ماندگاری کابوس گردو غبار با اقدامات لاک پشتی مسئولین!
در حالیکه حد مجاز غبار در هوا 150 میکروگرم در متر مکعّب معیّن شده است، براساس اعلام اداره کل حفاظت محیط استان در روزهای اخیر مردم غالب شهرهای استان میزان گردو غباری چندین برابر حد مجاز را تجربه کرده اند و فی المثل در شهر هویزه این میزان به 9985 میکروگرم در مترمکعّب یعنی بیش از 66 برابر حد مجاز رسید که به تعطیلیهای گسترده در استان منجر شد و مراکز بهداشتی درمانی استان نیز از مراجعات سرسام آور بیماران تنفّسی و قلبی خبر دادند.
هجوم گسترده توده های خاک به استان خوزستان و گرفتار شدن بسیاری از شهرهای استان با این پدیده، ضمن ایجاد محدودیت شدید در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و تشدید بیماریهای تنفّسی و قلبی، دوباره وحشت درگیر شدن با این هیولا را در مردم بیدار و خاطرات تلخ وعده های پوچ و فریبنده دولتمردان برای حل مشکل گردوغبار را برای آنها زنده کرده است.
همانطور که بارها گفته ایم و گفته اند، حقیقت این است که پدیده گرد و غبار وحشتناک و زیانباری که از حدود بیست سال قبل جولان آن در کشور آغاز شده، هم اکنون به شاخصی برای ارزیابی دلسوزی و تعهّد و صداقت و مردمدوستی و کارآئی و هوشیاری دولتمردان مرکز نشین، مقامات استانهای درگیر و نمایندگان مجلس تبدیل و مردودی آنان را در این ارزیابی موجب شده است. مسئولین ممکن است با بستن چشم خود بر روی واقعیتها، از خو گرفتن مردم با این بلا دم زنند و یا با سخنرانیها و وعدههای توخالی؛ همچون مذاکره با دولتهای خارجی منشاء گرد و غبار و ایجاد کمربند سبز و مانند آن به خیال خود مردم، و در حقیقت وجدان خود را، تسکین دهند، اما باید گفت این پدیده وحشتناک که عامل بروز بسیاری از بیماریها و مرگ و میرها است، برخلاف اظهار فضل یکی از مسئولان گذشته که گفته بود مردم به گردوغبار خو گرفته اند، خوگرفتنی نیست.
برخی کارشناسان و محققین منشأ ریزگردها را عراق و احیانا سوریه و اردن ذکر کرده و لذا مسئولین بهانه گیر! راه حل های دراز مدت و ریشه ای را به تعامل با دیگر کشورها وابسته کرده و همین مسأله را بهانه کمکاری و ترک فعل خود قرار داده اند در حالیکه تحقیقات نشان داده است که 50 درصد از منشأ این پدیده خارجی است، که البته این نمی تواند بهانه ای برای کمکاری در مقابله با آن باشد و سوآل این است که چرا مسئولین مربوطه برای حل 50 درصدی باقیمانده که منشأ داخلی دارد فکری نمی کنند؟ و نمایندگان مجلس از این مشکل حیاتی مردم دم نمی زنند و متولیان ذیربط برای وعده خلافی و ترک فعلهای بیشمار خود در حل این مشکل، توسط قوه قضائیه مورد بازخواست قرار نمی گیرند؟
بیاد داریم که سالها پیش دشمنان ملّت ایران با مشاهده سردرگمی مسئولین در حفاظت از مردم در برابر این بحران از فرصت سوءاستفاده کرده و با عنوان دروغین دلسوزی نسبت به مردم ایران با ارسال نامه هائی به سازمان ملل خواستار پیگیری بحران زیست محیطی گردوغبار در غرب و جنوبغربی ایران شدند که همین مسأله می توانست مسئولین با غیرت را برای تسریع در حل مشکل به تکاپو وادارد، امّا اقدام عاجل و کاسازی مشاهده نگردید. اینک ضرورت دارد که دستگاههای نظارتی و خصوصاً دستگاه قضائی در ارتباط با جرم ترک فعلی که دهها هزار بیمار تنفّسی و قلبی و هزاران جانباخته را روی دست نظام گذاشته وارد قضیه شده،، بلکه با تهدید به داغ و درفش بتوان متولیان را به حل ریشه ای مشکل وادار کرد.
موسوی زاده
برچسب ها : گردو غبار آلودگی هوا خوزستان
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- راوی گفت: بیمه تکمیلی زیر میزی است، که روی میز به مردم می دهند، باید درست مدیریت شود