شماره خبر : 45969
منتشر شده در مورخ : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 8:58
روایت نشنال اینترست از ساخت جنگنده‌های هندی و پاکستانی با فناوری آمریکایی

روایت نشنال اینترست از ساخت جنگنده‌های هندی و پاکستانی با فناوری آمریکایی

 

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به بالا گرفتن درگیری‌ها میان پاکستان و هند تاکید کرد که جت‌های «اف-۱۶» پاکستان به طور کامل ساخت آمریکا بوده و در جت‌های «هال تجاس» هند هم از موتور آمریکایی استفاده شده است.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، چنانچه جنگ و درگیری میان پاکستان و هند جدی تر شده و جت‌های نیروی هوایی دو کشور با یکدیگر درگیر شوند، بی شک این احتمال وجود دارد که آنها این کار را با استفاده از پرنده‌های نظامی (جنگنده‌های هوایی) انجام دهند که به طور کامل و یا حداقل تا حدی از فناوری ایالات متحده استفاده می‌کنند.

نشنال اینترست در تشریح جنگنده‌های پاکستان، نوشت: اف-۱۶ فایتینگ فالکون گل سرسبد نیروی هوایی پاکستان، ساخت آمریکا است. بین اکتبر سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶ در مجموع ۲۸ فروند اف-۱۶ سری آ (A) و ۱۲ فروند اف-۱۶ سری بی (B) از طریق عربستان سعودی در عملیات‌های دروازه صلح ۱ و ۲ به پاکستان تحویل داده شد.

این گزارش در ادامه با اشاره به تاثیر روابط سیاسی هند و آمریکا در امضای قراردادهای نظامی میان دو کشور، افزود: با اینکه هند در طول جنگ سرد، خود را بخشی از جنبش عدم تعهد اعلام کرد اما این موضوع مانع از خرید مقدار زیادی تجهیزات نظامی ساخت شوروی از جمله جنگنده‌های جت مانند «میگ ۲۱» و «میگ ۲۹» نشد.

بنابر این گزارش، همزمان با وخامت روابط آمریکا با پاکستان، روابط این کشور با هند در راستای ایجاد یک سد در برابر چین گرمتر شده است. اگرچه هند هنوز هیچ جنگنده ساخت آمریکا را خریداری نکرده است و در واقع خرید مداوم سخت‌افزار نظامی روسیه توسط هند همچنان مایه اختلاف در روابط این کشور با ایالات متحده است، اما دهلی نو یک جنگنده بومی به نام هواپیمای جنگی سبک به نام «هال تجاس» تولید کرده که از موتورهای ساخت آمریکا استفاده می‌کند.

به گزارش ایرنا، وزیران خارجه هند و پاکستان دو روز پیش (روز شنبه) اعلام کردند دو کشور بر سر اجرای فوری «آتش‌بس کامل و توقف اقدامات نظامی» به تفاهم رسیده‌اند. این توافق در حالی اعلام شده است که طی روزهای اخیر تبادل آتش سنگینی میان دو کشور رخ داده و نگرانی‌ها درباره احتمال درگیری هسته‌ای افزایش یافته بود.

برچسب ها : هند روسیه پاکستان عربستان سعودی چین ایالات متحده آمریکا نشنال اینترست