حقیقت ایران از نگاه داوران و فیلمسازان خارجی
داوران بخش بین الملل سینما حقیقت، آثار مستندسازان ایرانی را دغدغهمند و مردمی ارزیابی کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بخش بین الملل هجدهمین جشنواره سینما حقیقت، هم مانند بخش ملی، سبد متنوعی از فیلمها را برای مخاطبان عرضه کرد.
یکی از زیرشاخههای ویژه در بخش بین الملل، شاخه مقاومت بود که نزدیک به ۱۸ اثر از فیلمسازان ایرانی و خارجی را با موضوع حوادث غزه و لبنان روی پرده برد.
یکی از این فیلم ها، حالت عشق نام داشت؛ مستندی درباره دکتر غسان ابوسته پزشک شجاعی که در دل ویرانیهای غزه به یاری بیماران میشتابد. روایت از ایثار و شهامت دکتر ابوسته مقابل دوربین دو کارگردان لبنانی ترسیم و در نخستین روز از جشنواره حقیقت، به عنوان اولین فیلم، نمایش داده شد.
محسن اسلام زاده مستندساز ایرانی هم با بهشت کوچک ما در بخش غزه جشنواره حقیقت حاضر شد. مستندی که او ۱۳ ماه پیش آن را ساخت. وقتی به یکی از روستاهای اطراف لبنان رفت و زندگی پدر و پسری را ثبت کرد که بمباران صهیونیستها هم نتوانست آنها را از خانه شان دور کند و همانجا برای خود بهشتی ساختند.
حسین محسن دویج الصیو فیلمساز عراقی که در هجدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت از اعضای داوران بخش غزه بود، درباره این رویداد گفت: نخستین بار بود که در تهران و البته در جشنواره سینما حقیقت حاضر شدم. بابت این حضور بسیار خوشحالم، زیرا به نظرم جشنواره حقیقت یکی از مهمترین جشنوارههای مستند خاورمیانه است و مطابق با استانداردهای جهانی برگزار شد.
وی با اشاره به کیفیت قابل قبول آثار در بخشهای مختلف جشنواره اظهار داشت: فیلمهایی که ما در بخش غزه داوری کردیم، بسیار گیرا و قابل تامل بود. به خوبی مستندسازان حوادث غزه و لبنان را تصویر کرده بودند. قهرمان این مستندها حقیقی و نماینده جامعهای بودند که مورد تهاجم، جنگ، نسل کشی و مهاجرت اجباری قرار گرفتهاند.
علی همرایف داور روسی این بخش هم، جشنواره سینما حقیقت را فرصتی برای اولین سفرش به ایران دانست و گفت: براساس آثاری که تماشا کردم و همچنین با توجه به نوع برگزاری جشنواره، میتوانم بگویم که سطح جشنواره سینما حقیقت بسیار بالا و هم سطح جشنوارههای درجه یک بین المللی است.
وی افزود: در طول جشنواره سینما حقیقت متوجه شدم که مستندسازان ایران درباره مردمان و هموطنان خود مستند میسازند. موضوع کار آنها از دل جامعه و دردهای مردم بیرون میآید و مانند مستندهای کشورهای دیگر آثارشان تنها درباره مسئولان، ورزشکاران و... نیست.
همرایف ایران را سرزمینی زیبا نام برد و گفت: فرهنگ و هنر در رگهای این سرزمین جاریست؛ کمال الدین بهزاد و یا عمر خیام که شاعر مورد علاقه من است، همه فرهنگ و اخلاق انسانی را به دنیا منتقل کردهاند.
گفتنی است پرونده هجدهمین جشنواره فیلمهای مستند ایران با نام حقیقت، ۲۵ آذر در تالار وحدت بسته شد. پایانی برای یک آغاز دیگر.
برچسب ها : فیلمسازان خارجی فیلمسازان فیلم
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود
- جهاد اسلامی: خروج کامل اسرائیل از غزه همچنان شرط اصلی برقراری آتش بس است
- صهیونیستها هنر نکردند که کشوری بدون ارتش را اشغال کردند
- «توهم آمریکا و رژیم صهیونیستی» محور رسانههای عرب زبان در بازتاب بیانات مقام معظم رهبری
- رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایهداران غربی است
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود