائی کشور در محصولات راهبردی، از زحمات خود نتایج بهتری حاصل کنند.
موسوی زاده
برچسب ها : خوزستان کشاورزی و نیت غذائی
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود
- جهاد اسلامی: خروج کامل اسرائیل از غزه همچنان شرط اصلی برقراری آتش بس است
- صهیونیستها هنر نکردند که کشوری بدون ارتش را اشغال کردند
- «توهم آمریکا و رژیم صهیونیستی» محور رسانههای عرب زبان در بازتاب بیانات مقام معظم رهبری
- رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایهداران غربی است
- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان؛ تمامی نقاط پرحادثه راههای خوزستان تا پایان سال برطرف میشود
- تدوین پروژهای برای آموزش «هوش مصنوعی» در تمام پایههای تحصیلی
- تولید لوله با فناوری نانو برای اولین بار در کشور
- استاندار خوزستان عنوان کرد: پیگیری اسکان موقت اهالی ساختمان فروریخته زیتون/ مقاومسازی یا تخریب ساختمانهای مجاور
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود