شماره خبر : 49985
منتشر شده در مورخ : دوشنبه 17 شهریور 1404
ساعت : 9:26
تجمع گسترده مخالفان دولت در استانبول و از دسترس خارج شدن شبکه های اجتماعی در ترکیه

تجمع گسترده مخالفان دولت در استانبول و از دسترس خارج شدن شبکه های اجتماعی در ترکیه

 

شبکه روسیا الیوم گزارش داد که هزاران نفر از هواداران جریان‌های مخالف دولت در استانبول دست به تجمع زده‌اند و گفته می شود این سرآغاز یک تحصن بزرگ در این شهر باشد.

به گزارش ایرنا، به نقل از اخبار روز دوشنبه خبرنگار روسیا الیوم در ترکیه، نیروهای پلیس و یگان‌های ضدشورش ترکیه به‌طور گسترده در محل حضور یافته‌اند تا اوضاع را تحت کنترل داشته باشند.

همزمان این خبرنگار گزارش داد که شبکه‌های اجتماعی از جمله ایکس، اینستاگرام، فیس‌بوک و تیک‌تاک با اختلال جدی روبه‌رو شده‌اند و هم‌زمان کاربران با کُندی شدید اینترنت مواجه هستند.

بر اساس این گزارش، یوتیوب به طور کامل از دسترس خارج شده و واتس‌اپ و تلگرام نیز با بیش از ۹۰ درصد اختلال مواجه‌اند.

این اعتراضات پس از آن صورت خواهد گرفت که اکرم امام‌اوغلو که رقیب سیاسی اصلی رجب طیب اردوغان در انتخابات آینده به شمار می رود، ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) به اتهام‌هایی از جمله فساد و کمک به یک گروه تروریستی بازداشت شد.

حزب جمهوری خلق ترکیه با محکوم کردن بازداشت امام اوغلو، این اقدام را یک حرکت سیاسی اعلام و آن را محکوم کرده بود.

پس از بازداشت امام اوغلو، خیابان های ترکیه شاهد ناآرامی های اعتراضی بود و اعتراضات در دانشگاه‌ها، مقر شهرداری استانبول و دیگر مکان‌ها آغاز شد و در سراسر ترکیه گسترش یافت

در حالی که دولت اعتراضات مخالفان را نمایشی و برای منحرف کردن توجه از مشکلات داخلی می‌دانست، رهبر حزب مخالف دولت از حامیان خود خواست که به اعتراضات ادامه دهند و اردوغان را متهم کرد که از ناآرامی‌های عمومی می‌ترسد.

اعتراضات با وجود تلاش‌های دولت برای سرکوب آن، چند مدت ادامه داشت و معترضان اعلام کرده بودند تا زمانی که امام‌اوغلو در بازداشت است، آرام نخواهند نشست.

برچسب ها : استانبول شبکه های اجتماعی ترکیه اعتراضات