
اولویت حل مسائل حمل و نقل جاده ای در استان!
هفته حمل و نقل بهترین فرصت است تا ضمن یادآوری اهمیت صنعت حمل و نقل در پیشرفت استان و کشور، باردیگر بر این صنعت مهم و مشکلات آن در استان خوزستان متمرکز شویم.
صنعت حمل و نقل یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی است که نه تنها خود در رونق اقتصادی استان تأثیر بسزائی دارد بلکه تقریباً تمام بخشهای اقتصادی دیگر نیز از آن متأثّر بوده و رونقشان تحت تأثیر این بخش قرار دارد. زیر بخشهای این صنعت شامل حمل و نقل جاده ای، دریائی، ریلی و هوائی است که همگی در این استان وجود دارند لیکن این حمل و نقل جاده ای است که بزرگترین سهم را در این صنعت دارد و با بیشترین اشتغالزائی، در حمل و نقل کالا و انسان نیز حرف اوّل را می زند. این بخش از حمل و نقل خود متأثّر از 3 محور اصلی جاده، وسیله نقلیه و راننده است که متأسفانه در هر 3 محور استان ما با مشکل مواجه است و در حالیکه بدلیل ظرفیتهای اقتصادی استان بیشترین تردّد جاده ای را در استان شاهدیم لیکن به همان نسبت در تقویت این محورها و ارتقاء فرهنگی و سرمایه گذاری لازم در آنها توفیق نداشته ایم.
همانطور که اشاره شد، وجود منابع بیشمار و فرصتهای اقتصادی گوناگون موجب شده است که استان خوزستان مهمترین نقش را در اقتصاد کشور داشته و بیشترین ظرفیت را برای تردّد وسائط حمل و نقل پیدا کند و لذا شاهدیم که علیرغم پائین بودن نسبی سهم استان از امکانات و زیر ساختهای حمل و نقل و محدویت جاده ها که هیچگاه متناسب با نیاز استان رشد نداشته، روزانه شاهد تردّد وسائط حمل و نقلی بیشمار، بویژه از نوع سنگین آن باشیم که در محدود جاده های غالباً غیر فنی استان حرکت می کنند و آسیبهای بسیاری به این محدود جاده ها وارد و با تخریب غیرطبیعی جاده ها ضمن اینکه فقر زیر ساختی امکانات حمل و نقلی استان را بیشتر می کنند، بار تردد جاده ها را افزاش داده و با ناامن کردن جاده ها آمار مرگ و میر در جاده های استان را بالا می برند وهمین امر موجب شده است که خوزستان جزو یکی از استان های پرتصادف کشور بوده و هر ساله با افزایش مصدومان و فوتی های تصادفات روبرو شود .
گرچه آمار تلفات جانی ناشی از تصادفات در کشور، با برنامه ریزیهای صورت گرفته طی سالهای اخیر کاهش یافته که البته این روند کاهشی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان هنوز هم مطلوب بشمار نمی آید امّا در استان خوزستان بجای کاهش عوامل تصادف آفرین همچون اصلاح نقاط و جاده های حادثه خیز، مسئولین از افزایش چشمگیر این نقاط سخن می گویند.
از آنجا که بررسی ها و تجزیه و تحلیل حوادث رانندگی در استان نشان می دهد که اصلی ترین عامل تصادفات و تحمیل این خسارات سنگین خطای انسانی است، لذا برای حل مشکل باید علاوه بر اصلاح و توسعه جاده های استان و ارتقاء کیفیت وسائط نقلیه و نوسازی ناوگان حمل و نقل، بیش از هرچیز به آموزش، تغییر نگرش و رفتار و اصلاح فرهنگ رانندگی و تردّد توجه شود، همچنین با توجّه به رشد نجومی تردّد در جاده ها از یک طرف و ناقص بودن سامانه های نظارتی در نظارت بر رانندگانی که با رفتار غیرایمن موجب افزاش حجم تصادفات و مرگ و میر و مصدومیت می شوند از طرف دیگر، لازم است همانند بسیاری از کشورها و استانهای کشور با تکمیل و بروزرسانی این سامانه ها، میزان تصادفات و مرگ و میر و مصدومیت ناشی از آن بحداقل کاهش یابد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : حمل و نقل جاده ای صنعت حمل و نقل استان خوزستان
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: مردم زمان برگزاری مراسم، درب خانهها را باز نگذارند، سارقین در کمین اند
- راوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان مردم را از آنفولانزای جدید بی خبر نگذارند
- راوی گفت: انتصاب 4 سرپرست فرمانداری و سرپرست دفتر فنی استان
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست