معاون ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد تشریح کرد: تدارک کانونهای فرهنگی مساجد برای تابستان ۱۴۰۰
تهران- ایرنا- معاون فرهنگیهنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور از برنامههای تدارک دیدهشده این نهاد برای اوقات فراغت تابستان از جمله «رواقهای مساجد»، مسابقه «مدهامتان»، «هر مادر ایرانی یک مربی قرآنی»، تلاوت نور و «طرح ۱۴۵۵» خبر داد.
سعید سعادتی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: امسال طرح «هر مادر ایرانی یک مربی قرآنی» برای ۱۰ استان پیش بینی و در استان های یزد و سیستان برگزار شده و در استان های کرمان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، آذربایجان غربی، لرستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان نیز برگزار می شود. البته این طرح به صورت مجازی برای همه کانون ها پیش بینی شده است.
با توجه به این که مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تابستان فعالیتی ندارند، با اجرای این طرح نقش مربی گری مادر را حول محور قرآن قرار دادیم تا مادران دوره هایی مانند بازی شهر نماز را بگذرانند و نحوه آموزش نماز به فرزندان خود را یاد بگیرند تا چگونه فرزندان خود را به سمت نماز سوق دهند و برای قرائت نماز با آنان کار کنند.
سعادتی ادامه داد: البته در کنار این مهارت، مهارت قرآن خوانی را داریم تا هم مادران و هم فرزندان قرائت قرآن را بلد باشند و همچنین با سبک زندگی قرآنی آشنا شوند و رفتارهای داخل منزل مانند رفتار با همسالان و پدر و مادر را بر اساس آموزه های قرآنی داشته باشند.
بارگذاری برنامههای تابستانی در سامانه بچههای مسجد
سعادتی گفت: تابستان امسال باتوجه به این که کرونا هنوز فروکش نکرده و وارد موج پنجم آن شده ایم، مجبوریم به دو روش برنامه هایمان را به پیش ببریم. بخشی به صورت مجازی و از روی سامانه بچههای مسجد بخشی نیز به صورت حضوری برگزار می شود و به همین منظور سامانه بچه های مسجد را درنظر گرفتیم و برنامه های تابستان را در آن بارگذاری کردیم.
وی افزود: با توجه به توافق صورت گرفته با وزارت آموزش و پرورش در قالب طرح مسجد، مدرسه و تابستان در سه عرصه فرهنگی، هنری و نوآوری فعالیت هایی انجام می شود.
نگاهی به رواق های مساجد
سعادتی با بیان این که فعالیت های فرهنگی و هنری کانون های مساجد در قالب رواق ارائه می شود، اظهار داشت: به عنوان نمونه در رواق دانش طرح ملی پیوند مسجد و مدرسه، طرح ملی سحاب، دوره آموزشی طرح نویسی و ایده پردازی و سرگذشت پژوهی مسجد برگزار می شود و در رواق کتاب برنامه هایی همچون شنبه های کتاب، ثبت و به روزرسانی کتابخانه ها و مسابقات کتابخوانی را داریم.
وی افزود: در رواق رسانه به مباحثی همچون دوره آموزش سواد رسانه ای و تولید و انتشار محصولات چند رسانه ای می پردازیم و در رواق همدلی نیز سه شنبه های تکریم، آموزش یاریگران زندگی، آموزش سفیران اجتماعی و امداد اجتماعی را داریم.
به گفته سعادتی علاوه بر برنامه های رواق های سرود، فیلم و نمایش در رواق ترنج برگزاری نمایشگاه آثار تجسمی، دوره های آموزشی هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، گرافیک و نقاشی تدارک دیده شده و در رواق قلم نیز دوره آموزشی داستان نویسی و ثبت تولیدات ادبی و شرکت در جشنواره قلم بچه های مسجد درنظر گرفته شده است.
در رواق کارآفرینی علاوه بر راه اندازی کسب و کارهای کانونی در حوزه فرهنگ و هنر به آموزش کارآفرینی خلاق نیز توجه داریم و در رواق فناوری علاوه بر تولیدات فضای مجازی برای اعضای کانون ها دوره آموزشی آشنایی با فناوری اطلاعات را برگزار می کنیم.
مسابقات مدهامتان با حضور ۱۲ هزار شرکتکننده
سعادتی با ارائه گزارشی از برنامه های رواق نور گفت: امسال مسابقات قرآنی مدهامتان با حضور ۱۲ هزار نفر از اعضای کانون های مساجد برگزار می شود. داوری ها نیز انجام شده و فقط داوری حفظ کل باقی مانده که به دلیل ویروس کرونا زیرساخت های آن را آماده می کنیم تا مجازی انجام شود و امیدواریم اختتامیه این مسابقات را تا پایان تابستان در مشهد برگزار کنیم.
وی افزود: این برنامه ها شامل همه مردم می شود و اختصاص به اعضای کانون ها ندارد ولی هر داوطلب کافی است به سامانه بچه های مسجد مراجعه کرده و درخواست عضویت به یکی از کانون های فرهنگی هنری مسجدی را که نزدیک به محل سکونت است، ارائه دهد. مدیر مسئول آن کانون به محض عضو شدن هر شهروند با پیامکی عضویت شهروند را تایید می کند و از آن زمان این شهروند می تواند وارد فعالیت های کانون های مساجد شود.
طرح تلاوت نور ادامه دارد
سعادتی اظهار داشت: طرح تلاوت نور قبل از شیوع ویروس کرونا به صورت روزانه بعد از نماز در مساجد برگزار می شد و هر روز یک صفحه از قرآن تلاوت می شد و اکنون نیز در مساجدی که باز هستند و وضعیت سفید دارند، نمازگزاران می توانند طرح نور را برگزار کنند ولی در سایر مناطق که نماز جماعت در مساجد برگزار نمی شود، پیش بینی کردیم تا علاقه مندان در سامانه بچه های مسجد ثبت نام و میزان قرائت قرآن را گزارش کنند. به عبارت دیگر سعی کرده ایم فعالیت های قرآنی تعطیل نشود تا بعد از کرونا با یک خلا بزرگ مواجه نشویم.
وی از صحیفه خوانی و نهج البلاغه خوانی به عنوان دو برنامه از برنامه های رواق نور یاد کرد و گفت: در حوزه صحیفه سجادیه تاکنون دو هزار مسجد اعلام آمادگی کردند تا در پویش نهضت صحیفه خوانی مسجد شرکت کنند. با توجه به اینکه استان هرمزگان میزبان کنگره بین المللی امام سجاد (ع) و صحیفه سجادیه است، محوریت این کار نیز با استان هرمزگان است
اجرای طرح قرآنی ۱۴۵۵
معاون ستاد کانون های مساجد یکی دیگر از برنامه های رواق نور را برنامه قرآنی ۱۴۵۵ دانست که با همکاری رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما برگزار می شود.
وی افزود: در این طرح یک مسابقه حفظ و یک مسابقه پیامکی درنظر گرفته شده است و چند دستگاه در برگزاری این برنامه قرآنی همکاری می کنند که ستاد هماهنگی کانون های مساجد یکی از این نهادهای محوری است. البته به پیشنهاد شبکه قرآن امسال کانون های مساجد متولی جشنواره فرهنگی هنری ۱۴۵۵ شده است.
سعادتی اضافه کرد: حفظ و آشنایی با مفاهیم ۷۰ آیه در این طرح درنظر گرفته شده تا علاقه مندان هر روز یک آیه و هرهفته هفت آیه را حفظ کنند. ستاد کانون های مساجد با همکاری شبکه قرآن در قالب یک کمیته محتوایی، جشنواره فرهنگی قرآنی ۱۴۵۵ را در رشته های خوشنویسی، نقاشی، طراحی پوستر، محصولات چند رسانه ای و فیلم کوتاه اجرا می کند که علاقه مندان می توانند مفاهیم آیات را در رشته های مورد علاقه در قالب هنری به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند که آثار برگزیده معرفی و از برگزیدگان تقدیر می شود.
برچسب ها : مسجد ویروس کرونا ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور