شماره خبر : 43036
منتشر شده در مورخ : ۱ اسفند ۱۴۰۳
ساعت : 8:33
کشف رازهایی درباره پادشاه جنگل‌های مصر باستان

کشف رازهایی درباره پادشاه جنگل‌های مصر باستان

 

پژوهشگران با بررسی فسیل یک جمجمه پی بردند این فسیل به گونه‌ای ناشناخته از کفتاردندان‌سانان تعلق دارد که پادشاه جنگل‌های مصر باستان شمرده می‌شدند و به طور مرموزی منقرض شدند.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سی‌اِن‌اِن در گزارشی آورده است:

گوشت‌خواران باستانی که کفتاردندان یا هاینودون نامیده می‌شدند دندان‌هایی مانند گربه تیز و بدنی شبیه به سگ داشتند. آن‌ها که زمانی در رأس زنجیره غذایی قرار داشتند؛ حدود ۲۵ میلیون سال پیش از بین رفتند و متخصصان دوران‌های ماقبل تاریخ‌ را برای فهمیدن دلیل انقراض کل دودمان خود به زحمت انداختند.

اکنون یک گروه بین‌المللی از دیرینه‌شناسان، قطعه جدیدی از این پازل را پیدا کرده‌اند: یک جمجمه تقریباً کامل از گونه‌ای از کفتاردندان‌سانان (hyaenodonta) که قبلاً شناسایی نشده بود. این کشف ممکن است دانشمندان را یک قدم به فهم این جانوران وحشی و تاریخچه تکامل آن‌ها نزدیک‌تر کند.

فسیلی که در واحه فیوم در صحرای غربی مصر کشف شده، کامل‌ترین جمجمه Hyainailourinae (زیرخانواده کفتاردندان‌سانان) است که در آفریقا یافت می‌شود. بر اساس گزارش پژوهش یادشده که روز دوشنبه در مجله وِرتِبرِیت پلیانتالاجی (دیرینه‌شناسی مهره‌داران؛ Vertebrate Paleontology) منتشر شد، قدمت این جمجمه به اوایل دوران اُلیگوسن در حدود ۳۰ میلیون سال پیش برمی‌گردد.

کشف رازهایی درباره پادشاه جنگل‌های مصر باستان

شروق الاشقر (Shorouq Al-Ashqar)، سرپرست گروه پژوهشی و دانشجوی دکترای مرکز دیرینه‌شناسی مهره‌داران دانشگاه منصوره در مصر، ضمن اشاره به کشف این جمجمه در سال ۲۰۲۰ میلادی و هیجان‌زدگی پژوهشگران پس از پی‌بردن به اهمیت کشف نادر خود، توضیح داد: این جمجمه برای ما مهم است؛ نه فقط به این دلیل که کامل و سه‌بعدی و زیبا است؛ بلکه به این دلیل که ویژگی‌هایی جدید را در اختیار ما قرار می‌دهد تا درباره این گروه منقرض‌شده از حیوانات گوشتخوار بیشتر بدانیم.

پژوهشگران با بررسی جمجمه یادشده، این گونه‌ را که قبلاً ناشناخته بود، باستِتودون سیرتوس (Bastetodon syrtos) نامیدند. این عنوان از نام باستِت، الهه مصر باستان با سر گربه، برگرفته شده است؛ زیرا این گونه در مقایسه با سایر کفتاردندان‌ها پوزه‌ای کوتاه‌تر دارد. به گفته اشقر، این نوع پوزه در ترکیب با دندان‌های تیز و چاقومانند، نیشی بسیار قدرتمند به این موجود می‌بخشید.

وی گفت: می‌توانیم به صراحت بگوییم که باستتودون پادشاه جنگل‌های مصر باستان بود.

برچسب ها : فسیل مصر باستان شناسی حیوان